Hyppää pääsisältöön

kala (elintarvikkeet)

  • Me Strömsössä kannustamme suosimaan kotimaista lähikalaa – ja aloitamme grillikauden välimerellisellä lahnalla

    19.04.2019 Strömsö

    Lahna on tiedostavan kalankuluttajan valinta.

    80 prosenttia syömästämme kalasta on ulkomaista, suurelta osin Norjan lohta. Kotimaisen kalan kulutusta pystyy siis helposti lisäämään.

  • Luonto-Suomen kalaruokailta: herkkuja kalasta – sopasta citykukkoon

    06.04.2019 Luonto

    Luonto-Suomen teemailta kotimaisista kaloista.

    Luonto-Suomen suorassa lähetyksessä tarjoiltiin kalaruokia monessa eri muodossa. Juttu polveili savustusvinkeistä liemiresepteihin, mutta citykukko oli mainio yllätys. Asiantuntijavieraana studiossa oli keittiömestari Markus Maulavirta.

  • Tiedettä vai taitavaa markkinointia - kuluttaja ”vitamiiniviidakossa”

    09.04.2018 MOT

    Terveysväitteiden valvonta mahdoton tehtävä

    Monia ravintolisiä markkinoidaan tieteellisillä termeillä, joita kuluttajan voi olla vaikea ymmärtää. Ravintolisät ovat kuitenkin elintarvikkeita. Ne eivät ole lääkkeitä, joita ei voi tuoda markkinoille ilman huolellista testaamista. Ketä ja mitä kuluttajan pitäisi "vitamiiniviidakossa" uskoa?

  • Peltsin Lappi: TOP 3 Lapin parhaat ruuat

    04.01.2018 Luonto

    Lapin kolme varmaa ruokatärppiä.

    Puhdas pohjoinen hellii ruokapöytää! Mutta mistä löytää se lappilainen keittiö, joka osaa arvostaa raaka-aineen alkuperää, osaa valmistaa sen taidolla ja laittaa koko komeuden tarjolle niin, että siitä on pakko kertoa koko maailmalle?

  • Ihmisen matka - eli kateudesta tai kiitollisuudesta

    24.11.2017 Näkökulmat

    Nauru ei aina naurata! Eikä ihminen muutu paljon..

    Omasta jäätelöylivertaisuudestaan varmana jokainen maireasti tarjosi omaa jäätelöään toisille maistettavaksi, mutta kukaan ei halunnut maistaa.

  • Prisma: Ruokavaliolla pitkää ikää?

    14.03.2017 Yle TV1

    Voiko radikaaleilla ruokavalioilla pidentää elinikäänsä?

    Ruokakriitikko Giles Goren selvittää, voiko radikaaleilla ruokavalioilla pidentää elinikää.

  • Aira Samulinin lohikeitto

    23.06.2016 Puoli seitsemän

    Kalakeitto on Aira Samulinille nostalginen herkku.

    Kalakeitto on Aira Samulinille nostalginen herkku.

  • Pitääkö liha poistaa lautaselta?

    06.03.2016 Battle

    Ilmastonmuutosnäkökulmasta lihansyöntiä on syytä vähentää.

    Battle pohtii tällä viikolla, pitääkö liha poistaa lautaselta. Ilmastonmuutoksen näkökulmasta asia näyttää yhä selkeämmältä: lihansyöntiä on syytä vähentää.

  • Supisuomea, osa 7: Suomalaista ruokaa ja partitiivi

    27.01.2016 Oppiminen

    Tutustutaan ruokasanastoon ja opetellaan partitiivi.

    Tässä osassa opetellaan partitiivia. Ensin tutustutaan suomalaiseen ruokaan. Sen jälkeen siirrytään opettelemaan partitiivia ja monikon partitiivia. Siinäkin tarvitaan ruokasanastoa.

  • Näin valmistat sushia

    19.01.2016 Puoli seitsemän

    Sushin valmistuksessa harjoitus tekee mestarin.

    Sushin valmistuksessa harjoitus tekee mestarin.

