Hyppää pääsisältöön

ilo

 • Mukavia

  25.05.2017 Näkökulmat
  Niin kuivaa, että kun sitä maistaa, vaistomaisesti ryhti menee kyyryyn kuin kyttäävällä kissalla, hampaat pureutuvat yhteen kuin venäläisten ы-iissä, ja silmät siristyvät ja vettyvät ja sylkirauhasten käyttöastemittari menee ensin oranssille ja lopulta punaiselle.
 • Kipeytymä-aihe

  18.04.2017 Näkökulmat
  Ja sitten, kuukauden, parin perästä voisi jo lopettaa Ylessä sen placebomusiikin soiton, kun, näet, jos tulisi paha mieli Pää-johtajalle, tai liika katumuksen tunne, niin sen voisi nyt jo sihteeri rauhoittaa ehdottamalla, että menisi Johtaja pimeään kopiopaperivarastoon tekemään Merihevos-taskulampulla varjokuvia, tai pelaisi ikkunalaudan Newtonin kehtoa, tai katselisi View-Master kuvakiikarilla rauhallisimpia viidakon eläimiä, kuten hyvinsyönyt Sarvikuoma tai Virtakuono ruokalevollansa.
 • Hikoile ilolla, ihminen!

  14.03.2017 Vaakakapina
  Maria Jyrkäs on löytänyt itselleen ehtymättömän motivaattorin liikuntaharrastukseen: Ilo. Kun liikkuminen on kivaa, sitä haluaa lisää. Liikuntaharrastuksen voi ottaa vakavasti, mutta ei ryppyotsaisesti. Tärkein lopputulos on hyvä mieli.
 • Jenny Lehtinen: Tehokkuusajattelu tuhoaa liikunnan ilon

  02.03.2017 Vaakakapina
  Miksi liikkumisen ryhtiliikkeet lopahtavat usein ennen kuin ovat kunnolla alkaneetkaan? Koska liikkumista on alettu harrastaa vääristä syistä. Keskeisin motivaattori on unohtunut – eli liikunnan ilo. Vaakakapinan kapinajohtaja Jenny Lehtinen päätyi kokemuksensa kautta vaihtamaan omia tapojaan liikkua.
 • Keveyden ylistys

  21.02.2017 Vaakakapina
  Huumori ja vakavuus eivät sulje toisiaan pois, vaan ovat saman janan kaksi ääripäätä. On ilo kyetä toimimaan molemmissa päissä. Asenteen keveys on lääkettä. Sen päivittäinen nauttiminen lisää elämänhalua merkittävästi, kirjoittaa Maria Jyrkäs.
 • Onnea voittajille? Hah että niille!

  24.12.2016 Näkökulmat
  Vai vielä että huonotuuristen, onnettomien ja kipeiden pitäisi iloita..!
 • Lapsen maailman taianomainen kosketus itsen aikuis-istuessa penkillä kaiken kesken

  20.12.2016 Näkökulmat
  Kiireettömästi, päämäärättömästi, laiskan huvikseen, kuin maata röllöttää kesäkotivävyn vuosia olutmarinoitu ahteri iltapäiväriippumaton nadirissa, painovoiman ja kuminauhaimpotenttien uimashortsien hellässä huomassa.
 • SuomiLOVE – 100 tarinaa, 100 laulua

  14.11.2016 Yle TV1
  SuomiLOVEn tunnelmaa luotsaavat eteenpäin juontajat Jenni Pääskysaari ja Mikko Leppilampi.
 • Autoeidolon

  21.09.2016 Näkökulmat
  Liu'un tuulilasin läpi.. (sehän on vain amorfista nestettä; kysymys on pelkkä ajan kysymys, ei paikan, esteen, kysymys) ..takaisin pakkasilmaan, jäätyneen varjoni luo.
 • Kikattavan Kakkiaisen nauru tarttuu!

  26.08.2016 Lapset
  Kikattava Kakkiainen on pienestä koostaan huolimatta suuri sankari, jolla on valloittava naurun lahja. Se tarttuu ja saa jokaisen hyvälle tuulelle. Kikattavan Kakkiaisen uudet jaksot Pikku Kakkosessa maanantaista 29.8.2016 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa vuoden ensilähetyksestä.
 • 9. ¿Qué me cuentas? ¿Estás al día?

