Hyppää pääsisältöön

teollinen muotoilu

 • Paavo Halosen taiteen ymmärtämiseen ei tarvita Wikipediaa

  20.05.2015 Kulttuuri

  Paavo Halonen työstää teoksiaan kierrätysmateriaaleista.

  Kuvataitelija, kuosisuunnittelija Paavo Halonen työstää teoksiaan kierrätysesineistä ja luonnonmateriaaleista. Taideteoksiksi taipuvat niin ystävien saksitut hiukset, puunoksat kuin täytetyt eläimet. Kuvataiteilijan työn ohessa hän suunnittelee kuoseja Marimekolle. ”Ihmisen päällä vaatekuosista tulee veistos”.

 • Eero Aarnion muovihuonekaluista tuli ikoneja

  29.10.2014 Elävä arkisto

  Eero Aarnio kertoo futurististen huonekalujensa synnystä.

  Pallotuoli, sarjakuvamainen Pony-istuin ja Swan-valaisin – sisustusarkkitehti Eero Aarnio kertoo futurististen huonekalujensa synnystä ja tuotannosta.

 • Eroon palikoista — hiilinanoputkiteknologia voi mullistaa kännykät

  11.09.2014 Tiede

  Hiilinanoputkiteknologia voi mullistaa kännykät

  Ensimmäisen iPhonen käyttöjärjestelmän jälkeen kännykkämarkkinoille ei ole tullut mitään mullistavaa, professori Eero Miettinen Aalto yliopistosta sanoo. Siitä on nyt seitsemän vuotta. Onko joustava elektroniikka seuraava merkittävä uudistaja?

 • Näin syntyy lasia

  28.08.2013 Elävä arkisto

  Raaka-aineiden lisäksi lasinpuhalluksessa tarvitaan puhalluspilli, lasinpuhaltajan taikasauva ja paljon ammattitaitoa. Kalevi Nummi tutustui lapsivieraineen Iittalan lasitehtaaseen vuonna 1968.

 • Tulevaisuuden muotoilijat suunnittelivat yksikätistä näppäimistöä ja autoja 1979

  12.11.2012 Elävä arkisto

  Tulevaisuuden muotoilijasukupolven matkassa.

  Tulevaisuuden muotoilijasukupolven harteilla oli suomalaisen teollisuuden kilpailukyky. Pro arte utili -sarjan Luokkakuva-jakso kertoo Taideteollisen korkeakoulun teollisen muotoilun viimeisen vuosikurssin oppilaista vuonna 1979. Lopputöinä oli tekeillä mm. hitsisarja, puhevammaisen puhelaite ja purjekoneen ohjaamo.

 • Tekstiilitaiteilija Irma Kukkasjärven sinisen kukan maa

  12.11.2012 Elävä arkisto

  Taiteilija tie kohti muotoa ja tunnetta.

  Henkilökuva vuodelta 1981 kertoo tekstiilitaiteilija Irma Kukkasjärven työstä, materiaalivalinnoista ja Sinisen kukan maa -ryijyn tekoprosessista. Vasta irtauduttuaan opiskeluaikana iskostetusta käytännöllisyyden tavoittelusta, Kukkasjärvi vapautui tekemään muotoa ja tunnetta ilmentäviä taidetekstiilejä.

 • Toteutuiko Alvar Aallon unelma?

  29.08.2012 Elävä arkisto

  Alvar Aalto oli kansainvälisellä tasolla yksi maailman arvostetuimmista arkkitehdeistä. Siksi Aallon nimeä kantavassa symposiumissa keskusteltiin ja väiteltiin, välillä kiivaastikin, arkkitehtuurin tulevaisuudesta Jyväskylässä 1985.

 • Audi heräsi prinsessan unesta

  24.05.2010 Elävä arkisto

  Saksalainen Audi teki vuonna 1965 uuden tulemisen. Markkinoille tuli täydellinen uutuusmalli, vaikka auton nimi oli tuttu jo sotaa edeltäviltä vuosilta.

 • Timo Sarpaneva - suomalaisen muotoilun taitaja

  06.10.2006 Elävä arkisto

  Timo Sarpaneva oli tunnetuimpia suomalaisia muotoilijoita maailmalla. Hänet tunnetaan etenkin Iittalan lasitehtaalle suunnittelemistaan tuotteista.