Hyppää pääsisältöön

avustukset

 • Ulkolinja: Pako tuhotusta maasta – miljoonat ihmiset pakenevat Venezuelasta

  05.04.2018 Yle TV1

  Miljoonat ihmiset pakenevat Venezuelan nälkää ja kurjuutta.

  Miljoonat ihmiset pakenevat Venezuelan nälkää ja kurjuutta.

 • Lottien jättipotti: käsikirjoitus

  28.02.2018 MOT

  Lottien jättipotti -ohjelman käsikirjoitus

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

 • Vain murto-osa upporikkaan Lotta Svärd Säätiön rahoista päätyy lotille – yli 90-vuotias lotta kuuli avustuksesta sattumalta: ”En tiiä mihin säästävät”

  26.02.2018 MOT

  Murto-osa lotista saa avustusta Lotta Svärd Säätiöltä.

  Jopa 80 miljoonan euron omaisuuden kartuttanut Lotta Svärd Säätiö tiedottaa erittäin niukasti raha-avustuksistaan lotille. MOT on haastatellut useita lottia, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan, että Lotta Svärd Säätiöltä voisi hakea avustusta. Anna-Kreeta Loukola teki ensimmäisen anomuksensa 93-vuotiaana.

 • Turismi ja tulivuoret pelastivat Islannin talouden haaksirikolta

  26.11.2015 Elävä arkisto

  Syksyllä 2008 Islannin ylikuumentunut talous romahti.

  Syksyllä 2008 Islannin ylikuumentunut talous romahti.

 • Ulkolinja: Palestiina – valtiota ei tule

  09.09.2015 Yle TV1

  Mihin ovat menneet Palestiinalle osoitetut avustusrahat?

  Palestiinan hallinto ja jälleenrakentaminen on saanut avustuksia 20 vuoden ajan. Mihin rahat menivät?

 • Älä osta mitään -päivänä lompakko saa levätä

  21.11.2014 Elävä arkisto

  Teemapäivä haastaa pohtimaan kulutuspäätöksiä.

  Joka vuosi marraskuun viimeisenä perjantaina Luonto-Liitto kehottaa ihmisiä tarkkailemaan kulutustaan ja siitä aiheutuvia ympäristövaikutuksia, sekä luopumaan ostamisesta edes yhdeksi päiväksi. Päivää kutsutaan yksinkertaisesti Älä osta mitään -päiväksi.

 • Satunnaiset sankarit

  06.10.2014 Elävä arkisto

  Tarinoita suomalaisia kohdanneista suurista onnettomuuksista

  Elämä ei varoita, kun tapahtuu onnettomuus. Vuosina 2007 ja 2009 esitetyssä sarjassa Satunnaiset sankarit tavattiin suomalaisia suuresti koskettaneista tragedioista selvinneitä, heidän pelastajiaan sekä turmissa omaisiaan menettäneitä.

 • "Kukaan ei tiedä, millainen maa Venäjä on"

  30.09.2014 Elävä arkisto

  Venäläisiä tarinoita on katsaus Neuvostoliiton jälkeiseen Venäjään. Mammuttimaata tarkastellaan pietarilaisen keskiluokan näkökulmasta. Ohjelmassa esiintyvä sosiologi maalaa synkkää kuvaa 20-vuotisesta Venäjästä, jossa koulutus on ajettu alas, miehet kuolevat ennen aikojaan ja elantoa ei voi hankkia rehellisin keinoin.

 • Perintönä köyhyys

  27.11.2013 Elävä arkisto

  Dokumentti kolmannen polven köyhistä.

  Simo Sipolan dokumentti vuodelta 2012 kertoo kolmannen polven köyhistä Jonista ja Mirasta sekä heidän äideistään. Elämään kuuluu ruokajonoissa seisoskelua, tukihakemusten täyttämistä ja pienen Sami-pojan hoitoa.

 • UFF – ryysyillä rikkauksiin?

