Hyppää pääsisältöön

tarkastus

 • Kidu ensin, kuole sitten: käsikirjoitus

  26.10.2015 MOT

  Kidu ensin, kuole sitten –ohjelman käsikirjotus.

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

 • Ransulla ja Jormalla on asiaa lääketieteestä

  28.07.2014 Elävä arkisto

  Lastensarjassa tutustutaan sairaalamaailmaan

  "Hei Jorma, oletko kuulolla? Mitäs tänään päästään ihmettelemään?" videonoutaja Ransu kysyy lastenlääkäri Jorma Komulaiselta Sano aaa -sarjassa. Jokaisessa 21 jaksossa tutustutaan sairaalamaailmaan ja lääketieteeseen liittyviin asioihin Alavan lastensairaalassa Kuopiossa. Jorman lisäksi oppaina toimivat reippaat lapset.

 • Vossikka oli Kuopiossa tien kuningas

  05.03.2014 Elävä arkisto

  Kuopion kaupunkikuvaan kuuluivat menneinä vuosikymmeninä erottamattomasti pika-ajurit eli vossikat. Juhani Lompolo raportoi paikalta vuonna 1967 ja nousi vossikan kyytiin.

 • Miinalaiva Pohjanmaa merireittien turvaajana ja merirosvojahdissa

  22.08.2013 Elävä arkisto

  Miinalaiva Pohjanmaa on seilannut monia vaiheita.

  Miinalaiva Pohjanmaa luovutettiin Suomen Puolustusvoimille kesäkuussa 1979. Pohjanmaa suunniteltiin tehokkaaksi johtoalukseksi ja miinoittajaksi, se toimi myös koululaivana ja kansainvälisessä kriisinhallinnassa. Uransa loppuvuosina Merivoimien lippulaiva päätyi merirosvojahtiin Somalian rannikolle.

 • Valvonta ontuu nyt Fuengirolassa

  19.03.2012 MOT

  Espanjassa toimiva suomalaiskoulu saa tänä vuonna kaksi miljoonaa euroa Suomen valtiolta tukea. Käytetäänkö suomalaisten veronmaksajien varoja oikein? Miksi koulussa puhutaan salailun ja pelon ilmapiiristä?

 • Haamuäänet kummittelevat vaalituloksessa

  04.03.2011 Elävä arkisto

  Vaaliuurnista löytyy enemmän annettuja ääniä kuin mitä äänestyspaikoilla on kirjattu käyneen äänestäjiä. MOT-ohjelman toimittaja Ari Korvola jahtasi vuoden 2007 eduskuntavaalien haamuääniä.

 • Ilmassa turvallisesti

  12.11.2010 Elävä arkisto

  Riskit on syytä minimoida, kun lennetään.

  Melkoinen määrä näkymätöntä työtä tarvitaan taustalle, jotta lentäminen sujuu turvallisesti. Millä tahansa härvelillä taivaalla ei sovi lennellä.

 • Heikkopeikko ja koulutarkastaja

  16.05.2008 Elävä arkisto

  "Kuinkas monta häntää tulee, kun lasketaan yhteen äidin häntä, isän häntä ja pikku peikon häntä?" Kysyy koulutarkastusta tekevä Ukko Peikko Peikko Pontevalta.

 • Hermanni ja sirkustarkastaja

  03.08.2007 Elävä arkisto

  Sirkus Hepokattiin saapuu sirkustarkastaja, jonka mukaan Hermannin mitat ovat määräysten vastaisia. Tarkastus ei olekaan mikään pelleilyn asia.

 • Filmit sensuurin saksissa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Elokuvaan on kautta sen historian liittynyt kovempi tai lievempi sensuuri. Sensorit ovat aikojen kuluessa kehittäneet oman uuskielensä ja estetiikkansa.