Hyppää pääsisältöön

järjestöt

 • Tuotantoyhteistyö ja kumppanuudet

  23.04.2019 Ylen vuosi 2018

  Kumppaneiden kanssa kehitämme sisältöjä ja teknologiaa.

  Kehitämme yhdessä kumppaneidemme kanssa sisältöjä, jakelua ja teknologisia ratkaisuja.

 • Historia: Sodan lapset

  13.02.2019 Yle TV1

  Tanska auttoi sodasta kärsineitä lapsia.

  Tanskalainen hyväntekeväisyysjärjestö auttoi sodasta kärsineitä lapsia.

 • Ulkolinja: Tapaus Interpol – Miten yksityinen rahoitus vaikuttaa kansainväliseen poliisijärjestöön?

  04.10.2018 Yle TV1

  Arvostettu poliisijärjestö on hakenut kumppanuuksia.

  Kansainvälinen poliisijärjestö on hakenut rahoitusta yrityksiltä ja yhteisöiltä. Miten organisaatio säilyttää riippumattomuutensa?

 • Nuoraidsearvvit sámevuoiŋŋa bajideaddjin 1900-logu álggu rájes

  04.10.2018 Ealli arkiiva

  Sámenuoraidservviid historjá

  Sámenuoraidservviid historjá

 • Nipa löysi älypuhelimen hyödyt ja Irma uskaltaa vetää johdon seinästä – digitaitojen puutetta ei tarvitse pähkäillä yksin

  22.08.2018 Nettiä ikä kaikki

  Digipulmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin.

  Sukulainen, ystävä tai naapuri tulevat usein apuun, kun digilaitteiden tai -palvelujen kanssa menevät langat solmuun. Nipaa, 64 auttavat omat lapset ja Irma, 72 saa opastusta vapaaehtoisilta eläkäisiltä.

 • Taiteilijaseuran uusi puheenjohtaja Markus Renvall: Emme voi sammuttaa Suomea

  19.12.2015 Kulttuuricocktail

  Taiteen tekeminen loppuu, jos taiteilijoita ei tueta

  Taiteen tekeminen loppuu, jos taiteilijoiden sosiaaliturvaa heikennetään entisestään. Kiasmalla ei ole pian enää uusia teoksia, mitä esittää. Suomen Taiteilijaseuran uusi puheenjohtaja Markus Renvall ei aio vaipua epätoivoon. "On ruvettava kehittämään uutta näkökulmaa.”

 • Isojen kehittyvien maiden talouskasvu muuttaa maailmanjärjestystä

  10.11.2015 Elävä arkisto

  Intian ja muiden talouskasvu muuttaa maailmanjärjestystä

  Intian ja Brasilian talouskasvu uudella vuosituhannella on tehnyt niistä varteenotettavia tekijöitä maailmanpolitiikassa. Vuoteen 2005 mennessä ne olivat jo saaneet muutettua maailmanlaajuisia tullijärjestelmiä siten, että ne eivät tue yhdysvaltalaisten ja eurooppalaisten tuotteiden ylivaltaa markkinoilla.

 • Rikollisten revanssi

  30.10.2015 Yhteiskunta

  KRIS-Suomi ry toimii vankien ja entisten vankien hyväksi

  KRIS-Tampere –yhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Ihalainen sanoo TV1:n Aamusydämellä-ohjelman haastattelussa, että vankilasta vapautuessa ensimmäiset 15 minuuttia ovat tulevaisuuden kannalta tärkeimmät. Kysymys on siitä, kuka on vankia vastassa, tai onko kukaan. Parhaassa tapauksessa portilla on toisten entisten vankien vertaistukea.

 • Iberian laihojen vuosien perintö

  16.07.2014 Elävä arkisto

  Espanja ja Portugali ajautuivat pahoihin talousongelmiin 2000-luvulla. Molempien ahdinkoon oli omat syynsä, mutta yhteinen historia. Vuosikymmeniä Iberian niemimaan talous oli notkahtanut ja noussut yhdessä.

 • Missä uhka, pohdittiin Natossa kylmän sodan jälkeen

  08.04.2014 Elävä arkisto

  Neuvostoliiton hajottua kylmän sodan jälkeen oli Eurooppa ja koko maailma uuden tilanteen edessä. Sotilasliitto Natolle uusi maailmanjärjestys tarkoitti sen tehtävien ja jopa olemassaolon uudelleen miettimistä.