  21.11.2012 Elävä arkisto

  UFF:n on epäilty tekevän hyväntekeväisyydellä bisnestä.

  UFF eli U-landshjälp från Folk till Folk tunnetaan ensisijaisesti keltaisista vaatekeräyslaatikoista ja kehitysyhteistyöstä. Yhdistys on ollut julkisuudessa myös vähemmän mairittelevissa yhteyksissä, kun sen on epäilty lähinnä tekevän tuottoisaa bisnestä, jonka tuotosta vain murto-osa menee avun tarvitsijoille. Epäilyksen varjon syy on korruptoitunut tanskalainen opettajaryhmä Tvind, joka on perustanut myös Suomen UFF:n.

 • Somaliliiton likapyykki

  19.11.2012 MOT

  Suomen Somaliliittoa pidetään kaikkien somalitaustaisten virallisena edustajana Suomessa, ja järjestö saa rahallista tukea mm. eri ministeriöiltä ja Raha-automaatti-yhdistykseltä.

 • Kotoinen äitiyspakkauksemme on ainoa lajissaan

  10.05.2012 Elävä arkisto

  Korvaamaton apu suomalaisäideille jo 1930-luvulta alkaen

  Moni meistä on nukkunut elämänsä alkutaipaleet äitiyspakkauslaatikossa. Tämä itsestäänselvyytenä pitämämme, mutta maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen avustuspaketti on ollut korvaamaton apu suomalaisäideille jo 1930-luvulta alkaen.

 • Pohjois-Korean loikkarit pakenevat nälänhätää

  17.10.2011 Elävä arkisto

  Kurkistus suljetun maan arkeen.

  Ylen Kaukoidän-kirjeenvaihtajan, Kari Ahlbergin, harvinainen reportaasi kurkistaa Pohjois-Korean arkeen loikkarien haastatteluiden ja salakuvauksen avulla. 2010-luvulla vallalla on pysähtyneisyyden aika.

 • Sala-automaattiyhdistys: Käsikirjoitus

  13.05.2011 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • RAY:lle viskiosaamista?

  02.05.2011 MOT

  Pyysin vuosi sitten Raha-automaattiyhdistykseltä (RAY) tietoja sen toimihenkilöiden matkoista ja edustustilojen varauksista. Halusin nähdä edustusvalvojien ajopäiväkirjat ja hallituksen kokouspöytäkirjoja. Vastaavanlaisia tietojahan on tarjolla rutiininomaisesti kun kyseessä ovat julkisia varoja käyttävät ja julkista tehtävää hoitavat organisaatiot – sellaiset kuten Kela, Suomen Pankki, Ympäristökeskus tai vaikkapa Valtiokonttori. Ei onnistu, vastasi avoimuuden keskeiseksi periaatteekseen ilmoittava RAY. Laki ei meitä tuollaiseen velvoita!

 • Prosenttiliike haki tasapainoa rikkaiden ja köyhien välille

  21.12.2009 Elävä arkisto

  Meillä menee Suomessa hyvin, mutta osaammeko me jakaa omastamme? Mitä jos sinä antaisit prosentin tuloistasi kehitysyhteistyöhön?

 • Päätä Karjalan koivuun

  15.10.2008 MOT

  Päätä Karjalan koivuun 31.1.2005 EU:n myötä Suomesta on tullut murheellisten ja huvittavien projektien maa. MOT tutki pistokokeina, millaisiin tarkoituksiin EU-avustuksia on jaettu Kaakkois-Suomessa. Katso miten konsulttiherrat iskivät päänsä Karjalan koivuun, ja miten suurelle pörssiyhtiölle Metsolle kierrätettiin avustus veronmaksajien varoista. Toimittaja: Martti Backman > lue ohjelman käsikirjoitus

 • Suomalaiset avustivat unkarilaisia 1956

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Suomessa seurattiin tarkasti Unkarin kansannousun tapahtumia syystalvella 1956. Veljeskansan kohtalo tuntui tutulta, sillä sota oli Suomessakin tuoreessa muistissa.