Hyppää pääsisältöön

taimet

 • Kenet haluat tavata Strömsön puutarhaillassa?

  11.02.2019 Strömsö

  Suora lähetys Strömsöstä 6. kesäkuuta.

  Puutarhaillassa Elin ja Jonas haastattelevat puutarha-alan osaajia. Mitä haluat tietää ja keneltä? Otamme mielellämme vinkkejä vastaan. Viime vuonna Puutarhailtaan tuli 2 000 ihmistä. Tänä vuonna toivomme vähintään yhtä monta kävijää. Mitkä puutarha-aiheet kiinnostavat sinua eniten? Äänestä!

 • Parvekepuutarha syntyy halvalla tai kalliilla, mutta kekseliäisyyttä ei voita mikään

  13.07.2016 Kuningaskuluttaja

  Kesäkeitaat esittelyssä

  Kesäkeitaat esittelyssä

 • Nainen vs puutarha

  20.06.2016 Kuningaskuluttaja

  Vertaistukea meille, joilla viherpeukalo keskellä kämmentä

  Nainen vs puutarha on videopäiväkirja kasvun ihmeestä. Kuningaskuluttajan kesäsarjassa vertaistukea meille, joilla on viherpeukalo keskellä kämmentä.

 • Perustaisinko puutarhan eli tarhaisinko puita?

  28.03.2014 Elävä arkisto

  Perustaisinko puutarhan -filmit vuodelta 1955

  Perustaisinko puutarhan -filmit vuodelta 1955 opastavat puuntaimien valintaan ja istuttamiseen jopa räjäytysten avulla. Kukkapenkkejä tai siistittyjä nurmikenttiä ei näissä ohjelmissa nähdä, vaan puutarhan perustaminen hehtaarien alueelle on raskasta työtä. Onnellisuutta on kuitenkin luvassa kiinalaisen sananlaskun sanoin.

 • Hailuodon hirvet syötiin kaikki

  09.01.2014 Elävä arkisto

  Metsästystä koskevia säännöksiä vapautettiin 1980-luvulla.

  Metsästystä koskevia säännöksiä vapautettiin 1980-luvun Suomessa niin, että riistamiehet pystyivät itse vaikuttamaan hirvien kaatolupien määrään. Tämä johti joissakin tapauksissa joukkoteurastukseen. Hailuodon saarella tapettiin vuosikymmenen puolivälissä satoja hirviä, mikä johti luodon hirvikannan täyskatoon.

 • Jaettu taimi on kaksinkertainen ilo

  10.06.2010 Koti

  Puutarhaharrastaja näyttää, kuinka siemenestä kasvatettuja taimia koulitaan isompiin purkkeihin kasvamaan.

 • Vinkkejä viherpeukaloille

  22.03.2010 Elävä arkisto

  Arkistojen kätköistä kaivetut puutarhaohjelmat antavat selkeitä ohjeita, käteviä vinkkejä ja inspiroivia ideoita jokaiselle viherpeukalolle.

 • Taimien karaisun ABC

  02.03.2010 Koti

  Ennen ulosistuttamista taimet vaativat karaisua. Taimet totutetaan lämpötilojen vaihteluun pikkuhiljaa, noin viikon kuluessa. Starttilannoitus voi myös olla tarpeen.

 • Siementen kylvämisen ABC

  02.03.2010 Koti

  Sisällä esikasvatettavat kasvit tuottavat nopeasti silmäniloa ja kesän tullen myös satoa. Ennen kuin kesään asti päästään, taimet täytyy saada hyvään kasvun alkuun.

 • Puutarhaunelmien niksit taimien istuttamiseen

  21.05.2009 Koti

  Voiko alppiruusun siirtää keväällä? Mikä kuusilaji on kapeakasvuinen? Neljännen Puutarhaunelmia-jakson katsojakysymyksiin taimista ja niiden istutuksesta vastasi Jyri Uimonen Taimistoviljelijät ry:stä.