Hyppää pääsisältöön

toksikologia

 • Myrkytystietokeskus on keskeyttänyt tehtaan juhlat ja varautunut teollisuusvakoiluun – Internet-ajalla ihmiset haluavat yhä kuulla tärkeät neuvot toiselta ihmiseltä

  17.09.2018 Yle Uutiset

  Vuonna 1961 perustettu Myrkytystietokeskus vastaa vuosittain lähes 40 000 puheluun. Viime vuosina puheluiden määrä on ollut pienessä kasvussa.

 • Firms defy official ban, hawk silver water in closed Facebook groups

  18.05.2018 Yle News

  So-called colloidal silver is still being promoted in Finland, even though the EU has banned its use for internal consumption.

 • Hoitokeinona markkinoitu hopeavesi vaarallista suun kautta nautittuna. Annetaan silti lapsille antibioottien sijaan

  27.11.2017 MOT

  Yle testasi viittä hopeavettä Itä-Suomen yliopistossa.

  Yhä useampi suomalainen juo hopeavettä, jonka valmistajat ja myyjät väittävät, että sen sisältämä nanohopea parantaa sairauksia. Hopeavettä ei kuitenkaan saa myydä sisäiseen käyttöön. Tutkijat varoittavat, että se voi aiheuttaa sisäelinvaurioita.

 • Nuoret tutkijat vieroksuvat eläinkokeita – korvaako koeputki 150 000 koe-eläintä?

  27.06.2016 Yle Uutiset

  Nuori tutkijasukupolvi suhtautuu varauksella eläinkokeisiin. Vielä muutama vuosikymmen sitten lääketieteellistä tutkimusta ja lääke- sekä kemikaalitestausta tehtiin pääasiassa eläimillä. Asenteiden muutos ja tieteen kehitys on tuonut eläinkokeiden rinnalle vaihtoehtoisia menetelmiä.

 • Torjunta-aineesta on tullut syöpäriski

  01.10.2015 MOT

  Rikkakasvien torjunta-aine luultua vaarallisempaa.

  Suomen eniten käytetty rikkakasvien torjunta-aine, glyfosaatti on aiempaa luultua vaarallisempaa. Sitä käytetään etenkin maanviljelyssä, mutta myös kaupunkien puistoissa ja tienvarsilla. Glyfosaatti kerääntyy ihmisen elimistöön ja aiheuttaa todennäköisesti syöpää. Suomessa käytetään vuodessa yli 500 tonnia glyfosaattia. Suurin käyttö on maanviljelyssä, etenkin suorakylvössä.

 • SVT: Lasten talvikengistä löytyi haitallisia aineita

  08.11.2014 Yle Uutiset

  Viisi kenkäparia kahdeksasta eri valmistajan mallista sisälsi ympäristössä hajoamattomia aineita, vaikka valmistajien mukaan niitä ei käytetä tuotteiden valmistuksessa.

 • Ekstaasikemisti Alexander Shulgin on kuollut

  04.06.2014 Yle Uutiset

  Shulgin kehitti yli 200 huumeeksi luokiteltavaa kemiallista yhdistettä Yhdysvaltain huumepoliisi DEA:n lisenssillä. Aineita oli tarkoitus käyttää lääkkeinä psykoterapiassa. Shulgin arveli varsinkin ekstaasin sopivan erilaisten mielenterveysongelmien hoitoon.

 • Lailliset huumeet

  07.11.2013 Yle Uutiset

  Mikä ei ole kiellettyä, on laillista. Huumebisnes keskittyy yhä enemmän muuntohuumeiden kauppaan. Kun yksi tuote kielletään, kehitetään uusi.

 • EU probes Talvivaara's environmental record

  13.07.2012 Yle News

  The EU Commission has launched an investigation into the environmental conduct of Finnish mining company Talvivaara.

 • Toxic substances found in Talvivaara birds

  22.05.2012 Yle News

  Tissue tests conducted at the organisation’s Oulu lab showed signs of organ damage in birds found dead at a Talvivaara processing pond in Sotkamo, eastern Finland. Toxicology screening found high levels of nickel, zinc and manganese.

