Hyppää pääsisältöön

kulttuuriohjelmat

 • Yle vastaa: Ylen kulttuuritarjonta on muutakin kuin tv-ohjelmia

  28.08.2019 Yleisradio

  Vastaus mielipidekirjoitukseen Ylen kulttuuriohjelmistosta.

  Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén ja julkaisujohtaja Ismo Silvo vastaavat Suomen kuvalehden mielipidekirjoitukseen, jossa kritisoidaan Ylen tv-kanavien kulttuuriohjelmistoa.

 • Egenlandille kaksi Kultainen Venla -ehdokkuutta – yleisö äänestää voittajat!

  13.12.2018 Egenland

  Äänestys on käynnissä 13.12.2018–8.1.2019.

  Egenland on ehdolla vuoden parhaaksi ohjelmaksi. Juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala ovat ehdolla paras esiintyjä -kategoriassa.

 • Ylen ja kulttuurikanava Arten yhteistyö kasvaa uuden sopimuksen myötä

  12.12.2018 Yleisradio

  Yhteistyötä on tehty koko 2000-luvun ajan.

  Saksalais-ranskalainen taide- ja kulttuurikanava Arte ja Yle jatkavat ja tiivistävät yhteistyötään. Yle on tehnyt ohjelmayhteistyötä Arten kanssa koko 2000-luvun ajan.

 • Tilaa tiedolle ja harrastamiselle – kirjastoissa rakennetaan demokratian kivijalkaa

  28.11.2018 Elävä arkisto

  1970–1990-luvun ohjelmissa kirjasto vie tiedon valtatielle

  Kun tv-arkiston kokoelmista etsitään ohjelmia kirjastoista, ollaan todellisen metatiedon ja metatason äärellä. Elävän arkiston koosteen kirjastoissa asuu tieto ja sivistys sekä suomalaisten yhtäläinen mahdollisuus elinikäiseen oppimiseen. 1970–1990-luvun ohjelmissa kirjasto on väylä tiedon valtatielle ja kirjastoauto nopea laajakaista ennen internetin valtakautta. Kirjastossa rakentuu demokratian kivijalka, ja se on myös avoin tila ajattelulle ja harrastamiselle.

 • Teemalauantait keväällä 2016

  08.01.2016 Yle Teema

  Teemailloissa yltäkylläinen kattaus elokuvan historiaa.

  Kevään Teemalauantait tarjoavat yltäkylläisesti elokuvaa: Hollywood-musikaaleja, asfaltinkatkuisia kulttielokuvia, Oscar-voittajia, sotienvälisen Saksan elokuvaa, parhaita lapsikuvauksia, James Bondin varhaishistoriaa, japanilaista erotiikkaa (Aistien valtakunta) ja eurooppalaista pornobisnestä sekä Christopher Leelle, Lars von Trierille, John Miliusille, Marcello Mastroiannille ja Jean Sebergille omistetut illat. Lisäksi afrikkalaista tyyliä ja italialaista kaaosta.

 • Avaruusromua kesäyössä

  03.06.2015 Musiikki

  Avaruusromua kuuntelupaikat - kerro omasi.

  Missä sinä aiot kuunnella Avaruusromua 25 vuotta -juhlalähetystä sunnuntaina 7.6.2015 kello 22.05 - 24?

 • Ylen Prix Italia -edustajat on valittu

  26.05.2015 Yleisradio

  Ylen Prix Italia -edustajat on valittu

  Torinossa syyskuussa järjestettävälle festivaalille lähtee kolme tv-ohjelmaa, kolme radio-ohjelmaa ja yksi verkkopalvelu.

 • Strada: Kulttuuriohjelma vai pelkkää pieruhuumoria

  12.05.2015 Kulttuuri

  Strada jakoi katsojat puolesta ja vastaan.

  Elämäni Stradan tuottajana on ollut värikästä. Vuorotellen on riemastuttanut, hirvittänyt, kauhistuttanut, naurattanut ja useamman kerran olen ihaillut tekijöitten oivalluksia juttujen ideoinnissa, sisällöissä ja toteutuksissa.

 • Kulttuuriohjelma Stradasta tuli iloinen ruumis

  08.05.2015 Kulttuuri

  Strada teki hulvatonta kulttuurijournalismia

  Ylen kulttuuriohjelma Strada lasketaan tänään haudan lepoon. Seitsemän vuoden aikana ohjelma löysi aivan uuden tavan tehdä kulttuurijournalismia. Nyt veteraanit muistelevat.

 • Avaruusromua 25 vuotta radiossa ja kerran televisiossa!

  30.04.2015 Musiikki

  Legendaarinen radio-ohjelma Avaruusromua täyttää 25 vuotta.

  Mitä mieltä on tarjota kuuntelijoille musiikkia, joka ei ole tavanomaista? Avaruusromua on jo neljännesvuosisadan ajan tarjonnut musiikkia, joka rytmiltään, kestoltaan ja tunnelmaltaan on poikennut hyvinkin paljon siitä musiikista, jota radiosta yleensä kuullaan. Avaruusromua kuljettaa ajatuksia, luo tunnelmia ja herättää muistikuvia.

