Hyppää pääsisältöön

ostoskeskukset

 • Kissavideoita, IG:tä ja suorituspaineita - MHL:n Heikki Soini vietti viikon espoolaisteinien kanssa

  12.12.2016 Marja Hintikka Live

  Teiniarki on kissavideoita, IG:tä ja suorituspaineita.

  Kissavideoita, IG-seuraajia ja suorituspaineita. MHL:n Heikki Soini soluttautui viikoksi Espoon Kaitaan koulun tyttöporukoihin, jotta ymmärtäisi paremmin, millaiseen maailmaan hän omaa tytärtään kasvattaa. Millaisia oivalluksia viikon aikana syntyi?

 • Matkailuenglantia – 6. Ostoksilla

  21.12.2015 Oppiminen

  Simppeliä englantia ostostilanteisiin

  Shoppailu ulkomailla on matkailijan suuri huvi. Kaupoissa on näkösällä kylttejä, jotka on hyvä ymmärtää, mikäli etsii tiettyjä tuotteita. Perusskäsitteiden ottaminen haltuun helpottaa. Käy siis läpi maksutapasanasto, lukusanat ja itsellesi tärkeiden tavaroiden avainsanasto

 • Matkailuenglantia – 4. Milloin? Paljonko? Montako?

  21.12.2015 Oppiminen

  Simppeliä englantia matkailijoille, ajanilmaisuja ja määriä.

  Monissa maissa elämänrytmi ja käytännöt poikkeavat suomalaisista. Lisäksi maan sisällä voi olla huomattaviakin alueellisia eroja. Matkailunähtävyyksien ja muiden kohteiden aukioloajat kannattaa aina tarkistaa etukäteen.

 • Katseen raunio

  10.11.2015 Yle Teema

  Lyhytelokuva pariisilaisesta metroasemakompleksista.

  Katseen raunio luo monitasoisen katseen Euroopan suurimmassa ostoskeskus-metroasemakompleksissa aikaansa viettäviin ihmisiin.

 • Näkökulma: Byrokratia ja pubistuminen nujertavat ostarit

  01.07.2015 Kuningaskuluttaja

  Asukkaat, yrittäjät ja tutkijat pelastavat ostareita.

  Kun asukkailta kysyttiin, mitä palveluja he haluavat kunnostettavalle lähiostoskeskuselle, kukaan ei halunnut sinne kaljabaaria. Siitä huolimatta lähes jokaisella ostarilla on sellainen. Ostarit ovat joutuneet ’pubistumisen’ kierteeseen, jonka katkaiseminen liian usein törmää byrokratiaan.

 • Keskustelua kaupan alasta orkesterin ja käärmenaisen siivittämänä

  02.06.2015 Elävä arkisto

  Suorassa lähetyksessä kohtaavat kansalaiset ja virkamiehet.

  Suorassa lähetyksessä kohtaavat kansalaiset ja virkamiehet.

 • Me hiljaisuuden, numeroiden, hämärän, valon ja appelsiininmakuisten ja muiden yksinäisten ajatusten lapset

  01.05.2015 Näkökulmat

  Me, jotka emme pitkästy yksin, mutta ihmisten keskellä kyllä

  Me jotka lohdutumme ajatuksesta keittää teetä, tai kahvit, tai mieli- tahi muistikuvasta, että liiteri on täynnä puuta, ja me joista on hyvä tunne omistaa vankat tikapuut ja ainakin yksi jakoavain joka on oleellisesti pidempi kuin oma kyynärvarsi, sekä akkukaapelit, joiden kytkemistä oikein emme ikinä muistaisi lunttaamatta, vaikka muistimme on joissakin asioissa ääretön, valonnopea ja überpedantti.

 • Itäkeskuksen hulinaan mahtuvat niin tuulipuvut kuin turkiksetkin

  03.01.2014 Elävä arkisto

  Dokumenttisarja Ostoskeskuksen helmet seuraa Itiksen väkeä.

  Vuonna 1999 esitetty dokumenttisarja Ostoskeskuksen helmet seuraa Itäkeskuksen tiloissa viihtyviä ihmisiä. Sarjan keskiössä on kolme liiketilaa työntekijöineen ja asiakkaineen: klassikkokirjoistaan tunnettu Itä-Helsingin Antikvariaatti, jos jonkinlaisia lemmikkieläimiä myyvä eläinkauppa Faunatar ja tanssin saloja opettava Tanssikoulu Ketonen.

 • HOK-Elanto söi Maunulan sydämen

  21.11.2013 Elävä arkisto

  Ostari-blues kertoo Maunulan ostoskeskuksen tarinan.

  Ostari-blues on paitsi kertomus Maunulan ostoskeskuksesta ja sen yrittäjistä, myös osoitus siitä, kuinka vaikeaa pienyrittäjien on taistella suuria yrityksiä vastaan.

 • Laura Kolbe ja kaupungistuva Suomi

  21.10.2009 Elävä arkisto

  Kaupunkihistorian tutkija Laura Kolbe kertoo ihastuksestaan Maxi-Marketiin, puolustaa lähiöitä ja arvioi juppien sosiaalista leikkiä.

 • Ostosparatiisit

  20.10.2009 Elävä arkisto

  Ostoskeskusten rakentaminen alkoi 1960-luvulla

  Ostoskeskukset, automarketit ja suuret kauppakeskukset ovat kukin vuorollaan syöneet pienempänsä markkinoilta. Kehitys alkoi 1960-luvulla.

 • Ostari-blues: käsikirjoitus

  22.01.2009 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Ostari-blues

  22.01.2009 MOT

  Suuret kauppaketjut valtaavat voimalla ja vaikutusvallalla parhaat liikepaikat pienyrittäjien nenän edestä. Suomen päivittäistavarakauppa on ehkä keskittyneintä koko Euroopassa, ja vastaavasti perhe- sekä pienyrittäjät yhä ahtaammalla.

 • Isot ensin

  19.01.2009 MOT

  Kaikki ovat panneet merkille pienten yksityisten kauppojen, kuppiloiden ja arkiravintoloiden häviämisen Suomen kartalta. Niiden tilalle ovat tulleet suurten keskusliikkeiden ketjut, joiden lenkit voi tavata samanlaisina missä kolkassa Suomea tahansa.  

 • Vaasan supermarket

  08.08.2007 Elävä arkisto

  Amerikkalainen supermarket rantautui Suomeen 1960-luvun loppupuolella. Vaasalainen kaupanjohtaja uskoi vahvasti uuden kauppamuodon kehitykseen.