Hyppää pääsisältöön

arvostelu (toiminta)

 • Ressu Redford: Haukut tuntuivat pahalta, mutta rock-lehdistön arvostelu käännettiin Bogart-leirissä voimavaraksi

  01.11.2017 Puoli seitsemän

  Ressu Redford: Bogart Co. käänsi haukut voimavaraksi

  Ressu palasi keskiviikon Puoli seiskassa Bogart Co:n menestyksen päiviin 80-luvulla. Teinit kirkuivat ihastuksissaan, mutta rock-skribentit löivät turkulaisia aina tilaisuuden tullen. Tanssipoppia tosissaan tehneelle muusikolle murskaava kritiikki on edelleen kova paikka. Toisaalta haukut toimivat Bogart-miehistölle myös voimavarana.

 • Ajetaanko elokuvakritiikkiä alas?

  09.02.2016 Kulttuuricocktail

  Kritiikillä on ongelma: se ei oikein myy.

  Sotien aikana kritiikot arvostivat keveitä hömppäleffoja. 1970-luvulla kritiikki oli poliittista, ja 2000-luvulla alkoi viihteen voittokulku. Mitä kuuluu kritiikille nyt?

 • Finlandia-ehdokas ja kirjallinen paranoia

  24.11.2015 Kulttuuri

  Panu Rajalan Intoilija aiheuttaa paranoideja ajatuksia.

  Julkisuudessa on viime viikkoina keskusteltu siitä, kuinka paljon kirjailijalla on oikeus lainata teokseensa tekstiä muista lähteistä. Panu Rajalan romaani Intoilija vie muiden lähteiden kopioimisen äärimmilleen. Rajala on sisällyttänyt valokuvaaja ja kirjailija I. K. Inhasta kertovaan Intoilija-romaaniinsa arviolta sata sivua päähenkilönsä muissa yhteyksissä julkaisemia kirjoituksia. Onko Intoilijan tapauksessa kyse harhautuksesta vai taidokkuudesta?

 • Seksikuvat olivat tärkeitä miestenlehtien myynnille

  17.11.2015 Elävä arkisto

  Toimittaja selailee niin sanottuja miestenlehtiä 1972.

  Toimittaja Marjut Reivilä analysoi vuonna 1972 radio-ohjelmassaan suomalaisia miestenlehtiä ja arvostelee näiden tarjontaa. Analyysiä täydennetään nelihenkisen raadin mielipiteillä ja lehtien edustajien haastatteluilla. Vaikuttaisi siltä, että etenkin seksi ja väkivallalla mässäilly olivat tärkeitä lehtien myynnille.

 • Onko musiikkikriitikko saalistaja vai sukupuuttoon saalistettu?

  24.10.2014 Kulttuuri

  Musiikkikriitikot ovat susia. Niitä on kuulemma enää tosi vähän, mutta aina niitä jossain nähdään ja vähän pelätäänkin. Ei kannata tehdä liian läheistä tuttavuutta. Kun aamu valkenee, on lauma taas ollut liikkeellä ja jostain löytyy raadeltu peura. Strada haastattelee tämän hetken tunnetuinta klassisen musiikin kriitikkoa Norman Lebrechtiä ja hänen suomalaisia kollegoitaan.

 • Aristoteleen kantapää: Aleksis ja August

  23.09.2014 Kulttuuri

  Aleksis Kivestä puhuttaessa on aina pakko muistaa mainita Kiven armoton teilaaja August Ahlqvist. Mikä mies Ahlqvist oli? Miksi hänellä alkoi viirata Kiven kohdalla?