Hyppää pääsisältöön

puutarhataide

 • Maalaa taulu hyönteisistä puutarhasi koristeeksi

  11.04.2018 Strömsö

  Näin teet potretin puutarhurin parhaista ystävistä.

  Pienet hyönteiset ovat puutarhurin parhaita ystäviä, ja parhaat ystävät haluat tietenkin seinällesi koko vuodeksi. Ota luonnoslehtiö ja siveltimet esiin ja taiteile kauniita ötököitä!

 • Kultaranta, Monrepos ja Mäntän taidemuseo – puutarhat lumoavat Alvar Aalto -museossa

  27.04.2016 Yle Uutiset

  Porraskiveltä puiden siimekseen -näyttely tarkastelee arkkitehtuurin ja puutarhataiteen suhdetta 1700-luvulta tähän päivään. Näyttely esittelee parikymmentä suomalaista kohdetta, joissa arkkitehtuuri ja sitä ympäröivä puutarha muodostavat ajalleen leimallisen taideteoksen. Mukana on sekä pieniä puutarha- ja maisemakohteita sekä kokonaisten kaupunginosien viherympäristöjä.

 • Puutarhan lumo

  21.05.2015 Kulttuuri

  Yle Radio 1 Ihana ilta puutarhassa 23.5. klo 19.03

  Puutarha on mielentila, sielunmaisema, lapsuusnostalgia, muistojen sprii ja keidas. Puutarha on kulttuurihistoriaa, kuulkaa ja lukekaa vaikka Koraanin ja Raamatun innoittuneita kuvauksia. Puutarha on vallan ja arkkitehtuurin apoteoosi, mutta myös arjen ja yksityisyyden riemulaulua. Ei niin pientä mökkiä ettei sen rakkaudella vaalittu ympäristö todistaisi asujiensa kauneudentajusta.

 • Janakkala aikoo kaupata Harvialan kartanon rakennuksia

  25.10.2013 Yle Uutiset

  Janakkalan kunta haluaa hyödyntää Harvialan kartanon alueen. Alueelle laaditaan nyt ensimmäinen asemakaava. Janakkalan kunta on myös valmis myymään kartanoalueen rakennukset.

 • Ukkonen jyrähti Wimbledonissa - Niemisen ottelu viivästyi

  29.07.2012 Yle Urheilu

  Wimbledonin kuuluisa tenniskenttä on olympiatenniksen näyttämö. Peribrittiläisen pyhätön yllä leijuu peribrittiläinen uhka - sade.

 • Sonyn sivujen hakkeriryhmän jäsen napattu Britanniassa

  27.07.2011 Yle Uutiset

  Britannian poliisi kertoo ottaneensa kiinni Sonyn järjestelmiin murtautuneen hakkeriryhmän Lulz Securityn puhemieheksi epäillyn miehen. Poliisin verkkorikollisuuteen erikoistunut yksikkö pidätti Lulz Secin jäsenen Shetlanninsaarilla Skotlannissa keskiviikkona.

 • Suomen ensimmäinen puutarhamatkailureitti alkaa Kultarannasta

  06.04.2011 Yle Uutiset

  Reitti koostuu 18 kulttuurihistorialtaan ja lajistoltaan arvokkaasta puutarhakohteesta maan eteläosissa.

 • Vartiovuoren maisemasta huolta

  20.08.2010 Yle Uutiset

  Turun Vartiovuoren puiston lähistön asukkaat ja taloyhtiöt ovat huolissaan alueen maisemanäkymien säilymisen puolesta. Puiston kunnostussuunnitelmasta on jätetty muistutuksia ja kannanottoja.

 • Helsingin puistot hukkuvat roskiin

  26.05.2010 Yle Uutiset

  Helsingillä on vaikeuksia hallita kasvavaa roskien määrää puistoissa ja kaduilla. Rakennusvirasto toimittaa 3500 litran roskakontteja Koffin, Esplanadin, Vanhan kirkon ja Kaisaniemen puistoihin.

 • Kaupunki kaataa puuvanhuksia Suomenlinnassa

  02.12.2009 Yle Uutiset

  Kaupungin puutarhurit poistavat viisi saarnea ja kaksi vaahteraa Piperin puistossa. Bielken puistosta karsitaan yksi tyvilahoinen kuusi.

 • Suomenlinnan Piperin puisto peruskorjataan

  18.11.2009 Yle Uutiset

  Helsinki aikoo korjata Suomenlinnan Piperin puiston. 1770- ja 80-lukujen vaihteessa syntyneen puiston puutarhataiteelliset ja maisemalliset arvot halutaan palauttaa remontilla.