Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.
Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.
Yksi yhdeksästä ihmisestä näkee nälkää, mitä asialle tehdään
Mistä ruoka tulee? Ruoan tuottaminen ei ole kovin monimutkaista, silti liki miljardi ihmistä näkee nälkää. Kehittyneissä maissa asiat ovat hyvin mutta Afrikan Saharan eteläpuolisissa maissa on pulaa keskeisistä ruoantuotannon seikoista, muun muassa elintärkeistä ravinteistä, fosforista ja typestä. Meillä niitä on jokseenkin riittämiin vesistöissä ja pelloilla. Voisiko kansainvälisen päästökaupan kaltainen malli olla yksi keino ruoantuotannon panosten tasaamiseen? Suomesta lantaa ja rehevöityneiden järvien sedimenttejä Afrikkaan? Asiaa valottaa dosentti Helena Kahiluoto.
Ruokavalistus alkoi täydellä teholla puuskuttaa kuluttajan niskaan 1970-luvulla, jolloin muuttunut työ ja huonot ruokailutottumukset yhdessä alkoivat kasata elintasosairauksia suomalaisten harteille.
Ensimmäisen luokan ruokaperunassa saa olla kuusi prosenttia viallisia mukuloita ja vain kaksi prosenttia täysin viallisia perunoita.