Hyppää pääsisältöön

västäräkki

 • Video: Västäräkki teki pesän pyöräkoriin!

  06.07.2015 Luonto

  Katso, miten poikaset odottavat nokat ojossa ruokaa.

  Kaupungeissa linnut keksivät monenlaisia pesimispaikkoja. Katso, miten poikaset odottavat nokat ojossa ruokaa pyöräkorin pohjalla.

 • Taas tulvii Pohjanmaa

  19.04.2013 Elävä arkisto

  Lakeuksien latomeri tulvien aikaan eri vuosikymmenillä.

  Kevät- ja syystulvien aikaan Pohjanmaan lakeuksia kuvaava käsite latomeri saa syvemmän merkityksen. Luonto on näyttänyt voimansa vuosikymmenestä toiseen, kun Etelä-Pohjanmaan joet ovat tulvineet yli äyräidensä ja tuhannet peltohehtaarit ovat peittyneet veden alle.

 • Varpuslinnut 2/8

  25.08.2008 Elävä arkisto

  Kun kuuntelet vaikkapa keltavästäräkin, kirjokertun, kirjosiepon, kivitaskun, kiurun, koskikaran, kottaraisen, kuhankeittäjä, kulorastaan tai kultarinnan laulua, huomaat laululintunimityksen pitävän paikkansa.

 • Västäräkki - Pirkanmaan maakuntalintu

  28.12.2006 Elävä arkisto

  "Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen". Jo vanha sananparsi kertoo, että västäräkin ilmestyminen pihapiiriin huhti-toukokuun vaihteessa ennakoi pian alkavaa kesää.

 • Västäräkki riukupyrstö

  09.07.2004 Oppiminen

  Västäräkki ennakoi kesää

  Västäräkki on Pirkanmaan maakuntalintu. "Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen." Jo vanha sananparsi kertoo, että västäräkin ilmestyminen pihapiiriin huhti-toukokuun vaihteessa ennakoi pian alkavaa kesää.