 • Yle uudistaa kulttuurijournalismin tarjontaa: parempaa palvelua, enemmän rohkeutta ja rosoa

  19.03.2015 Yleisradio

  Kulttuurijournalismi-sisällöt yleisön saataville näyttävästi

  Ylen kulttuurijournalismin sisällöt tuodaan syksyllä 2015 näyttävästi kulttuurista kiinnostuneiden yleisöjen saataville.

 • Keskiyöllä Pariisi herää

  04.03.2015 Yle Teema

  Runsaasti arkistojen aarteita ja upeaa musiikkia sisältävä dokumentti kertoo ranskalaisen chansonin parhaista tulkitsijoista ja Pariisin vasemman rannan musiikkielämästä vuosina 1945–68. Mukana muun muassa Serge Gainsbourg, Jacques Brel, Charles Aznavour, Juliette Gréco, Barbara ja Georges Brassens.

 • Mainosmiehiä itäblokissa – Teemalauantai 7.2.

  28.01.2015 Yle Teema

  Hulvaton virolaisdokumentti ja Billy Wilder -klassikko.

  Hulvaton teemailta on omistettu mainonnalle entisessä itäblokissa. Uusi virolaisdokumentti kertoo Neuvostoliiton ainoasta mainostoimistosta Eesti Reklaamfilmistä, Billy Wilderin komediaklassikossa Yks' kaks' kolme myydään CocaColaa kommunisteille keskellä kylmää sotaa.

 • Pietarin maan alla syntyi elinvoimainen undergroundkulttuuri

  28.01.2015 Elävä arkisto

  Viisi vuosikymmentä Pietarin undergroundkulttuuria.

  Markku Värtön viisiosainen sarja Pietari underground (2006) nostaa esiin kulttuurin, joka syntyi piilossa ja vastalauseena kaikelle sille, mikä Neuvostoliitossa ja Venäjällä on saanut olla näkyvää. Pietarin maan alla kukoisti elinvoimainen undergroundkulttuurien kirjo aina musiikista kirjallisuuteen ja performanssitaiteeseen. Pietarin undergroundiin tutustutaan viiden eri vuosikymmenen näkökulmasta 1950-luvulta 1990-luvulle.

 • Abban Agnetha

  16.01.2015 Yle Teema

  Agnetha Fältskog palasi vuonna 2013 pitkän poissaolon jälkeen julkisuuteen uuden levyn kera. BBC:n ohjelma kertoo, miten 15-vuotiaana laulajanuransa aloittanut ujo pikkukaupungin tyttö nousi superyhtye Abban jäseneksi ja maailmanmenestykseen.

 • Teemalauantaiden kevät 2015

  19.12.2014 Yle Teema

  Parasta seuraa lauantai-iltoihin! Teemaillat alkavat klo 21.

  Teemalauantaiden loppukevään aiheita ovat Black Power, supersankarit, kaksi kuumaa päivää Brooklynissä ja elämää suuremmat elokuvat.

 • Romanian köyhyys toi haitaristin Helsingin kaduille

  24.11.2014 Elävä arkisto

  Romanialainen katumuusikko Mircea Alecu elättää kuusihenkistä perhettään haitarinsoitolla. Kotimaan köyhyys pakotti etsimään tienestin kadulta ja kaukaa kotoa.

 • Kalpeat naamat -näytelmän pikkutytöt joutuvat vanhempien poikien kiristämiksi

  14.11.2014 Elävä arkisto

  Ohjaaja Raili Ruston Kalpeat naamat -näytelmän (1978) kaksi tyttöä ajautuvat valehtelun kierteeseen selvitäkseen isompien poikien uhkailusta.

 • Nuori suomalainen stand up kukoistaa, mutta on kesyä amerikkalaiseen verrattuna

  12.11.2014 Elävä arkisto

  Kun stand up -komiikka tuli Amerikasta Suomeen 1990-luvulla, uskottiin ettei laji menestyisi Härmälässä. Toisin kävi, sillä 2010-luvulla stand upilla itsensä elätti jo noin kolmekymmentä koomikkoa, joiden showt vetivät vuosittain satojatuhansia katsojia. Suomalainen yleisö ei ollut kuitenkaan vielä valmis yhtä rajuun menoon kuin amerikkalaiset.

 • Selfieillä, itsiöillä ja meitsieillä rakennetaan harkittua minäkuvaa

  07.11.2014 Elävä arkisto

  Älypuhelinten yleistyessä valokuvien määrä internetissä räjähti. Sosiaalisen median palvelut kuten Facebook ja Twitter täyttyivät kuvista, jotka käyttäjä saattoi julkaista heti kuvan otettuaan. Somettajien omakuvat eli selfiet nousivat sen luokan ilmiöksi, että Oxfordin sanakirja nimesi selfien vuoden 2013 sanaksi. Selfieillä voidaan vahvistaa omaa sosiaalista statusta ja parhaimmillaan saada vaikka töitä. Silotelluissa kuvissa ei kuitenkaan kerrota koko totuutta kuvan ottajan elämästä – eikä sosiaalisen ilmiöön ole kaikkien pakko edes osallistua.

Sivut