Hyppää pääsisältöön

ideointi

 • Matkakertomuksia - Osa II/V - Hinausautoa odotellessa

  18.11.2018 Näkökulmat

  Hinausautoa odotellessa kertyi päähän tämmöistä..

  Ihmiset kun pitävät kilpailuista, niin voisi olla alastomuuskilpailu. Mutta kun se olisi julkinen kilpailu, niin sen pitäisi olla säädyllinen. Niinpä...

 • Siri Kolu: Joukossa ryhmyys tiivistyy

  23.10.2017 Kulttuuricocktail

  Pelaammeko ryhmässä aina sitä tuttua paikkaa?

  Kirjailija Siri Kolu kyllästyi kirjurin rooliin, ja pohtii millä tavoin ryhmä ja sen toiminta kehittyisivät, jos ryhmäroolit menisivät säännönmukaisesti kiertoon?

 • Mitä hyvä ohjelmaehdotus sisältää?

  13.06.2017 Yleisradio

  Ohjelmaehdotus toimitetaan tilaajalle kirjallisena.

  Ohjelmaehdotus toimitetaan tilaajalle kirjallisena, mieluiten sähköpostilla pdf-liitteenä.

 • Workshopien viisi sudenkuoppaa – ja miten vältät ne

  15.04.2015 Blogit

  Tunne siitä, että workshopissa työskennellään kohti yhteistä päämäärää, edesauttaa sitä, että muiden ideoihin suhtaudutaan myönteisesti ja kannustavasti.

 • Mikä Kipinän idea pääsee toteutukseen?

  19.02.2015 Yle Kipinä

  Kipinässä äänestetään nyt siitä, mikä neljästä kehittelyvaiheeseen jatkaneesta ideasta pääsee toteutukseen. Äänestys päättyy 26.2. klo 15.

 • Suomalaisten kiinnostus vuorovaikutukseen ja osallistumiseen on kasvussa

  28.12.2014 Blogit

  Suomalaisten muuttunut mediakäyttö ja internetin tarjoamat osallistumisen ja vuorovaikutuksen mahdollisuudet luovat odotuksia myös perinteisille medioille, kuten televisiolle ja radiolle, lisätä osallistumisen ja vuorovaikutuksen mahdollisuuksia nykyaikaisin keinoin.

 • Kipinään on tullut 19 ideaa

  22.12.2014 Yle Kipinä
 • Tule mukaan vaikuttamaan mihin sinun Yle-verorahojasi käytetään

  11.12.2014 Yle Kipinä

  Tulee mukaan ideoimaan ja kehittämään sisältöä ja palveluja, joita Ylen pitäisi mielestäsi tarjota.

 • Ajan rajallisuus antaa Aamu Songille rohkeutta

  28.06.2013 Elävä arkisto

  Palkittu suunnittelija Aamu Song haluaa tehdä lisää tuotteita, joissa heijastuu tekijän positiivinen energia. Iloisuuden tuominen ihmisille on tärkeää ja se näkyy hauskoissa sekä kekseliäissä, mutta erityisesti laadukkaissa desing-tuotteissa.

 • Lyhytelokuvaillan ideointia

  26.06.2013 Blogit

  Ylen siistit kesäduunarit pääsevät työnteonsa ohella osallistumaan myös muunlaisiin tapahtumiin.

 • Minna Parikan unelmat kasvavat korkoa

  23.03.2012 Elävä arkisto

  Minna Parikan kengät tunnetaan korkeista koroista, naisellisuudesta ja leikkimielisyydestä. Suunnittelupöydällä kenkiin piirtyvät kissat ja puput, vahvat värit, nähty ja koettu elämä sekä unelma kansainvälisestä menestyksestä.

 • Hei nainen, mikä sua kiinnostaa?

  20.02.2012 Blogit

  Kun naisille ideoitiin ohjelmaa, ilmestyi fläppitauluun miehen ehdottamana sana ripsiväri. Kun ystävän mies pölähti keskelle naisten keskusteluita, kysyi hän, puhutteko te nyt niistä ripsiväreistä? Kun Elävässä arkistossa on mietitty sisältöjä naisille, kimposi ilmaan kysymys, onko meillä jotain ripsarijuttuja? Nainen kiinnostavatko sinua ripsivärit? Vai ihan jokin muu asia? Kirjoitatko kiinnostuksen kohteestasi blogia? Haluaisitko tehdä Elävän arkiston kanssa yhteistyötä? Jos kyllä, niin ilmoittaudu tapaamiseen kansamme ja saat samalla esimakua myös uudesta Blogistania-tv-ohjelmasta.

 • Isossa pajassa ideoidaan verkkopalveluja - seuraa työpajaa Areenassa

  17.02.2011 Blogit

  Yle.fi teetti osana tulevaisuustyötään tutkimuksen suomalaisista verkon käyttäjinä. Suomalaiset verkossa -tutkimuksen tuloksia esitellään huomenna Isosta pajasta lähetettävästä tilaisuudesta. Yle Areenassa suorana lähetettävä tilaisuus alkaa klo 13.00 tutkimustulosten esittelyllä (noin 14.15 asti). Klo 15.15 - 16.00 osuudessa työpajan vetäjät kertovat kehittämistään ideoista.

 • Miitta Sorvali Nybergin vieraana

  17.11.2009 Elävä arkisto

  Tykkään tehdä selkäytimelläni ja yllättää itseni, sanoo pitkän linjan komedienne Miitta Sorvali. Hervoton Miitta-täti-improvisaatio on yllättänyt myös tv-katsojat.

 • Hallintobyrokraatti kohtaa sosiaalisen median käytännössä

  29.09.2009 Blogit

  Olin viime viikolla mukana suunnittelemassa sosiaalisen median koulutuskokonaisuutta YLElle. Aihe on tietysti mitä ajankohtaisin ja tavoitteena olisi saada aikaan pysyvä koulutusmalli Ylen Tuottajakoulun ja Nosturin tapaan.  Hanke on kiinnostava myös siksi, että se olisi tarkoitus toteuttaa yhteistyössä Metropolian kanssa ja mukaan voisi tulla toimittajia myös muista yhtiöistä. Siis yhteistyötä ja verkostojen rakentamista!

 • Spede keksi mäkilingon

  06.02.2008 Elävä arkisto

  Mekaanisesti mäkihyppääjän sinkoava mäkilinko kisoihin 1978

  Mäkimiehille tarkoitettu Spede-linko oli keksijä-koomikko Spede Pasasen kuningasidea. Vauhtilingon ideana oli korvata kalliit hyppytornit ja nostaa hyppääjän lähtönopeus yli sataan kilometriin tunnissa.