 • Whitney Houstonin kuolinsyy varmistumassa

  25.02.2012 Yle Uutiset

  Ruumiinavauksen tuloksista on selvinnyt, mitä lääkkeitä hän käytti kuollessaan. Houston kuoli 11. helmikuuta hotellissa Los Angelesissa.

 • Whitney Houstonin kuolinsyyn selvittäminen voi kestää viikkoja

  13.02.2012 Yle Uutiset

  Los Angelesissa lauantaina kuolleen Whitney Houstonin kuolinsyyn selvittäminen voi kestää viikkoja. Houstonille sunnuntaina tehdystä ruumiinavauksesta odotetaan toksikologia-raporttia.

 • Amy Winehousen kuoleman tutkinta jatkuu

  26.10.2011 YleX

  Toksikologiset testit eivät tuoneet vastausta. Poliisi jatkaa selvityksiä.

 • Amy Winehouse ei kuollut huumeisiin

  23.08.2011 Yle Uutiset

  Heinäkuussa kuolleen soullaulaja Amy Winehousen elimistöstä ei ruumiinavauksessa löydetty merkkejä huumeista, kertoo Winehousen perhe. Toksikologisissa testeissä laulajan todettiin juoneen ennen kuolemaansa alkoholia, mutta sen osuutta kuolemaan ei ole pystytty toteamaan.

 • Amy Winehouse tuhkattiin

  26.07.2011 Yle Uutiset

  Brittilaulaja Amy Winehousen omaiset ja ystävät saattoivat tähden viimeiselle matkalleen tiistaina Lontoossa. 27-vuotiaan kuolinsyytä ei saatu selville ruumiinavauksessa, mutta toksikologisten kokeiden tuloksia odotetaan lähiviikkoina.

 • Maailman merien tila heikkenee pikavauhtia

  21.06.2011 Yle Uutiset

  Valtamerien tila on huonompi kuin on arvioitu, kertoo BBC. Asiantuntijapaneelin mukaan merieläinlajit uhkaavat kuolla sukupuuttoon ennenkuulumatonta vauhtia.

 • Helppo raha ajaa marjastajat tienvarsille

  23.09.2010 Yle Uutiset

  Oulun seudulla on viime päivinä tehty havaintoja marjastajista ja sienestäjistä, jotka hankkivat herkkunsa moottoriteiden penkereiltä. Oulun yliopiston toksikologi arvelee, että ilmiön takana on raha. Esimerkiksi saastuneelta alueelta poimittu herkkutatti sisältää elohopeaa.

 • Ilmansaasteiden haitallisuus selviää soluja altistamalla

  17.02.2010 Yle Uutiset

  Itä-Suomen yliopistoon Kuopioon rakennetaan uusi tutkimuslaitteisto, jolla voidaan entistä luotettavammin selvittää ilmansaasteiden haittavaikutuksia. Laitteisto jäljittelee todellisia olosuhteita. Siinä hengitystien soluja altistetaan polttokattiloiden ja moottoreiden päästöille.

 • Suomessa lastenvaunujen haitallisia yhdisteitä ei pelätä

  28.08.2009 Yle Uutiset

  Tuore lastenvaunujen haitallisista aineista kertova saksalaistutkimus saa Suomessa rauhallisemman vastaanoton. Suomalaisasiantuntijoiden mukaan samoja vaunuista löytyneitä yhdisteitä löytyy muutenkin joka puolelta.

 • Michael Jacksonin perhe haluaa uuden ruumiinavauksen

  27.06.2009 Yle Uutiset

  Pop-tähti Michael Jacksonin perhe haluaa teettää tähdelle toisen ruumiinavauksen. Viranomaisten teettämässä ensimmäisessä ruumiinavauksesta Jacksonin ruumiista ei löytynyt mitään ulkoisen vamman merkkejä. Jacksonin kuolemansyyn selvittäminen voi kuitenkin viedä useamman viikon, sillä kuolinsyyn selvittämiseksi tehdään neuropatologisia ja toksikologisia testejä.

Sivut