Hyppää pääsisältöön

pikkukaupungit

 • Lola ylösalaisin – arvoituksellinen tarina Lattaniemen nuorista

  27.12.2016 Ohjelmat

  Nuoret tytöt keskiössä Ulrika Bengtsin ohjaamassa sarjassa.

  Lola ylösalaisin on arvoituksellinen kertomus nuorista suomenruotsalaisessa pikkukaupungissa, Lattaniemessä. Patriarkaalinen paikkakunta noudattaa tiukkaa hierarkiaa, mikä leimaa kaikkia asukkaita. Sarja kuolemantapauksia kiristää tunnelmaa paikkakunnalla, jossa jo ennestään muhii pinnan alla.

 • Aika hyvä ihmiseksi – rakastettu komedia pikkukaupungin väestä

  16.12.2016 Yle Teema

  Aapelin hiljaisesta huumorista ohjattu elokuva.

  Kavalkadi pikkukaupungin asukkaista esittelee miten pienistä iloista, murheista ja sattumuksista elämän koko rikkaus rakentuu. Aapelin tarinoista rakentuvan elokuvan on ohjannut Rauni Mollberg. Teeman Kino Suomi 16.2.2017 klo 22.00.

 • Niko Kivelä ja nurkkakunnat

  07.04.2015 Yle TV1

  Älä aja ohi! Nyt on aika tutustua nurkkakuntiin.

  Suomi on täynnä paikkakuntia, joista harva tietää. Stand up -koomikko Niko Kivelä tutustuu nurkkakuntiin.

 • Lisää vetovoimaa pikkukaupunkeihin

  27.10.2014 Kulttuuri

  Voidaanko ihmiset saada arkkitehtuurin keinoin pysähtymään kaupunkeihin ohikulkumatkallaan? Ja riittääkö sekään lopulta pitämään pikkukaupunkien keskustoja viihtyisinä tai elinvoimaisina? Kaupunki uusiksi -sarjan toisessa osassa nuoret arkkitehdit lähtevät näiden kysymysten kanssa Paraisille.

 • Ninan ja Johanneksen matka Kanadan ihmemaassa

  01.08.2014 Elävä arkisto

  Toisaalla – ihmemaa Kanada on suomenruotsalaisten Ninan ja Johanneksen hyväntuulinen matkailuohjelma läpi valtavan maan. Matkan aikana he muun muassa maistavat jäävuorta, tutustuvat Thunder Bayn suomalaisiin, telttailevat Kalliovuorten läheisyydessä ja ottavat osaa ehtaan calgarylaiseen cowboy-meininkiin.

 • Uusi Raahe syntyi valtiovaltaan ja rautaan turvaten

  10.03.2014 Elävä arkisto

  Raahe kasvoi voimakkaasti 1960-luvulla.

  Katoavaa Raahea tv-ohjelmassa vuodelta 1965 kerrotaan Raahen kaupungin historiasta ja ennustetaan tulevia muutoksia. Muutoksien tuulet liittyvät Rautaruukin terästehtaan tuloon kaupunkiin.

 • Olli Jalonen: Poikakirja

  26.08.2010 Elävä arkisto

  Kirjoittaessaan pienen Ollin ensimmäisistä kouluvuosista 1960-luvun alussa, Olli Jalonen tulee samalla kuvanneeksi terävästi tuon ajan Suomen ilmapiiriä. Sodasta on parikymmentä vuotta ja sen laahus tuntuu vielä koulujen arvomaailmassa.

 • Turkka Hautala: Salo

  22.01.2010 Elävä arkisto

  Varsinaissuomalaisen pikkukaupungin asukkaat ovat pääosissa esikoisromaanissa. Yhden paikkakunnan elämän kuvauksesta teos laajenee 2000-luvun alun koko Suomen kertomukseksi.

 • Tommi Melender: Ranskalainen ystävä

  01.12.2009 Elävä arkisto

  Euroopasta on tullut julma ja väkivaltainen paikka elää. Synkkyys, toivottomuus ja kyynisyys ovat pesiytyneet Tommi Melenderin luomiin ihmisiin. Romaanin päähenkilöt ovat pettyneet omaan aikaansa ja kaipaavat 1800-luvulle.

 • Juha Ruusuvuori: Pyhän kalan kultti

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Ruusuvuoren kirja Pyhän kalan kultti sijoittuu tulevaisuuteen. Ilmasto on lämmennyt, merivesi nousee ja ajaa ihmisiä pakosalle. Pohjois-Norjassa voimistuu uskonnollinen liike, joka saa voimaa Pyhästä kalasta.

 • Katsastus on kulttileffa, joka kertoo vanhenemisen vaikeudesta

  05.03.2008 Elävä arkisto

  Tv-elokuva on noussut suorastaan kulttimaineeseen.

  Joni Skiftesvikin novelleihin pohjautuva ja Matti Ijäksen ohjaama tv-elokuva Katsastus on noussut suorastaan kulttimaineeseen.

 • Pertsa ja Kilu ja timanttirosvot

  18.02.2008 Elävä arkisto

  Odotettu kesäloma alkaa dramaattisesti.

  Odotettu kesäloma alkaa dramaattisesti, kun Pertsa ja Kilu joutuvat todistamaan jalokivivarkaan tuloa Suomeen. Väinö Riikkilän lastenkirjojen sankarit kääntyivät myös televisioon.