Hyppää pääsisältöön

maitoallergia

 • Kauramaito valtaa alaa kaupan kylmähyllyiltä – jääkö Mansikki työttömäksi?

  05.02.2018 Yle Uutiset

  Erilaisten kasvipohjaisten tuotteiden suosio on noussut viime vuosina merkittävästi ja nyt myös kotimaiset meijerit ovat päättäneet ottaa oman osuutensa markkinasta.

 • Kookosmaidosta maitoallergikon riisipuuroa

  10.12.2015 Yle Uutiset

  Erikoisruokavalioita noudattavien ihmisten on joskus vaikea löytää sopivia jouluherkkuja. Allergioiden lisäännyttyä kysytään vaihtoehtoisia juhlaruokia.

 • Sausage recalled over unlabelled cheese content

  28.07.2015 Yle News

  Finnish artisanal sausage maker Tapola is advising retailers to pull its Parrillat Tulikeppi grilling sausages from store shelves because they contain cheese that has not been listed on the product label. The company says the cheese could cause allergic reactions in customers who are sensitive to or intolerant of dairy products.

 • Tapola vetää takaisin makkaraerän – jopa hengenvaara maitoallergisille

  28.07.2015 Yle Uutiset

  Tuotteisiin vahingossa päätynyt juusto voi aiheuttaa allergisen reaktion maidolle allergisille. Jälleenmyyjiä on ohjeistettu poistamaan tuotteet myynnistä.

 • Raakamaito – uskaltaako sitä juoda?

  02.03.2015 Akuutti

  Lämmintä ja paksua. Rasva kiinnittyy kitalakeen ja jää pyörimään suuhun. Puistattavat lapsuusmuistot mielessäni astuin sisälle Oravan luomutilalle hakemaan elämäni ensimmäistä raakamaitolitraa.

 • Siedätyshoitoa kananmuna-allergiaan

  19.11.2014 Akuutti

  Siedätyshoidot ovat allergioiden tulevaisuuden hoitoja. Erityisesti Suomi on kunnostautunut siedätyshoitojen edelläkävijäksi. Suomi on Pohjoismaista ainoa, jossa siedätetään lapsia sekä maidolle että kananmunalle. Siedätyshoidon ansiosta 11-vuotias Kaisa Seppälä voi nyt syödä pieniä määriä kananmunaa.

 • Suomi siedättää lapset eroon kananmuna- ja maitoallergioista ainoana Pohjoismaana

  02.10.2014 Yle Uutiset

  Suomi on siedätyshoitojen edelläkävijä Pohjoismaissa. Turku on puolestaan ensimmäinen suomalaiskaupunki, jossa on tutkittu lasten kananmuna-allergian hoitoa siedätyksellä. Valtaosa lapsista pääsee eroon allergiasta siedätyksen avulla.

 • Study: Antibiotics increase kids’ risk of developing milk allergy

  16.03.2014 Yle News

  Children born by Caesarean section, or to mothers who used antibiotics during pregnancy, were found to have higher rates of intolerance to cow’s milk and sometimes asthma, according to doctoral research by Johanna Metsälä at Tampere University.

 • Väitös: Antibioottien käyttö kasvattaa lasten riskiä sairastua lehmänmaitoallergiaan

  15.03.2014 Yle Uutiset

  Tampereen yliopistossa väittelevän Johanna Metsälän tutkimuksen mukaan pienempi riski sairastua lehmänmaitoallergiaan tai astmaan on niillä lapsilla, joiden äidit ovat synnyttäneet useita kertoja aiemmin.

 • Näkökulma: Maitoallergia-diagnoosi hämmentää imettävää äitiä

  04.02.2014 Yle Uutiset

  Jos vauvalla todetaan maitoallergia, pitääkö imettävän äidin muuttaa omaa ruokavaliotaan? Ja mikä avuksi, kun järki ja tunne riitelevät keskenään? Tämän ongelman kanssa on joutunut painimaan Yle Satakunnan vanhempainvapaalla oleva toimittaja Mari Kahila.

