Työelämä muuttuu entistä pirstaleisemmaksi.
Työelämä muuttuu entistä pirstaleisemmaksi.
Tarina koulutustilastojen takana.
Kylli Rannan koko perhe on panostanut tyttären jääkiekkouraan, joka voi poikia stipendin korkeakouluun. Onnistumisen paineet ovat kovat nuorella naisella. Tutustu Kyllin tarinaan.
Vastoin yleisiä oletuksia jännityskirjailijta ja dekkaristit
Vastoin yleisiä oletuksia jännityskirjailijta ja dekkaristit
Mielikuva persaukisesta taitelijasta on myytti
”Ennen taitelijat olivat käsityöläisiä, nykyään he ovat työttömiä”, muusikko Kim Rantala tiivistää taitelijan toimeentulon Ylen #kulttuurinvälikysymys -hankkeessa. Strada kysyy kuvataitelija Jussi Koitelalta ja johtaja Matti Apuselta, onko taide syy jäädä työttömäksi.
Jan Forsström kirjoittaa eduista ja oikeuksista.
Jan Forsström kirjoittaa eduista ja oikeuksista.
Bäckströmin laulajaveljekset ja taide-elämän edellytykset
Kansanedustaja Arto Pirttilahden (kesk.) ajatus taiteen merkityksestä sai Bäckströmin laulajaveljekset pohtimaan perverssejä: Eikö taiteen tekemisellä todellakaan saa elää? Molemmat elättävät tätä nykyä itsensä kokonaan taiteen tekemisellä, tosin pääsääntöisesti se tarkoittaa jopa reilusti köyhyysrajan alapuolella elämistä.
#kulttuurinvälikysymys -hankkeessa kirjailija Antti Nylén sai tunnetun suomalaispoliitikon taidevastauksen, jonka mukaan "taide tekee sielulle hyvää kuten liikunta keholle". Lauseen innoittamana syntyi runomuotoinen essee, jossa hän hyvin poliittisesti epäkorrektisti puolustaa marttyyritaiteilijuutta. "Taiteilijoiden usuttaminen yrittäjyyteen on ristillä riippuvan Kristuksen pilkkaamista: autahan nyt itseäsi!", Nylén kirjoittaa.
Lokakuun viimeisenä päivänä Bulevardi 5:n ovella käy joka vuosi kuhina. On viimeinen hetki jättää apurahahakemus Suomen Kulttuurirahastolle. Hakemuksia saapuu vuosi vuodelta enemmän: tällä kertaa kirjekuoren postitti tai kävi jättämässä noin 9500 toiveikasta hakijaa. Jaossa keskusrahastossa on 23 miljoonaa euroa. Suunnilleen puolet jaetaan tieteelle ja toinen puoli taiteelle. Kulttuurirahasto täyttää tänä vuonna 75 vuotta ja on 1,2 miljardin omaisuudellaan yksi maailman suurimmista yksityisistä säätiöistä.
Vapaa-ajantilasta tehdään pyöräkellari, elokuvakerho toimii kahvilassa ja taiteilija on joutunut valtaamaan työtilansa luvattomasti. Tällaistako oli Turun valmistautuminen kulttuuripääkaupunkivuoteen 2011?
Ystävykset Tuula Sariola ja Ritva Sarkola petkuttivat suomalaista kirjallisuusmaailmaa ja lukijoita 20 vuoden ajan. Sarkola kirjoitti kirjoja, jotka julkaistiin Tuula Sariolan, - kuuluisan dekkaristin Mauri Sariolan lesken - nimellä.
1970-luvun popohjelmissa puhuttiin mm. muusikoiden kuulo-ongelmista, työsuhdekysymyksistä ja apurahoista. Hyvä musiikki eroteltiin huonosta varmoin ottein.
Hurriganesilta kysellään, ovatko yhtyeen musiikkiapuraha-asiat kunnossa. Iltatähdessä paljastuu myös bändin nimen kirjoitustavan salaisuus.
Paavo Nurmi puhuu urheilijoiden rahapalkkioista ja nykyjuoksijoiden harjoittelumuodoista. Kumpikin asia oli täysin muuttunut hänen ja Ritolan ajoista.
Kirjailija on tullut tunnetuksi pohjalaiskuvauksistaan.
Kirjailija Antti Tuuri on tullut tunnetuksi ja palkituksi pohjalaiskuvauksistaan. Toimittaja Päivi Istala keskusteli radio-ohjelmassa Tuurin kanssa mm. pohjalaisuudesta, insinöörin ja kirjailijan ammateista sekä sananvapaudesta Kiitos kirjasta -mitalin myöntämisen jälkeen 1983. Finlandia-palkinnon Antti Tuuri sai vuonna 1997.