  • Perheradion kotikokit valmistavat kalaruokia

    12.06.2015 Elävä arkisto

    Perheradion kotikokit valmistavat kalaruokia

    Perheradion kotikokit valmistavat kalaruokia

  • Sähkösavustimet testissä: Maukasta kalaa sekä halvalla että kalliilla laitteella

    28.04.2015 Kuningaskuluttaja

    Sähkösavustimella keltanokkakin valmistaa maukasta kalaa.

    Sähkösavustimella keltanokkakin saa aikaan maukasta savukalaa helposti. Kuningaskuluttajan testissä selvisi, että kallis savustin on joiltain osin kätevämpi kuin halpa, mutta kalan maussa ei eroja ole.

  • Ragni Rissasen lohilaatikko

    19.03.2015 Puoli seitsemän

    Pietarsaaressa 1931 syntynyt ravintoloitsija Ragni Rissanen rakastaa merta. Ei siis ihme, että hänen lapsuuden ruokamuistoissaankin päällimmäisenä on kala. Isoisän kesäpaikassa Fäbodassa savustettiin ahvenia ja ne syötiin omatekoisen viilin kanssa.

  • Miksi Rainbow kalapuikkojen varoitukset vaihtelevat pakkauskoosta riippuen?

    23.02.2015 Kuningaskuluttaja

    Allergiaperheessä on totuttu syömään 450 gramman pakkauksissa myytäviä Rainbow kalapuikkoja. Perheen isä osti samanlaisia Rainbow kalapuikkoja, mutta pienemmässä paketissa. Kun ruokaa alettiin valmistaa, isä huomasi, että paketissa lukee varoitus: saattaa sisältää pieniä määriä nilviäisiä ja munaa. Miksi Rainbow kalapuikot -niminen tuote ei ole sama riippumatta pakkauskoosta?

  • 10 käskyä ruokahihhuleille

    09.01.2015 Elämä

    Pyhitä lepopäivä keittiössä nysväämiseen, voisi kuulua ruokauskonnon kolmas käsky. Ruokavaliota voi harjoittaa yhtä tosissaan kuin uskontoa. Tulisieluiset profeetat julistavat blogeissaan: minun oppini on tie pelastukseen. Tässä 10 käskyä keittiöön!

  • Resepti: Siikatartar

    18.01.2013 Ruoka

    Voita & Sokeria -sarjassa Santeri valmistaa kevyen ja tyylikkään mutta älyttömän herkullisen alkupalan. Siian perkeistä voi lisäksi keittää kalaliemen. Annos kootaan lautaselle rengasmuotin avulla ja koristellaan kapriksilla ja tillillä.

  • Strömsö: Pohjoismainen sashimi

    15.03.2012 Ruoka

    Yksinkertaista, esteettistä ja pikkutarkkaa. Näillä sanoilla Strömsön Paul kuvailee japanilaista keittiötä, ja samat sanat pätevät myös sashimiin. Sashimi on japanilainen ruokalaji, johon tavallisesti kuuluu raakaa kalaa.

  • Paistettua siikaa ja Beurre Blanc -kastiketta

    02.03.2012 Ruoka

    Pilkkimiesten innoittamana Olli valmistaa Voita & Sokeria –sarjassa paistettua siikaa. Lisukkeeksi valmistetaan Beurre Blancia eli voi-valkoviinikastiketta. Kauden kasviksista valmistuu kevyt lisuke. Sitä voi kasata lautaselle reilummankin annoksen.

  • Saamelainen rannekoru syntyy juurista ja kalahelmistä

    21.10.2011 Vapaa-aika

    Kalahelmi syntyy kalan selkänikamista.

  • Ahvenia pilkkimään

    21.02.2011 Koti

    Ahven on Suomen kansalliskala. Se esiintyy melkein jokaisessa vesistössä ja on ehdottomasti yleisin suomalaisista kaloista. WWF suosittelee ahventa ruokakalaksi – se on todellista lähiruokaa, jonka pyydystäminen on helppoa.

Sivut