Hyppää pääsisältöön

tervehdykset

 • Joulu-extra! Tee joulutervehdys vanhoista filmeistä!

  30.11.2017 Oi maamme

  Leikkaa oma onnentoivotus Suomelle ja läheisillesi!

  Oi maamme! -hanke loppuu jouluna, tee sitä ennen tervehdys läheisillesi ja satavuotiaalle Suomelle! Tutustu materiaaliin ja lataa viimeinen paketti täältä, ja leikkaa jouluaiheisista arkistomateriaaleista oma joulujulistuksesi. Lähetä videosi meille 20.12. mennessä, julkaisemme kaikki saapuneet videot ennen aattoa, joten voit linkittää ne joulutervehdykseksi läheisillesi!

 • Kapusta Master - osa 1: Pietariin

  04.05.2016 Oppiminen

  Ensimmäisessä osassa matkustetaan Pietariin.

  Ensimmäisessä osassa matkustetaan Pietariin, opitaan sanojen suvut, persoonapronomineja ja lukusanat 1-10 sekä tervehdyksiä.

 • Kapusta Master - osa 2: Tapaamisia ja tutustumista

  04.05.2016 Oppiminen

  Verbien 1. taivutusluokka, sijamuoto prepositionaali.

  Venäjässä verbit taipuvat aivan kuten suomessakin, eli niillä on omat persoonapäätteet. Lisäksi tutustutaan yhteen venäjän kuudesta sijamuodosta eli prepositionaaliin. Dialogeissa esittäydytään eri tilanteissa.

 • Supisuomea, osa 3: Arjen kysymyksiä ja astevaihtelu

  27.01.2016 Oppiminen

  Arkikeskustelua, kysymyssanoja, tervehdyksiä ja astevaihtelu

  Tässä osassa opetellaan arkikeskusteluja. Aloitetaan kysyminen-osiolla, jossa käydään läpi muun muassa tärkeimmät kysymyssanat. Sen jälkeen kysytään Mitä kuuluu?, jossa opetellaan kuulumisten vaihtoa ja tervehdyksiä. Lopuksi käydään läpi astevaihtelua.

 • Matkailuenglantia – 1. Tutustutaan!

  21.12.2015 Oppiminen

  Simppeliä matkailuenglantia tositarpeeseen

  Ulkomailla tervehditään aktiivisesti. Usein myös tuntemattomat tervehtivät toisiaan rappukäytävissä, hisseissä tai muissa paikoissa, joissa ollaan samoissa, ahtaissa tiloissa. Tervehdyksiin kannattaa vastata, jos ei itse saa tervehdityksi ensin. Kohteliaisuus kannattaa aina.

 • 1. Welcome to Egganham!

  15.12.2015 Oppiminen

  Alright? Alright! -sarja, osa 1.

  Alright? Alright! -sarjassa kerrataan ja opiskellaan englannin perusteita. Ensimmäisessä osassa tutustutaan Egganhamin kylän asukkaisiin. Sarja on suunnattu aikuisille englannin kielen opiskelijoille ja brittihuumorin ystäville.

 • Viron pikavisiitti

  15.12.2015 Oppiminen

  Kieli- ja kulttuurieväät Viron-matkalle.

  Pikavisiitti tarjoaa pikaiset eväät Viron-matkalle: kuinka tervehtiä, selvitä ostoksilla, kahvilassa, kaupungilla ja kulkuvälineissä. Myös virolaiset tavat tulevat tutummaksi. Tunnin, parin ennakko-opiskelulla saat matkastasi irti paljon enemmän ja seuraava matka Suomenlahden eteläpuolelle on entistäkin mukavampi!

 • 1. ’ahlan wa-sahlan

  15.12.2015 Oppiminen

  Keitä ovat arabit ja mitä sanotaan, kun tavataan?

  Tervetuloa tutustumaan arabian kieleen ja kulttuurikoodiin! Keitä arabit ovat ja mitä sanotaan, kun tavataan? Tämä ja paljon muuta selviää sarjan ensimmäisessä osassa.

 • Mökkisaksaa aloittelijoille

  22.07.2015 Oppiminen

  Saksan kielen kuvasanastoja mökkivieraiden isäntäväelle.

