Hyppää pääsisältöön

ajankäyttö

 • Ota kerrankin rennosti ja kuuntele! Avaruusromun pitkä ja hiljainen yö Pyhäinpäivänä.

  01.11.2017 Musiikki

  Viisi tuntia hitaita ajatuksia ja hiljaista musiikkia.

  "Kaikki ihmiskunnan ongelmat johtuvat siitä, ettemme me osaa pysyä rauhassa paikallamme, yhdessä huoneessa". Pyhäinpäivän yönä Avaruusromun erikoislähetys tarjoaa harvinaisen tapahtuman: yhtäjaksoisen viisituntisen matkan rauhallisen musiikin ja mietiskelevien ajatusten seurassa. Pitkässä ja hiljaisessa yössä ei ole kiire. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Riina Katajavuori: Mitä teet, kun kukaan ei katso?

  03.05.2017 Kulttuuricocktail

  Keskittyminen on vaikeaa, sillä ärsykkeitä on liikaa.

  Olen viime aikoina koettanut kirjoittaa runoja. Keskittyminen on vaikeaa, sillä kammioon tunkee koko ajan sähköpostia ja kaikenlaisia viestejä ja ilmoituksia. Näin mrehtii Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnnisti Riina Katajavuori ajankäyttöään.

 • Onko meillä riittävästi kaikkea? Avaruusromua 16.4.2017

  12.04.2017 Musiikki

  Onko niin, että hyvä olo ei aina synny tavaroista?

  Meidän neoliittiset aivoparkamme ovat erityisen alttiita uusien ja muodikkaiden esineiden tarjoamille houkutuksille, sanoo kulutusta ja tavaramaailmaa pohtinut John Naish. Tämä on saanut meidät luomaan maailman, jossa ympärillämme on niin monenlaisia vempaimia, uutuuksia ja ohimeneviä ilmiöitä, että me emme enää kykene suhtautumaan niihin järkevästi. Liian suuri valinnanvara voi olla haitaksi, sanoo hän. Suuri osa tekniikasta voi olla tarpeetonta. Onko niin, että hyvä olo ja tasapaino eivät synny aina uusista keksinnöistä ja entistä tehokkaammasta teknologiasta, vaan jostakin muusta? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Itsen kävelytys-, kuntoilutus-, innostamis- riitely- ja laskujen pienenäpitämis- sekä mm. Riemannin teoreeman todistamis rahvaalle & oppineillerobotti

  20.02.2017 Näkökulmat

  Nuorisonhaukkumisrobotti säästäisi nuorison haukkujien aikaa

  Sanotaan että riita puhdistaa ilmaa. Ei puhdista ilmaa riita! Valheellista markkinointia! Aktiivihiilisuodatin ja HEPA-suodatin (High-efficiency particulate arrestance) puhdistavat ilmaa! Riidat voisi jättää riitelyrobotin tai -robottien riideltäväksi esim. sillä aikaa kun itset menevät askareisiinsa, tai uimaan, tahi katsomaan, onko missä jäätä mitä voi kantapäällä raksauttaa, tai yrittämään piirtää koomiseton hevonen tai muu eläin.

 • Missä piilottelet, oi täydellinen kalenterini?

  08.12.2016 Puoli seitsemän

  Kalenterituunaus on avain persoonalliseen kalenteriin

  Kalenterituunaus on avain persoonalliseen kalenteriin

 • Rentoudu kerrankin kunnolla! Pyhäinpäivän yönä: Avaruusromun pitkä ja hiljainen yö

  02.11.2016 Musiikki

  Avaruusromun pitkä ja hiljainen yö on viiden tunnin matka.

  ”Uskon, että ihmisluonto on mutkikkaampi asia kuin yleensä oletetaan”, kirjoittaa antropologi Richard Leakey. Hän sanoo, että maapallolla elävän noin kahden miljoonan lajin joukossa ihminen on ainoa, jonka tiedetään kantavan huolta perimmäisestä kysymyksestä. Avaruusromun pitkä ja hiljainen yö tarjoaa Pyhäinpäivän yönä harvinaisen tapahtuman: yhtäjaksoisen viisituntisen matkan Avaruusromusta tutun rauhallisen musiikin ja pohdiskelevien ajatusten seurassa. Ohjelman erikoisuutena kuullaan Esa Kotilaisen julkaisematon elektroninen sävellys. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Kajaanin Runoviikolla tahtoisin kokea kaiken - rajallinen aika karsii ja on pystyttävä keskittymään hetkeen

  10.07.2016 Kulttuuri

  Taide ei ole nopeuslaji

  Taide ei ole nopeuslaji

 • MHL kysyy: Onko teidän lapsilla tylsää?

  22.02.2016 Marja Hintikka Live

  Mitä teet, kun lapsi vinkuu ettei ole mitään tekemistä?

