Hyppää pääsisältöön

jatko-opiskelu

 • Es español 3 - espanjan kielen syventävä kurssi

  15.12.2015 Oppiminen

  12-osainen kurssi syventää ja täydentää kielitaitoa.

  Tervetuloa Es español 3 -verkkokurssille! Espanjan kielen syventävä kurssi sisältää tuttuun tapaan 12 osaa ja kurssin tarkoituksena on paitsi kerrata ja aktivoida alkeiskurssilla opittua, myös täydentää sanaston ja rakenteiden tuntemusta. Kielten taitotasoasteikolla kurssi sijoittuu tasolle B2.

 • Haluatko hammaslääkäriksi?

  03.12.2015 Kandit

  Tällainen on hammaslääkärin opinpolku.

  Missä voin opiskelella? Mitä hammaslääkäriltä vaaditaan? Kauanko opiskelu kestää? Hammaslääkärin opinpolku askel askeleelta.

 • Älä unohda Abitreenejä kirjoitusten välissä!

  28.09.2015 Abitreenit

  Voimia piinalliseen arvosanojen odotteluun abeille.

  Voimia piinalliseen arvosanojen odotteluun abeille, uusijoille, korottajille ja kaikille muille syksyn kirjoituksiin osallistuneille. Ja ennakko-onnittelut kaikille niille, joille päättyneet kirjoitukset olivat viimeinen uurastus lukiossa. Joulukuussa saatte päähänne muutakin valkoista kuin lunta.

 • Haluatko lääkäriksi? Lääkärin opinpolku askel askeleelta

  09.01.2015 Kandit

  Tie lääkärin ammattiin on vaativa. Kuuden vuoden perusopintojen jälkeen seuraa harjoittelu, niin sanottu kandikesä, ja sen jälkeen halutessa erikoistuminen, joka kestää 5 - 6 vuotta.

 • Otto: Lukion opinnot eivät sopineet suunnitelmiini

  26.11.2014 Abitreenit

  Tilastot kertovat positiivista viestiä lukiokoulutuksesta. Keskeyttämisprosentti on alimmillaan viimeisen kymmenen vuoden tarkastelujaksossa. Vain puolitoista prosenttia aloittaneista jätti leikin kokonaan kesken. Kaksi prosenttia vaihtoi koulutussuuntaa.

 • Missit yhteishaun mannekiineina

  06.05.2014 Elävä arkisto

  Tietoiskussa 1985 pohditaan tyttöjen toiveammatteja.

  "Tällaisia voisivat ihan hyvin olla ennakkoluulottomien tyttöjen toiveammatit nykyisin", vuoden 1985 tietoiskussa kehutaan.

 • Opinto-ohjaus

  03.10.2012 Oppiminen

  Opinto-ohjaus

  Opinto-ohjaus on 6-osainen ohjelmasarja perus- ja toisen asteen opetuksen opinto-ohjaajille.

 • Kielioppia

  14.06.2012 Oppiminen

  Opit mm. subjunktiivia vaativia konjunktioita.

  Tässä osassa opit subjunktiivia vaativia konjunktioita kuten a condición de que, ojalá, a menos que ja siempre que sekä subjunktiivin pluskvamperfektin.

 • Väitöskirjaharrastajat halutaan pois yliopistoista

  08.11.2011 Tiede

  väitöskirjaa tehdään Suomessa liian kauan.

  Suomalaisissa yliopistoissa on harvinaisen paljon jatko-opiskelijoita. Väitöskirjojen määräkin onkin kasvanut ripeaan tahtiin. Tästä huolimatta jatko-opintojen järjestämiseen ei olla tyytyväisi. Kun muualla Euroopassa tohtoriksi valmistutaan täysipäiväisellä opiskelulla noin kolmessa vuodessa, niin Suomessa siihen menee parhaimmillaan neljä vuotta.

 • Joko joutui armas aika? – koululaiset ja ylioppilaat kesän korvalla 1974 ja 1988

  04.06.2007 Elävä arkisto

  Kevätjuhlatunnelmia vuonna 1974 ja 1988.

  Ohjelmissa seurataan oppikoululaisten ja ylioppilaiden kevätjuhlia vuonna 1974 sekä abiturienttien ja ylioppilaiden aatoksia vuonna 1988. Haastatteluissa pienimmät kertovat koulun olevan tylsää, lukiolaisilla on tulevaisuus vielä auki.