Hyppää pääsisältöön

sovittaminen

 • Arpaonni yhdisti minut klassikkorunoilijaan, kertoo Kääntäjakarhun voittaja Liisa Enwald

  05.07.2017 Kulttuuri

  Runopalkinnot jaettiin Kajaanin runoviikolla

  Kun Liisa Enwald suomentaa runoa, hän ajattelee veistävänsä. Samalla hän kuuntelee, sanoo synnyttävänsä laulun. Ylipäätään Enwald vertaa runoutta toisiin taiteisiin. Ehkä ne oikeastaan ovatkin yhtä. Enwaldin Rainer Maria Rilke -suomennos palkittiin Ylen Kääntäjäkarhulla.

 • Upeasti soiva trumpettilevy Norjasta

  24.02.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Kun asialla on norjalainen 2L, soinnikasta lopputulosta sopii odottaa niinkin vaikeasta yhdistelmästä kuin pianosta ja trumpetista. Ja kun muusikkoina on luovan työstämisen duo trumpetisti Ole Edvard Antonsen ja pianisti Wolfgang Plagge, saadaan tylsän torvensoiton sijaan tuoreita, puhuttelevia versiointeja tutunpuoleisista kappaleista.

 • Muusikko Risto Kupiainen ei viihdy valokeilassa

  30.07.2015 Kulttuuri

  Risto Kupiainen on ehtinyt tehdä musiikin saralla jo paljon.

  Risto Kupiainen on ehtinyt tehdä musiikin saralla jo paljon.

 • Pelastusliivit testissä

  19.06.2014 Elävä arkisto

  Vuonna 1975 eri pelastusliivimallit voitiin luokitella karkeasti viiteen eri kategoriaan. Vene-lehden toimittaja Seppo Suuronen esitteli A-studiossa tyypillisimpiä liivivaihtoehtoja sekä havainnollisti niiden toimivuutta käytännön kelluntatesteillä. Hankalinta oli löytää sopivat pelastusliivit hyvin isoille ihmisille tai pikkulapsille.

 • Kun lapsi ei kuule

  22.10.2013 Elävä arkisto

  Jos lapsi ei kuule, pitäisikö panostaa viittomakieleen vai hankkia pienelle kuulokoje? Sisäkorvaimplantin avulla lapsi voi oppia puhumaan ja kuulemaan taas, mutta kuulolaitteiden pelätään myös nakertavan viittomakielistä kulttuuria ja haittaavan lapsen kehitystä.

 • Sovitetut toiveet: Tekstiviestiaaria

  18.04.2008 Elävä arkisto

  Kanervan tekstiviestit innoittivat YLE Radio 1:n kuuntelijat toivomaan La donna è mobile -tekstiviestiaariaa Sovitetut toiveet -ohjelmassa 13.4.2008. Ohjelmassa kuultiin myös konttikielinen Roineen rannalla sekä yhdistelmä lastenlaulusta Hämähäkki ja kansanlaulusta Isontalon Antti.