Hyppää pääsisältöön

moottorit

 • Autojen maahantuojat panttaavat tietoja vioista

  27.03.2014 Kuningaskuluttaja

  Laatupoikkeamia ja jakopään ongelmia. Autojen maahantuojat tiedottavat kitsaasti automalliensa tiedossa olevista ongelmista, vaikka tiedon avulla voitaisiin välttää kalliita koneremontteja. Sekä Volvolla että Volkswagenilla on ollut tiedossa tiettyjen mallien ja vuosikertojen ongelmia, mutta tietoa ei ole jaettu auton omistajille. Maahantuojat vetoavat siihen, että ongelmia on vain harvoissa autoissa. Jos vahinko sattuu, korjauskuluissa kyllä tullaan vastaan.

 • Uusi E10-bensiini hämmentää ja kuohuttaa kansaa

  23.03.2011 Elävä arkisto

  Biopolttoaineen sopivuus omaan autoon kiinnostaa monia, mutta varmaa tietoa asiasta ei tunnu olevan kenelläkään. Miten bensiinimoottorin käyttäjän tulisi menetellä?

 • Matkalla motoristiksi

  30.11.2010 Elävä arkisto

  Moottoripyörää sanotaan vaaralliseksi, mitä se ei tosiasiassa ole. Moottoripyöräilyn vaarat löytyvät puuttuvasta ajotaidosta ja usein myös liian suuresta koneesta.

 • Talviautoilussa jarrua tärkeämpää on osata käyttää kytkintä

  05.10.2010 Elävä arkisto

  Auton käsittelyn on oltava varovaista ja pehmeää.

  Jos auto lähtee liukkaalla kelillä luisuun, jarrua tärkeämpää on osata käyttää kytkintä oikein. Talviautoilu vaatii muutenkin omat niksinsä, opetetaan 1960-luvun valistusfilmissä..

 • Lentäjä non grata

  29.04.2010 Elävä arkisto

  Itseoppinut oululaisilmailija lensi omatekoisella koneella.

  Itseoppinut lentäjä Raimo Päätalo herätti vuonna 1983 laajaa huomiota lentelemällä omatekoisella koneellaan. Oikeus rankaisi häntä ilmaliikenteen häiritsemisestä.

 • Fakta homma: Autokaupassa

  11.04.2007 Elävä arkisto

  Aulis on päättänyt vaihtaa vanhan autonsa uuteen.

  Aulis on päättänyt vaihtaa vanhan autonsa uuteen. Autokauppaan lähtevät myös Auliksen kultturelli vaimo Hansu sekä tuttavapariskunta Pirre ja Heka.