Hyppää pääsisältöön

kuidut

 • Kesäkeittiö: Kesäkaljaa, simaa, rieppoa ja kaalivarkaan soppaa

  11.06.2013 Elävä arkisto

  Eksoottiselta kalskahtavaa naurisrieppoa valmistettaessa on tärkeää, että juurekset kuivatetaan, jotta ne käpertyvät kuin intiaaniakan nenä. Kesäjuomien painikkeeksi keitetään vielä kaalivarkaan juuressoppa metsän siimessä. Keittoa kehutaan erityisesti vatsavaivaisten helpotusruoaksi.

 • Sydänystävällisen ruoan perusteet

  27.03.2013 Akuutti

  Sydänmerkki tarkoittaa sydänystävällistä tuotetta.

  Sydänmerkki tarkoittaa sydänystävällistä tuotetta.

 • Talkkunasta uusi vanha tuttu

  13.12.2011 Ruoka

  Talkkuna on vanha ja perinteinen suomalainen jauhovalmiste. Maakunnasta ja jopa paikkakunnasta riippuen talkkuna valmistetaan eri aineksista. Pääasiassa talkkunassa on kauraa, ohraa, ruista, vehnää, herneitä ja jopa papuja.

 • Terveysvaikutteinen pellava

  22.06.2011 Elävä arkisto

  Kun ravintotietoisuus lisääntyy, haluamme ruoastamme aina vain terveellisempää. Pellava sopii mainiosti ruoanlaittoon tuomaan lisäravinteita, mutta vanhasta viljelykasvista on myös vaateteollisuuden tarpeisiinkin.

 • Hampusta öljyä ja muovia

  15.06.2011 Elävä arkisto

  Huumausaineena tunnetuksi tullut hamppu soveltuu hyvin myös muovin valmistukseen tai vaikkapa kananmunan korvikkeeksi. Maailman kiistellyin kasvi on raivannut tiensä takaisin Suomenkin pelloille.

 • Ekovaatetta etsimässä

  07.06.2011 Elävä arkisto

  Vettä, kemikaaleja, värejä, maaperän kulumista, öljyä. Niistä on vaatteet tehty. Dokumentti selvittää, kuinka kuluttaja pystyy valinnoillaan vaikuttamaan. Onko ekovaatetta olemassakaan?