Hyppää pääsisältöön

ympäristövaikutukset

 • Mikä näistä on ekologisin: muovipussi, paperikassi, kangaskassi vai luomupuuvillakassi?

  01.04.2019 Oppiminen

  Mihin pakkaat ostoksesi? Entä mihin ne kannattaisi pakata?

  Viime vuonna Mariaanien haudasta, lähes 11 kilometrin syvyydestä, löydettiin maailman syvimmälle sukeltanut muovipussi. Muovi ei missään nimessä kuulu luontoon, mutta entä kauppakassiksi?

 • Dokumenttiprojekti: Kullan kirous

  21.04.2016 Yle TV1

  Romanialaista kylää uhkaa Euroopan suurin kultakaivos.

  Romanialaista Rosia Montanan kylää uhkaa Euroopan suurin kultakaivos.

 • Huolehdimme ympäristöstä

  15.10.2015 Yleisradio

  Ympäristövastuun tunnuslukuja

  Kiinnitämme erityistä huomiota sähkönkulutukseen ja energiatehokkuuden parantamiseen. Huomioimme ympäristön myös matkustamisessa, hankinnoissa, jätteiden lajittelussa ja kierrätyksessä.

 • Juutinrauman silta ylitti uhkakuvat ja valmistui sittenkin

  02.10.2015 Elävä arkisto

  Juutinrauman siltahanke aloitettiin ja peruttiin useasti

  Tanskan ja Ruotsin välisen Juutinrauman ylittävän sillan rakentamishanke peruttiin useita kertoja 1990-luvun aikana. Siltatöiden aloittamista jarrutettiin mm. epäselvien ympäristövaikutusten vuoksi. Visioinnissa ja vastustuksessa oli suomalaisillakin sormensa pelissä. Valmistuttuaan Juutinrauman silta sujuvoitti työ- ja matkailuliikennettä sekä kuljetuksia, mutta muodostui myös Tanskan ja Ruotsin ulkomaalaispolitiikan vedenjakajaksi.

 • Me kaupunkilaiset opetti urbanisaation termit

  09.08.2013 Elävä arkisto

  Me kaupunkilaiset -sarja kertasi kaupungistumisen vaiheita.

  Me kaupunkilaiset -sarja kertasi kaupungistumisen vaiheita ja pohti ja rakennetun ympäristön vaikutuksia ihmisten elämään vuonna 1975. Esimerkkejä nähtiin Suomesta ja ulkomailta sekä historiasta että 70-lukulaisen nykyhetken kaupunkilaisuudesta.

 • Nesteen pulmaöljy

  21.12.2010 Elävä arkisto

  Uusi direktiivi määrää kaikki EU-maat lisäämään biopolttoaineiden käyttöä liikenteessä. Suomalainen Neste Oil on haistanut markkinaraon: Yhtiö päätti ryhtyä maailmanvalloitukseen uusiutuvalla dieselillään. MOT-ohjelma kertoo Nesteen pulmallisen palmuöljyn vaiheista.

 • Maailmanloppu alkaa eskimokylästä

  19.09.2007 Elävä arkisto

  Ilmastonmuutos näkyy ja tuntuu pienessä kylässä Alaskassa.

  Ylen kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen kävi kesällä 2007 Alaskassa eskimokylässä, joka oli jo osaksi huuhtoutunut mereen ilmastonmuutoksen takia. Alaskan-matkalta ovat myös jutut USA:n ohjustorjuntatukikohdasta, kaivos- ja öljynetsintähankkeista sekä metsästäjien ja turistien eripurasta.