Rauman ruokapalvelujohtaja oikoo uutisointia valtakunnan otsikoihin päätyneestä sämpylöiden leipomiskiellosta. Kielto koskee ainoastaan tarjolla ollutta ylijäämäpuuroa.
Luonnonvarakeskus haluaa selvittää tarkemmin vanhojen leipäjuurien ominaisuuksia ja makueroja.
Yhä useampi ajattelee leivästä samalla tavalla kuin aiemmat sukupolvet: siihen ei tarvita mitään jauhoja, vettä ja suolaa kummempaa. Perinteinen hapanjuurileipäleipominen on voimakkaasti kasvava ilmiö, joka houkuttelee etenkin nuoria miehiä uuniin ääreen.
Onko jääkaapissasi mämmin jämiä? Kokeile mämmimokkapaloja!
Jäikö pääsiäisestä mämmiä yli? Ei hätää! Makea ja kostea mämmi on omiaan mehevöittämään myyjäisten ja lastenkutsujen klassikkoleivosta. Puoli seitsemän ohje on muokattu [link:http://eleviina.blogspot.fi/2008/04/parhaat-mokkapalat-mihin-olet-trmnnyt.html;Haaveena kahvila;standard;]-blogin ohjeesta.
Näin vältät vinon lopputuloksen.
Kakun tärkein ominaisuus on, että maistuu hyvältä, mutta juhlapöydässä se saa viedä huomion, olla ylenpalttinen ja loistaa kauneudellaan.
Rieska ja kampanisu ovat malliesimerkkejä ruuista, joiden oikeaoppinen valmistustapa vaihtelee voimakkaasti sen mukaan, keneltä asiaa satutaan tiedustelemaan.
Leivo maukas ja helppotekoinen näkkileipä.
Talkkunajauho on voimakkaan makuista jauhoa, joka on tehty pitkään paahdetusta, usein kivimyllyssä jauhetusta kaurasta. Siitä syntyy maukas ja helppotekoinen näkkileipä, joka on lisäksi luontaisesti gluteenitonta.
Leivo hittisarjassa nähtyjä leivonnaisia.
Ausralialaisen hittisarjan kahvipöydissä on herkuteltu pähkinäkakulla ja struudelilla.
Kauniissa huvilassa kokataan, askarrellaan ja nikkaroidaan.
Vaasasta kauniilta huvilalta lähetettävän ohjelman juontavat Elin Skagersten-Ström ja Jonas Sundström.
Joulun aikaan on normaalia syödä vähän tavallista raskaammin, sanoo saksalainen leipuri.
Varpulan tilan emännän kursseilla on käynyt viime vuosina jo yli 800 perinteisestä ruisleivästä kiinnostunutta.
Leivosmaailmassa haetaan nykyään näyttävyyttä esittävillä tai geometrisillä muodoilla. Muottiin tehty leivos vaatii 30 asteen pakastamisen.
Raakapatukat valmistuvat siitä, mitä kaapista löytyy
Raakapatukka on kätevä, mutta kaupasta ostettuna kallis välipala. Yhden patukan hinta voi olla jopa kolme euroa. Tässä kolme ohjetta, joiden avulla hinta painuu alle puoleen euroon!
Emeliina Papinniemi voitti kondiittorisarjassa ammattitaitokilpailuissa kultaa Abu Dhabissa. Naisen valtteja kisassa olivat muun muassa puhtaus ja keskittymiskyky.
Martat tietävät, mistä ruoka-aineista voisi löytyä sopivaa sitkoa limaan. Ruuasta tehty lima on kemikaaleista syntyviä limoja turvallisempaa, mutta sitäkään ei marttojen mukaan kannata syödä.
Syksyisin pohjalaiset menevät naurisleivästä hurmioon. Pohjalainen kansa jonottaa tuota herkkua myyjäisissä ja aina se loppuu kesken. Siksi sitä täytyy oppia tekemään itse.
Ruisleivän paikka ykkössuosikkina on uhattuna, mutta ei pidä säikähtää. Leipomoissa syntyy uusia, terveellisiä innovaatioita. Hyvinvointiin tähtäävät myös hapanjuureen leivottua artesaanileipää myyvät pientuottajat.
Ennen vanhaan ruisleipäjuurta annettiin mukaan niille, jotka lähtivät talosta maailmalle. Kajaanissa on noin satavuotias leipäjuuri, joka voi olla kahden juuren yhdistelmä.
Kävimme tutustumassa Uralin alueella, kuinka syntyy venäläisten rakastama perinneruoka.
Croissanttien ja muiden leivonnaisten valmistajat valittavat, että vuodessa rakettimaisesti noussut voin hinta uhkaa heidän elinkeinoaan.