  Äitiiiiii, mulla on tyyyylsäääää. Miten reagoit tähän mankunaan? Oletko lasten viihdytysjoukoissa - vai luotatko siihen, että lapset kyllä keksivät tekemistä, kunhan malttavat? Marja Hintikka Live kysyy: miten teillä kestetään tylsyyttä?

 • Naisen elämää Kuhmon perukoilla

  28.01.2014 Elävä arkisto

  Pienoisdokumentti syrjäkylien naisten elämästä.

  Pienoisdokumentti kertoo Kuhmon syrjäkylien naisten elämästä ja heidän tunnoistaan. Seudut muuttuvat yhä harvaan asutummiksi ja puolet rajaseudun naisista on vailla pysyvää työpaikkaa. Kaikki eivät kuitenkaan haikaile muualle, vaan ovat onnellisia. Marjatta Pikkarainen tutkii rajaseudun naisten elämää ja haluaa asukkaiden äänen kuuluviin.

 • Mitä teen, kun en tee mitään?

  24.06.2013 Terveys

  Voiko olla tekemättä mitään?

  Joku kysyy sinulta, mitä teet? Vastaus on usein epämääräinen "en mitään". Mitä oikeastaan silloin tekee, kun ei tee mitään? Voiko olla tekemättä mitään?

 • Työn iloa!

  03.10.2012 Oppiminen

  Työn iloa!

  Kolmiosaisessa ohjelmasarjassa puhutaan opettajan työn hallinnasta, merkityksestä ja yhteisöllisyydestä iloisen humoristisesti.

 • Minä opettaja

  26.09.2012 Oppiminen

  Minä opettaja

  5-osainen dokumenttisarja Minä opettaja kertoo opettajan identiteetin ja opettajuuden rakentumisen tärkeistä vaiheista.

 • Lastenteatteri antaa aihetta ajatuksille

  05.03.2012 Vanhemmuus

  Lastenteatteri on teatteria, jossa aiheet koskettavat nimenomaan lasta. Niitä riittää, sillä yhtälailla kuin aikuista myös lasta liikuttavat elämän vaikeammat asiat. Vuorovaikutteisiin teatteriesityksiin erikoistunut teatteriohjaaja Olka Horila ei miellä tekevänsä erityisesti lastenteatteria; hän tekee teatteriesityksiä.

 • Riittääkö aikaa perheelle?

  20.02.2012 Vanhemmuus

  Viettääkö perheesi yhteistä aikaa? Onko yhteinen aika laatuaikaa metsässä vai kotitöiden parissa? Entä ehtiikö perheesi syödä yhdessä?

 • Tietoisku: Aikavaras

  29.08.2011 Elävä arkisto

  Tietoiskussa kysytään, varastaako televisio aikanne.

  Tietoiskussa kysytään, varastaako televisio perheessänne kaiken sen vapaa-ajan, jonka voisitte viettää yhdessä?

 • Masennuksesta kansantauti

  26.04.2011 Elävä arkisto

  2000-luvun keskustelua masennuksesta.

  Vuonna 2020 masennus on maailman toiseksi yleisin työkyvyttömyyden aiheuttaja, ennustaa Maailman terveysjärjestö. Onko masennus vain yksilön sairaus vai onko yhteiskunnassamme asioita, jotka tuottavat masennusta?

 • Voimala: vastalääkettä henkiseen pahoinvointiin

  14.04.2011 Elävä arkisto

  Mitä tehdä kun ahdistus käy liian suureksi? Mistä paljon puhuttu pahoinvointi johtuu? Voimalassa keskustelemassa kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten, traumapsykologi Eija Palosaari ja psykoterapeutti Terhi Vedenkivi.

 • Facebook on nyt sosiaalinen kellokortti

  10.03.2011 Blogit

  Facebook toi Suomeen sosiaalisen kellokortin. Yhä useampi kaveri alkaa ilmoittautua työpaikalleen kännykän Facebookin paikka -toiminnon avulla. Paikkatiedoilla on leikitty Suomessa ennen Facebookia jo esimerkiksi Foursquarella, jossa kussakin paikassa useimmin läsnäolevaksi ilmoittautuva voi päästä pormestariksi.

 • "Oma aika" on asennekysymys - vai onko?

  08.03.2011 Vanhemmuus

  Joku kaipaa "omaa aikaa", joku ei ymmärrä, mitä sillä tarkoitetaan. Vanhemmuus on täynnä tilanteita, vastuita ja vaiheita, joita joko arvostetaan, siedetään tai koetaan paeta - kukin omalla tyylillään. Mikä asenne on sinun asenteesi?

 • Kun töllötin tuli tupaan

  07.01.2011 Elävä arkisto

  Kun ensimmäinen tv-vastaanotin tuotiin maalaistalon tupaan, oli Tuliniemen vaari sitä mieltä, että näköradion hinnalla saisi hyvän hevosen. ”Tyyris mutta hyvä vehje”, totesi vaari uudesta laitteesta.

Sivut