Hyppää pääsisältöön

horros

 • Kyykoiraat heräävät kevääseen – Testaa kyytietämyksesi!

  30.03.2017 Luonto

  Koiraskyyt ovat herrasmiehiä. Ne eivätkä pure vastustajiaan.

  Koiraskyyt ovat herrasmiehiä. Ne liehittelevät naaraita, eivätkä pure vastustajiaan. Nyt ne nousevat koloistaan valmistelemaan siittiöitä parittelua varten. Naaraat ovat pian hereillä.

 • Voisiko ihminen nukkua talviunta?

  20.10.2013 Tiede

  Voisiko ihminen horrostaa kuin karhu? Nasa on aloittanut tutkimusprojektin, jossa selvitetään, voisivatko astronautit todella lentää pitkät avaruusmatkat unenkaltaisessa tilassa.

 • Kyykäärme

  12.09.2013 Oppiminen

  Kyykäärme

  Kyykäärme on Euroopan yleisin ja samalla Suomen ainoa luonnossa esiintyvä myrkkykäärme.

 • Liikettä kesäyössä 3/10

  27.08.2013 Oppiminen

  Liikettä kesäyössä 3/10

  ”Siili menee lypsylle kannu kaulassansa…” Siili on tuttu ja sympaattinen tuhisija lastenkirjoista ja pihapiiriin maitolautaselta, mutta tunnemmeko oikeasti siilin elämää? Syksyllä siili valmistautuu talven horrokseen. Kuinka voimme auttaa siiliä?

 • Horrossaarnaaja Helena Konttinen

  07.03.2011 Elävä arkisto

  Itärajan tuntumassa Uukuniemellä viime vuosisadan vaihteessa elänyt perheenäiti Helena Konttinen tuli poikkeuksellisen kykynsä ansiosta perustaneeksi herätysliikkeen.

 • Siili on piikikäs yöeläjä

  26.10.2004 Oppiminen

  Siili on hyönteissyöjä.

  Siili syö pääasiassa hyönteisiä ja muita selkärangattomia pikkueläimiä, joita se etsii öisillä retkillään. Talven siilit viettävät talvihorroksessa, jolloin niiden ruumiinlämpö laskee neljään asteeseen ja sydän lyö vain pari kertaa minuutissa.

 • Lentävä lepakko suunnistaa äänen avulla

  20.02.2004 Oppiminen

  Lentävä lepakko suunnistaa äänen avulla

  Lepakot ovat yöaktiivisia nisäkkäitä. Niin on toki suuri osa muistakin nisäkkäistä, mutta lentotaitoa ei muilla nisäkäsryhmillä ole. Ja kun lentää pimeässä, täytyy suuntimiseenkin olla oma keinonsa.