  Tuleeko sinulle saksalaisia mökkivieraita? Onko kylällänne saksankielisiä lomalaisia? Saksalaiset eivät kummemmin suomea osaa, joten isäntäväen on kohteliasta osata edes hiukan saksaa - tässä siihen kesäinen ensiapupaketti!

 • Grönlantilaisia tervehtimistapoja

  29.04.2015 Elävä arkisto

  Ilta Boisenin radiodokumentti vuodelta 1953.

  Ilta Boisenin radiodokumentti vuodelta 1953.

 • Kätteleminen on toisen ihmisen hajujen nuuskimista

  12.03.2015 Tiede

  Kättely ei ole pelkkää toisen fyysistä tunnustelua. Tutkimuksen mukaan sitä käytetään toisen ihmisen hajumolekyylien tutkailuun.

 • Nael kummi – Heikki Kinnunen opettelee matkailijan viroa

  08.12.2014 Elävä arkisto

  Kahdeksanosaisen Nael kummi -sarja vuodelta 2002

  "Hakkame oppima eesti keelt!" Tällä kehotuksella näyttelijä Heikki Kinnunen avasi kahdeksanosaisen Nael kummi -sarjan (2002), jossa opetettiin viroa matkailijoille. Tutuiksi tulivat niin tervehdykset kuin ongelmatilanteissa käytettävät sanat. Sarja oli myös tekstitetty viroksi.

 • Ahlan wa sahlan! Arabialainen kulttuuri pähkinänkuoressa

  26.06.2014 Elävä arkisto

  Arabialainen kättely tutustuttaa arabialaiseen kulttuuriin helppona pakettina kolmen erilaisen arabimaan, Libanonin, Egyptin ja Tunisian kautta. Kuusiosaisessa sarjassa opitaan myös arabian rikasta kieltä. Ohjelma esitettiin televisiossa vuonna 2008 eli muutama vuosi ennen aluetta kohdanneita mullistuksia, niin sanottua Arabikevättä.

 • Sanastoa ja fraaseja

  20.02.2013 Oppiminen

  Opit eri vuorokaudenaikoina käytettäviä tervehdyksiä, erilaisia toivotuksia sekä kohteliasta sanastoa muihin tilanteisiin (kiitos, anteeksi jne.). Audiomateriaalien avulla voit harjoitella ääntämystä.

 • Mieskuorojen serenadit soivat haaveiden rakastetulle

  01.02.2013 Elävä arkisto

  Kooste koskettavimpia serenadeja

  Mieskuorolaulujen serenadeissa kohteena on usein ihana impi. Serenadeissa neitoja ylistetään ja kaihotaan. Mieskuorot tekevät tulkinnoillaan eläväksi tavoittamattomalle haaveolennolle varatut salatut tunteet ja kaipuun rakastetun luo.

 • Kysymyssanoja ja small talkia. Lukusanat ja viikonpäivät

  28.11.2012 Oppiminen

  Kysymyssanoja ja small talkia. Lukusanat ja viikonpäivät

  Kysymyssanoja ja small talkia. Lukusanat ja viikonpäivät

 • 2. Sõbra juures külas

  28.11.2012 Oppiminen

  Ystävän luona kylässä.

  Ystävän luona kylässä. Aiheina kuulumiset, tutustuminen ja kysymyssanat. Tässä osassa opit kertomaan itsestäsi ja perheestäsi sekä kyselemään samoja asioita.

 • 1. Tere!

  27.11.2012 Oppiminen

  1. Tere!

  Ensimmäisessä osassa opettelemme mm. tervehdyksiä ja kohteliaisuuksia sekä lukusanoja.

 • Kohteliaisuudet ja tervehdykset

  16.11.2012 Oppiminen

  Tärkeää sanastoa ensikohtaamisiin.

  Tärkeää sanastoa ensikohtaamisiin.

 • Tervehtiminen, esittäytyminen ja kohteliaisuussanat

  12.11.2012 Oppiminen

  Italiassa tärkeää on yleinen kohteliaisuus.

  Italiassa tervehditään vilkkaasti. Myös tuntemattomat tervehtivät toisiaan rappukäytävissä, hisseissä tai muissa paikoissa, joissa katsekontaktia on vaikea välttää. Yhtä tärkeää kuin tervehtiminen ovat pienet kohteliaisuussanat - kiitos, anteeksi ja pyyntösana per favore.

Sivut