Hyppää pääsisältöön

oppitunnit

 • Laita snorkkeli päähän ja sukella taidenäyttelyyn – Turun saaristosta löytyy ainutlaatuinen vedenalainen veistospuisto

  24.11.2018 Egenland

  Vedenalaiset veistokset kiinnittävät huomion meren kuntoon.

  Saaristomeren kansallispuistossa sijaitsee nähtävyys, jonka nähdäkseen on sukellettava pinnan alle. Turkulaiset lukiolaiset ovat toteuttaneet ainutlaatuisen veistospolun, joka sijaitsee Dalskär-saaren rantavesissä.

 • 06.11. Kino Suomi: Niilon oppivuodet

  13.08.2014 Yle Teema

  Elokuvaharvinaisuus Niilon oppivuodet on anarkistinen kuvaus koulusta ja koululaisista, puberteetista, politiikasta ja ylioppilaskirjoituksista. Oppikirjakuvitukset ja märät unet sekottuvat mustavalkoista ja värikuvaa yhdisteleväksi kollaašiksi.

 • Koulurauhan julistus

  25.08.2010 Elävä arkisto

  Koulurauhatyön tavoitteena on, ettei ketään kiusattaisi.

  Vuodesta 1990 alkaen on kaikille maamme oppilaille julistettu syyslukukauden alkajaisiksi koulurauha. Julistus annetaan elokuisin, mutta rauhaa on syytä rakentaa koko lukuvuoden ajan.

 • Päivä kyläkoulussa

  12.05.2010 Elävä arkisto

  Porin saaristossa ja Suomussalmella

  Kevättalvinen arkipäivä kainuulaisessa kyläkoulussa sujuu hyväksi havaitulla rutiinilla. Oppituntien lomassa ulkoillaan upeassa koskimaisemassa. Pienten kyläkoulujen viimeiset ajat olivat kuitenkin käsillä – näin oli laita esimerkiksi seitsemän oppilaan Lampaluodon koulussa Porin saaristossa.

 • Oliko Summerhillistä esikuvaksi?

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Brittiläisen Summerhill-koulun opit toivat Suomeenkin ”vapaan kasvatuksen” idean. Mutta ymmärsivätkö koulun kasvatit mitään ympäröivästä yhteiskunnasta?

 • Vapauden ja demokratian koulu

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Walesilaisesta Summerhill-koulusta levisi 1960-luvulla ”vapaan kasvatuksen” aate. Raini Lehtonen kävi katsomassa, mitä walesilaiset touhusivat.