Hyppää pääsisältöön

käymälät

 • Laita vessanpöntön kansi kiinni ennen kuin vedät – voit välttää noroviruksen ja perheriidan

  23.01.2018 Puoli seitsemän

  Vessanpöntöstä voi lentää pisaroita metrien päähän.

  Vessanpöntön kansi nostattaa tunteita monessa parisuhteessa, mutta nyt kiistat voi lopettaa. Sulkemista vaativat ovat nimittäin oikeassa: kannen sulkeminen ennen vetämistä estää tehokkaasti norovirustartuntoja.

 • Arjen historia

  26.09.2016 Yle TV1

  Sarja kertoo kodin ja asumisen muutoksista Suomessa.

  Arjen historia -sarja kertoo kodin ja asumisen muutoksista 1900-luvun Suomessa.

 • Roomalaiset kakkivat kauniisti - silti loiset ja taudit levisivät

  27.04.2016 Tiede

  Roomalaisten kylpylä- ja käymäläkulttuuri suosi tartuntoja.

  Roomalaiset levittivät omasta mielestään puhtautta ja sivistystä valloittamiensa barbaarien keskuuteen. Todellisuudessa roomalaiset tartuttivat kylpylöiden ja käymälöidensä kautta valloitettuihin kansoihin osapuilleen kaikki tunnetut sisäloiset. Myöskään ylistetty ruokakulttuuri ei ollut järin hygieninen. Kalasta käyttämällä valmistettu kastike sisälsi ikävän yllätyksen. Ja kastiketta rahdattiin valtakunnan kaukaisimpiinkin kolkkiin.

 • Valehteleminen sujuu paremmin vessahädässä

  06.11.2015 Tiede

  "Hätätilanteessa" ihminen on vakuuttavimmillaan

  Niin oudolta kuin vessahädän ja valehtelun onnistumisen yhteys kuulostaakin, tutkimus on osoittanut, että tällaisessa hätätilanteessa ihminen on vakuuttavimmillaan.

 • Keniassa pissataan pulloon - slummin asukas testasi Helsingin vessat

  18.09.2015 Kulttuuricocktail

  Mitä Kenian slummien asukas ajattelee Helsingin vessoista?

  Kenialainen radio DJ Boy Dallas tietää, että köyhällä ei ole varaa maksaa vessakäynnistä. Siksi moni Kiberan slummin asukas käyttää lentävää vessaa, paperinpalaa, joka pyyhkäistään käytön jälkeen olan yli.

 • Anteeksi, pisuaarissani on kärpänen

  20.02.2015 Tiede

  Joidenkin baarien ja lentokenttien miestenvessojen pisuaareissa on saattanut viimeisten kymmenen vuoden aikana törmätä veikeisiin maalitauluihin. Pisuaarileikkien historia on kuitenkin tätäkin mittavampi ja ulottuu ainakin 1800-luvulle. Nykyään pissivien miesten huomiosta ovat kiinnostuneita myös mainostajat.

 • Elämän suuret päätökset kannattaa tehdä silloin kun on vessahätä

  04.02.2015 Tiede

  Milloin on paras aika tehdä elämän suuria päätöksiä ja valintoja? Yöllä? Muuten rauhallisessa tilanteessa? Ei, vaan oikea hetki on silloin kun on vessahätä.

 • Siskonpeti hekottaa työlle, ystäville ja henkisyydelle

  14.11.2014 Elävä arkisto

  Enkelimarsu, gynekologi ja muita 1. kauden kohokohtia.

  Siskonpeti-sarjan näytteissä ollaan mm. yhteydessä enkelimarsuun, kohdataan hilpeä gynekologi, nähdään näkymätön Sari, bailataan lounasdiskossa ja pahoinpidellään ystävä Paulo Coelhon elämänviisaudella.

 • Siskonpeti repii huumoria kehosta, seksistä ja parisuhteesta

  21.08.2014 Elävä arkisto

  Yllätyskyykky ja muita Siskonpedin parhaita

  Siskonpedin näytteissä tehdään yllätyskyykky, syödään rahkapiirakkaa, toteutetaan seksifantasioita, valmistetaan sulatejuusto-origameja, tutustutaan terveyssiteiden äänimaailmaan, tavataan sylkykuppi ja käydään yhdessä läpi kaikkea muutakin ihmisruumiin toimintojen ja kahdenvälisten henkis-kehollisten suhteiden alalta.

 • Oh, la laa! Mitä pönttöjä!

  13.07.2014 Kulttuuri

  Vuonna 2012 Strada tutustui ranskalaiseen vessakulttuuriin. Pariisin pissahätäisille oli ilmestynyt opaskirja, jossa kartoitettiin valon kaupungin kauneimmat ja omaperäisimmät vessat.

