Hyppää pääsisältöön

kliseet

 • Ottaako kaaliin, potuttaako vai oletko suu vehnäsellä?

  19.12.2019 Kulttuuri

  Kasvikunnan edustajat kuvaavat ihmisten tunteita.

  Aristoteleen kantapään ystävät pohtivat, mitä vihanneksia tai muita kasvikunnan edustajia löytyy kuvaamaan ihmisen tunteita ja tekemisiä.

 • "Elvytyksen aikana muut miehet saunoivat aivan normaalisti" – maanisen saunojan muistelmat

  19.06.2019 Kulttuuricocktail

  Himosaunoja kertoo hikisestä menneisyydestään.

  Elämäni merkittävimmät kokemukset ja kohtaamiset ovat tapahtuneet saunassa. Uskoakseni psyykeni on rakentunut mitä suurimmissa määrin lauteilla hikoillessa. Jos yhteiskunta olisi erilainen ja ruumiini kestävämpi, eläisin, työskentelisin ja asuisin saunassa. Miten minulle on käynyt näin?

 • Testaa, miten hyvin sovit kulttuuripiireihin

  19.12.2016 Kulttuuricocktail

  Testaa, miten pärjäät kulttuuripiireissä.

  Haluaisitko pärjätä paremmin taidetta käsittelevissä keskusteluissa? Miten omasta mielestäsi sovit kulttuuripiireihin? KulttuuriCocktail teki yhteistyössä Suomen parhaimpien asiantuntijoiden kanssa testin, jossa voit tutkia soveltuvuuttasi niin sanottuun taideskeneen.

 • Syövästä ja sanoista

  11.04.2014 Terveys

  Mitä sanoja käytät, kun kohtaat syöpää sairastavan läheisesi? Kultakuumeen toimittaja Tuomas Karemo käsittelee kolumnissaan sairastamiseen liittyviä kliseitä.

 • Huuhaata ei voi selittää

  18.03.2011 Elävä arkisto

  Laulaja Martti Innanen selvittää filosofiaansa.

  "Huuhaa" on muusikkohuumoria, jota on mahdoton selittää, sanoo laulaja ja kuvataiteilija Martti "Huuhaa" Innanen. "Se pitää vain tajuta. Täytyy tehdä itselleen selväksi, mikä on huuhaata ja mikä ei."

 • The 69 Eyes menestyi gotiikalla

  22.09.2008 Elävä arkisto

  The 69 Eyes esittää hittinsä "Gothic Girl", "Brandon Lee" ja "Betty Blue" Helsingin Kaisaniemessä ja Radiomafian studiossa.

 • Kaisa Korhosen ääni jakoi kuulijat

  08.04.2008 Elävä arkisto

  Korhonen oli 1960-luvun laululiikkeen symboli.

  Papintytär Kaisa Korhosesta tuli 1960-luvun kulttuuriradikaalin laulun airut. Hän oli sen symboli niin hyvässä kuin pahassa.