 • Valtaosa vaihto-oppilaista tyttöjä

  07.10.2013 MOT

  Yhdeksästä vaihto-oppilasjärjestöstä kahdeksan lähettää eniten tyttöjä ulkomaille. Tämä ilmenee MOT:n tekemästä kyselystä alan keskeisimmille vaihto-oppilasjärjestöille.

 • Yhdysvaltoihin 9000 eurolla

  07.10.2013 MOT

  MOT:n tekemän selvityksen mukaan nuori maksaa noin 8000-9000 euroa vaihdosta Yhdysvalloissa. Maksuja on kuitenkin vaikea verrata, koska Suomessa toimivat keskeiset järjestöt ovat hyvinkin erilaisia.

 • Surkea vaihtovuosi

  03.10.2013 MOT

  Tuhansien suomalaisnuortenkin kokemasta vaihto-oppilasalasta on tullut "häikäilemätöntä bisnestä", sanoo yhdysvaltalainen Danielle Grijalva. Grijalva toimi aikoinaan vaihto-oppilaiden olosuhteiden valvojana aluevalvojana Kaliforniassa, Yhdysvalloissa.

 • Duuni-info neuvoo nuoria työelämän kysymyksissä

  01.10.2013 Nuorille. Nyt!

  Palvelun kautta saa maksutta tietoa työelämän perusasioista puhelimitse ja nettisivuilla olevan lomakkeen kautta. Neuvontaa antaa arkisin kello 9–15 oikeustieteen ylioppilas Juha Koskinen.

 • Veljeni vapaamuurari

  15.02.2013 Elävä arkisto

  Vapaamuurarit. Hyvä veli -kerho vai salaseura?

  Vapaamuurareiden on väitetty johtavan kaupunkeja ja yrityksiä. Heidän on myös väitetty sopivan keskenään suurista rakennushankkeista ja raivaavan vastustajat tieltään. Mutta ennen kaikkea vapaamuurariveljeskunnan on väitetty olevan outojen rituaalien salaseura ja hyvä veli -kerho.

 • Somaliliiton likapyykki

  19.11.2012 MOT

  Suomen Somaliliittoa pidetään kaikkien somalitaustaisten virallisena edustajana Suomessa, ja järjestö saa rahallista tukea mm. eri ministeriöiltä ja Raha-automaatti-yhdistykseltä.

 • Hyvä veli -verkostot yleisin korruption muoto Suomessa

  02.10.2012 Elävä arkisto

  Rakenteellinen piilokorruptio voi olla huomaamaton ongelma.

  Laskettelureissu sulle, tuottoisa diili mulle. Suomessa on tutkimusten mukaan vähän suoraa korruptiota, mutta rakenteellista piilokorruptiota on hankalampi tutkia. Tyypillinen suomalainen korruption muoto ovat hyvä veli –verkostot, jotka vaikuttavat muun muassa kuntien päätöksentekoon.

 • YK:n päivä 24.10.

  11.09.2012 Oppiminen

  YK:ssa on 193 jäsenmaata.

  Yhdistyneet Kansakunnat, YK, on itsenäisten valtioiden vapaaehtoinen turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö. Se perustettiin toisen maailmansodan jälkeen ylläpitämään rauhaa ja turvallisuutta.

 • Sala-automaattiyhdistys

  13.05.2011 MOT

  Lahja ja Veikko Hurstin laupeudentyö ry haki Raha-automaattiyhdistykseltä tälle vuodelle 100 000 euron avustusta. Tarkoitus oli lyhentää alati pitenevää leipäjonoa. Apu olisi mennyt ”sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen”, kuten RAY tarkoituksensa määrittelee. Tälläkään kertaa avustusta ei tullut.

 • Elävältä syödyt

  03.09.2010 Elävä arkisto

  Röpelökuorista gourmet-eliö osteria ei purematta niellä. Vaikka osteri on suomalaisille vielä harvinainen herkku, sen kunniaksi järjestetään vuosittain Eläköön Osteri! -tapahtuma.

Sivut