 • Jos bussin vessa on rikki, eikö kuljettajan pidä varmistaa vessaan pääsy?

  27.05.2014 Kuningaskuluttaja

  Mies oli matkustanut Savon Linjan ExpressBussilla Juvalta Helsinkiin. Heinolan kohdalla matkustajalle tuli hätä, mutta bussin vessa oli rikki. Heinolan linja-autoasema oli ilta-aikaan kiinni eikä kuljettaja pitänyt pidempää pysähdystaukoa, jotta matkustaja olisi ehtinyt vessaan muualle. Tarpeet oli tehtävä ulkona. Nettisivuillaan ExpressBus lupaa autoissaan wc:n.

 • Saa olla kiitollinen, mutta minusta ei tarvitse

  25.06.2013 Näkökulmat

  "...Mutta minusta ei tarvitse olla kiitollinen siitä, että kaverille annettu, itseltä liian pieneksi jäänyt vaate näyttää sen päällä sata kerta paremmalta kuin itsen päällä ei näyttänyt kertaakaan..."

 • Luettelo joistakin (vain 12 kpl) naisten räikeimmistä virheista Valtiolle

  11.06.2013 Näkökulmat

  "... Nainen painaa aina omasta mielestään muutaman kilon liikaa. Ja jos onnistuu laihduttamaan ne, niin silti painaa mielestään muutaman kilon liikaa. Siksi on onni ettei se onnistu laihduttumaan ikinä kunnolla, koska muuten lopulta näivettyisi se, ja sitten ei olisi kyllä vakuutusyhtiö iloinen! Valtavat näivetys-maksut heille! Että alahan pulittaa, kapitalisti-sika! ..."

 • Kävelykoppi

  25.03.2013 Näkökulmat

  "...Siihen koppiin kyllä kannattaisi laittaa peilin viereen ritilä jonka takana olisi paineilmatöräytin, niin että jos naiset alkaisivat pidempään peilata itsejään siitä peilistä ja täten tukkisivat kävelykoppikulkijan tien ja maiseman, niin kopista voisi töräyttää töräyttimeä, että loikkaisivat sivuun kuin Macropus robustus; Rääk - Loik! (Ja tie/maisema on jälleen vapaa..) "

 • Viiden tapiirin voittajalle maallikko-ohje

  31.12.2012 Näkökulmat

  "... Kannattaa opettaa myös joku 2.kin laulu tapiireille: kun kuulevat sen, menevät keskelle aitausta takapuolet vastakkain. Jos vaikka tulee lapsia jotka ajavat pyörillänsä aitausta ympäri tai jotkut lapset aitauksen toisella puolella ja...”

 • Tuolivuosi

  10.07.2012 Näkökulmat

  "En suinkaan halua estää teitä hankkeessanne, mutta kehotan kuitenkin panemaan jäitä hattuun. Aivan kuin Maratonin juokseminen on sinänsä aivan hyvä hanke, mutta joskus hyvinkin huomattavaa valmistautumista vaativa, samoin on syytä teidän valmistautua tuolivuoteenne kunnolla, eikä aloittaa tuosta vain, kuin mikäkin koira."

 • Suomalainen huussikulttuuri puhkeaa kukkaan aina kesäisin

  09.07.2012 Elävä arkisto

  Olisiko huussi ratkaisu maailman jäteongelmiin?

  Suurin osa vetäytyy puuceen rauhaan mökillä, vaikka kompostikäymälä toimisi oikein hyvin kotonakin. Huussiin kakatusta ulosteesta saisi jopa oivaa lannoitetta oikein kompostoituna. Olisiko tässä ratkaisu maailman jäteongelmiin?

 • Väreistä tai liikennemyymäläarkkitehtuurista ei tarvitse pitää käydäkseen ABC:llä

  08.03.2012 Tiede

  ABC:n oli oltava poikkeavan värinen sen korostamiseksi, että huoltamoketjun liikennemyymälöiden tarjonta oli jotakin muuta kuin mitä markkinoilla oli toistaiseksi ollut. Eikä värityksen ollut välttämätöntä olla kaikkien mieleen täyttääkseen tätä tehtävää.

 • Kauheita (2 kpl.)

  14.11.2011 Näkökulmat

  Jaettu kauheus lohduttava kauheus, arvelee Markus Kajo.

 • Lapsen ärsyttävät vessapuheet

  19.10.2011 Vanhemmuus

  Lastenpsykiatri Janna Rantala vastaa.

Sivut