  15.12.2015 Oppiminen
  Tässä osassa opit ilmaisemaan hämmästystä, iloa ja surua. Kieliopissa opiskellaan muun muassa epäsuoraa esitystä. Tiedonvälitystä ja kommunikointia pohditaan espanjaksi.
 • Kuusamon sokea erakko ei halunnut olla muiden tiellä

  17.11.2015 Elävä arkisto
  Vuonna 1991 esitetyssä dokumentissa seurataan vuoden ajan Kuusamon Kirpistöjärven rannalle erakoituneen Voitto Käsmärannan elämää. Käsmäranta oli sokea, mutta vamma ei ollut vienyt tuolloin 70-vuotiaan miehen elämänhaluja. Hän halusi selvitä yksin ilman ulkopuolisten apua.
 • Viisi vinkkiä tyytyväiseen arkeen vanhemmille

  28.10.2015 Marja Hintikka Live
  Lapsen paha mieli ja oma huono omatunto ovat hankala yhdistelmä kenelle tahansa vanhemmalle. Millaisilla kotikonsteilla vanhempien (ja lasten) arki paranee? Väestöliitto antaa vinkit!
 • Kiitollisuuden aiheita tänään

  24.10.2015 Näkökulmat
  "Ei ole virvoitusjuomapullonkorkinmentävää reikää päässä, otsasta niskaan. (Kun tekisi mieli laittaa siihen reikään urkupilli ja ajaa vaihdepyörällä neljääkymppiä, että ulisisi se urkupilli, ja taas saisi maineen, että liian outo on kyllä se mies, monihavaitusti.)"
 • Minnuu EI H U V I T A !

  03.10.2015 Näkökulmat
  Minnuu ei huvita riippua jostain, terveys-mielessä. Minnuu ei huvita kipittää portaita mihinkään suuntaan. Minnuu ei huvita mennä ulos, eikä olla sisällä.
 • Tarinoita ryhdin takana

  24.08.2015 Puoli seitsemän
  Ryhdin takana voi olla tarina. Mietin, mitkä tunteet ja tarinat muokkaavat omaa ryhtiäni. Ja voinko muokata ryhdilläni tunteitani. On helppo kuvitella, minkälainen ryhti on rakastuneella, pelokkaalla, tärkeän työurakan valmistuessa, läheisensä menettäneellä, burn-outisssa, tennismatsin voittajalla tai loukatulla. Tiedän monta tapausta, joissa ihmisen koko olemus ja kehon asento on muuttunut, kun elämässä on tapahtunut suuri muutos, kriisi tai helpotus.
 • Jos et puhu tunteista, kuuntele edes

  08.05.2015 Puoli seitsemän
  Ilon ja onnen näyttäminen on tärkeää. Mutta vielä tärkeämpää on oppia kuuntelemaan heitä, jotka eivät ole onnellisia tai iloisia.
 • Tunteet kipujen takana

  06.05.2015 Puoli seitsemän
  Selkävaivat ovat sairauspoissaolojen yleisin syy. Tunteiden pidättely voi sairastuttaa ja olla kivuliasta.
 • Vaikeat tunteet?

  06.05.2015 Puoli seitsemän
  Kyky ilmaista tunteita opitaan lapsena. Aikuisena voi opetella tunne-elämää.
 • Me hiljaisuuden, numeroiden, hämärän, valon ja appelsiininmakuisten ja muiden yksinäisten ajatusten lapset

  01.05.2015 Näkökulmat
  Me jotka lohdutumme ajatuksesta keittää teetä, tai kahvit, tai mieli- tahi muistikuvasta, että liiteri on täynnä puuta, ja me joista on hyvä tunne omistaa vankat tikapuut ja ainakin yksi jakoavain joka on oleellisesti pidempi kuin oma kyynärvarsi, sekä akkukaapelit, joiden kytkemistä oikein emme ikinä muistaisi lunttaamatta, vaikka muistimme on joissakin asioissa ääretön, valonnopea ja überpedantti.

Sivut