 • Fine Foodsin kookosjauhe voi olla maitoallergikolle vaarallinen

  08.01.2014 Yle Uutiset

  Fine Foodsin Wok´n Roll kookosjauheen pakkausmerkinnöistä puuttuu tieto, että se sisältää maitoa. Maitoallergikot voivat palauttaa kookosjauheet ostopaikkaan.

 • X-tra grillimakkaroista osa pois myynnistä

  25.09.2013 Yle Uutiset

  S-ryhmä vetää pois myynnistä erän X-tra grillimakkaroita. Pakkauksissa on virheellisesti juustomakkaraa. Juustossa oleva maito voi olla vaarallista maitoallergisille. Muille tuote on turvallinen.

 • Evira: Mignon-munia vedetään myynnistä

  26.02.2013 Yle Uutiset

  Mignon-munia vedetään myynnistä maitoproteiinikontaminaation vuoksi, kertoo Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

 • Siedätyshoito helpottaa maitoallergiaa jo viidessä kuukaudessa

  05.10.2011 Yle Uutiset

  Maitoallergian parantaminen siedättämällä onnistuu lähes 90 prosentin varmuudella, mutta siedätyshoito vaatii sitoutumista ja kärsivällisyyttä. Siedätyshoidon voi aloittaa esikouluiässä, ja maitolasillisen pystyy juomaan jo viiden kuukauden jälkeen.

 • Moni pärjää allergian kanssa kotikonstein

  03.06.2011 Yle Uutiset

  Allergia- ja astmaliiton neuvoja Anne Vuorenmaa vieraili perjantaina Ylen aikaisen studiossa vastailemassa kuulijoiden kysymyksiin allergioista. Vuorenmaan mukaan omatoiminen siedätyshoito tehoaa yllättävän usein.

 • Allergikko sietää omaa, mutta ei muiden koiria

  11.05.2011 Yle Uutiset

  Moni lemmikkiallergikko on siedättynyt omalle koiralle vaikka naapurin koirasta tulisikin oireita. Kyse on allergianeuvoja Anne Vuorenmaan mukaan siitä, että oman koiran kanssa ollaan niin paljon tekemisissä, että elimistö kehittää sietokyvyn sen allergeenille. Vuorenmaan mukaan samaa rotua olevat muut koirat voivat silti aiheuttaa allergisia oireita.

 • Raakamaitoa, kiitos!

  28.04.2011 Yle Uutiset

  Raakamaidon eli käsittelemättömän maidon kysyntä on kasvanut huimasti. Saloniemen tila Laitilassa on Suomessa ainut tila, joka myy raakamaitoa kauppoihin. Laitilasta lähtee kauppoihin tuhat litraa raakamaitoa joka viikko.

 • Vehnäsiedätys alkaa millimetristä spagettia

  10.06.2010 Yle Uutiset

  Suomessa on aloitettu merkittävä tutkimus, jossa kokeillaan siedätystä vehnäallergian hoitamiseksi. Mukana on kymmeniä vehnälle allergisia lapsia eri puolilla Suomea. Tavoitteena on parantaa allergialasten ja heidän perheidensä elämänlaatua.

 • Luonnonsuojelijat vaativat lisää kasvisruokaa kouluun

  19.01.2010 Yle Uutiset

  Kouluruokailussa on viime kymmenen vuoden kuluessa alettu tarjota suurta määrää vaihtoehtoisia aterioita.

 • Maitoallergisen lapsen pitäisi voida valita ruokajuomansa

  11.12.2009 Yle Uutiset

  Oikeusasiamies Riitta-Leena Paunion mukaan maitoallergisille lapsille tulisi päivähoidossa tarjota korvaavaa ruokajuomaa. Pelkkä vesi ei riitä.

Sivut