Hyppää pääsisältöön

kotimaiset tuotteet

 • YleX vuoden kotimainen musiikkimedia – Anne Lainto vuoden toimittaja

  06.10.2017 Yleisradio

  Musiikki ja Media 2017 -tapahtumassa jaettiin palkinnot.

  Musiikki ja media -tapahtumassa Tampereella jaettiin palkintoja kotimaisille musiikkiajan ammattilaisille ja vaikuttajille.

 • Tietoiskut kehottivat hankkimaan kotimaisia joululahjoja

  23.12.2015 Elävä arkisto

  1980-luvun kotimaisuuskampanjointia joulun tietoiskuissa

  Napsaus vain ja sormi osoittaa sinua. Oletkos muistanut ostaa kotimaisia joululahjoja? 1980-luvun Kotimaisen Työn Liiton tietoiskut kehottivat työllistämään ja paketoimaan kuusen alle Suomessa valmistettuja tuotteita.

 • Seitsemän veljestä valjastettiin kotimaisuuskampanjan kasvoiksi

  11.09.2015 Elävä arkisto

  Työllisyyttä käsittelevä tietoiskujen sarja 1980-luvulta

  Kotimaisuuden ja työllisyyden asialla kampanjoitiin 1980-luvulla Seitsemän veljeksen voimalla. Kotimaisen Työn Liiton tietoiskuissa vuosina 1983 ja 1984 esiintyivät Juhani, Eero, Timo, Lauri, Aapo, Tuomas ja Simeoni. Jukolan takkutukista sukeutui modernin ajan kotimaisuusmannekiineja.

 • Tee testi: Oletko fakta- vai fiilisostaja?

  11.09.2015 Kuningaskuluttaja

  Fiksunkin kuluttajan on joskus täysi työ pitää pää kylmänä.

  Ostaminen on tasapainoilua tiedon ja tunteen välillä. Mielikuvien ja mainosrummutuksen keskellä fiksunkin kuluttajan on täysi työ pitää pää kylmänä. Kokosimme muutamia kysymyksiä, joihin useimmilta meistä löytyy vastaus nopeasti. Testaa perustuuko omasi faktaan vai fiilikseen.

 • Näkökulma: Opiskelija, kuluta etusi!

  29.04.2015 Kuningaskuluttaja

  Tuleva työpaikka voi olla opiskelijan törsäilyn varassa.

  Tuleva työpaikka voi olla opiskelijan törsäilyn varassa.

 • Ilmari Tapiovaaran tuolit kalustivat sodanjälkeisen Suomen

  31.10.2014 Elävä arkisto

  Fanett-pinnatuoli on koko Suomen eniten tuotettuja tuoleja

  Ilmari Tapiovaaran suunnittelema Fanett-pinnatuoli on koko Suomen kalustehistorian eniten tuotettuja tuoleja. 2000-luvulla sen kappalemäärä liikkuu miljoonan paikkeilla. Tapiovaaran edulliset, puhdaspiirteiset tuolit hankittiin 1950-luvulla lähes joka kotiin.

 • Näkökulma: Saako olla kotimaista?

  19.06.2014 Kuningaskuluttaja

  Kotimaisen leiman saa myös Kiinassa valmistettuja tuotteita.

  Kotimaisuus on myyntivaltti – jos ei aina ostopäätöksissä, niin ainakin mielikuvien tasolla. Ruokakaupan hyllyllä onkin aiempaa isänmaallisempi tunnelma. S-ryhmä perusti uuden oman merkin nimeltä Kotimaista. Kesko laputtaa tuotteitaan Sinivalkoisella jalanjäljellä. Mutta meneekö kuluttajan pää vain entistä enemmän pyörälle uusien nimien ja tunnusten kanssa?

 • Suomalainen tuotanto ponnisti vientiin 1960-luvulla

  28.04.2014 Elävä arkisto

  Rapalan uistimet, Airamin lamput, Finlaysonin kankaat ja muut suomalaiset tuotteet etsivät 1960-luvulla ponnekkaasti paikkaansa maailman markkinoilta. Suomessa uskottiinkin vankasti kotimaiseen muotoiluun ja tuotantoon.

 • Mistä ravintolaketjujen lihat tulevat?

  09.04.2014 Kuningaskuluttaja

  Kysyimme, onko tilanne muuttunut vuoden 2014 jälkeen.

  Kaupan tuoreesta lihasta on helppo selvittää, mistä maasta liha tulee, mutta ravintoloissa lihan alkuperä onkin monimutkaisempi juttu. Kuningaskuluttaja selvitti ketjuravintoloiden tarjoaman lihan alkuperää keväällä 2014. Nyt kysyimme samoilta ravintoloilta, onko tilanne kahdessa vuodessa muuttunut. Aiemman kyselymme tuloksissa ABC-ravintolat oli kotimaisuusasteessa häntäpäässä, mutta lupasi muutosta tilanteeseen. Tämä lupaus on pitänyt. Uudet tiedot löytyvät artikkelin lopusta.

 • Mistä hampurilaisten raaka-aineet tulevat?

  19.01.2012 Kuningaskuluttaja

  Tarkastelimme kolmea ketjua, joilla on eniten hampurilaisravintoloita ympäri Suomessa. Suurin on Hesburger, jolla on Suomessa jopa 253 hampurilaisravintolaa. Mukana vertailussa on myös toinen kotimainen ketju Scanburger sekä maailman tunnetuin hampurilaisketju McDonald's.

 • Tietoisku: Suosi suomalaista

  25.11.2011 Elävä arkisto

  Älä ole aasi, vaan suosi suomalaista, valistaa vuonna 1980 valmistunut tietoisku.

 • Kotimaisuusaste kiinnostaa kunnon kuluttajaa

  09.05.2011 Elävä arkisto

  Tietokymppi selvittää v.1976 kuinka kotimaisia tuotteet ovat

  Valistavassa ohjelmassa selvitetään, kuinka kotimaisia suomalaisiksi sanotut tuotteet oikeastaan ovat. Ja turhaan ei pidä innostua ostamaan edes kotimaista.

 • Karmiva totuus suomalaisesta viinasta

  08.03.2011 Elävä arkisto

  Viinapullojen etiketit luovat vahvaa kuvaa suomalaisuudesta. Monen pullon sisältö on kuitenkin tislattu tanskalaisten viljapeltojen antimista.

 • Muovi on muotia

  03.01.2011 Elävä arkisto

  Muovi oli 1960-luvulla kuuminta muotia kaikissa muodoissa

  Muovi kaikissa mahdollisissa muodoissa oli kuuminta muotia, kun suomalaisen teollisuuden tuotteita esiteltiin Tampereen messuilla vuonna 1959 ja Helsingin suurmessuilla vuonna 1960.

 • Leila ja Annukka vappulounaalla

  30.04.2010 Elävä arkisto

  Klara vappen, toivottavat Leila ja Annukka

  Kevään juhlan kunniaksi naiskaksikko suuntaa vappulounaalle. Vappuaaton juhlinta on ryvettänyt ystävyksien kukkamekot rapakuntoon.

 • Neuvonnallinen väri-iltapäivä

  09.11.2007 Elävä arkisto

  Opastusta värilähetysten alkamiseen Suomessa 1970.

  "Väritelevisio on hyvä musta-valkotelevisio", kiteytetään neuvonnallisessa väri-tv-illassa. Eikä mikään ihme, koska väritelevisiolupia oli Suomessa 70-luvun alussa vasta noin 3000.