Hyppää pääsisältöön

tuotteet

 • Keräilysarjoilla haviteltiin lasten markkoja

  19.11.2014 Elävä arkisto

  ”Minä kerään purkan kuvia. Mulla on tässä monia laatuja: on Tarzania, Viidakkokirjaa ja Batmania”, kertoo poika vuoden 1970 kuluttajavalistusohjelmassa. Lapset ja mainonta -ohjelma selittää, minkälaista mainontaa lapsille suunnataan.

 • Nanopohjallinen päihitti akulliset lämpöpohjalliset

  17.01.2013 Kuningaskuluttaja

  Suomen talvessa voi tarvita järeämpää kalustoa jalkoja lämmittämään kuin pelkät villasukat. Kolme kovaa pilkkijää testasivat, miten akku- tai paristokäyttöiset lämmitettävät pohjalliset ja nanotekninen lämpöpohjallinen pärjäävät tositoimissa.

 • Tilisiirto tehokkain tapa lahjoittaa rahaa

  19.12.2011 Kuningaskuluttaja

  Lahjoitushaluiselle riittää valinnan varaa: Hyviä asioita ja keräyksiä riittää. Lahjoittajalle riittää valinnan varaa myös siinä, millä tavalla raha liikkuu. Uudet lahjoitustavat, esimerkiksi tekstiviestin käyttö, ovat yhä suositumpia. Lähdin vertailemaan, mitä 10 eurolle tapahtuu matkan varrella: Kuinka iso osa rahasta menee välikuluihin, ennen kuin raha on järjestön tilillä? Riippuvatko nämä välikulut siitä, minkä lahjoitustavan valitsen?

 • Miksi Sievin Jalkineen kenkien pohjat murenevat?

  09.11.2011 Kuningaskuluttaja

  Katsojamaamme kummastuttaa Sievi-nahkasaappaiden pohjien mureneminen. Ikää kengillä on tosin jo ainakin noin 15 vuotta, mutta nahkapinta on hyvässä kunnossa.

 • Viisi väittämää tuoteväärennöksistä

  29.09.2011 Kuningaskuluttaja

  Tuoteväärennökset ovat kasvava bisnes, jolle mikään ei tunnu olevan vierasta. Kiinassa on väärennetty jopa kokonainen Angry Birds -huvipuisto ja Ikea-tavaratalo.

 • Kotimaisuusaste kiinnostaa kunnon kuluttajaa

  09.05.2011 Elävä arkisto

  Tietokymppi selvittää v.1976 kuinka kotimaisia tuotteet ovat

  Valistavassa ohjelmassa selvitetään, kuinka kotimaisia suomalaisiksi sanotut tuotteet oikeastaan ovat. Ja turhaan ei pidä innostua ostamaan edes kotimaista.

 • Otto pankkiautomaattien Plan lahjoituskampanja

  08.04.2011 Kuningaskuluttaja

  Pankkiautomaatteihin ilmestyi huhtikuussa lahjoituskampanja, joka oli kansainvälisestikin uusi tapa kerätä rahaa. Otto-pisteillä rahaa nostaessa automaatti kysyi, haluatko lahjoittaa euron kehitysmaiden tyttöjen auttamiseen. Kampanja herätti jopa suuttumusta. Terhi Simolan haastattelussa Kirsi Mettälä kehitysyhteistyöjärjestö Planista ja Jyri Marviala Otto-pisteitä ylläpitävästä Automatiasta. Haastattelua seuranneella viikolla kampanja keskeytettiin.

 • Markettien palvelut syynissä

  07.04.2011 Kuningaskuluttaja

  Hypermarketit ovat niin isoja kauppoja, että jo tavaran löytämiseen saattaa tarvita myyjän apua. Tuotteesta täytyy myös joskus saada tietoa ostopäätöksen avuksi. Marketeissa palvelun saaminen voi kuitenkin olla tiukassa.

 • Lääkkeiden koneellinen annosjakelu leviää

  07.04.2011 Kuningaskuluttaja

  Yhä useammat kunnat ovat siirtymässä lääkkeiden koneelliseen annosjakeluun säästääkseen niin työvoima- kuin lääkekustannuksissa. Aiemmin lääkkeet annosteli kotihoitaja, joka oli myös tärkeä sosiaalinen kontakti kotihoidon potilaille. Koneellisen annosjakelun laskun maksaa asiakas. Kuningaskuluttajan kyselyn perusteella hinnoissa on suuria eroja.

 • Lehtimyyjät urakoivat satoja valetilauksia

  10.02.2011 Kuningaskuluttaja

  Asiakkaalle ei aina edes soitettu, kun puhelinmyyntifirmoihin pesiytyneet huijarit lähettivät tilaamattomia lehtiä. Ennen kiinnijääntiä valetilauksilla ehdittiin kääriä tuhansien eurojen palkkiot. Tuusulalaisen Terhi Lehtosen äiti oli ihmetellyt jo vuosia lehtiä, joita lähetetään kotiin tilaamatta. Aluksi jälkikasvu ei ottanut ongelmaa täysin vakavissaan, mutta viime kesänä oli lastenkin aika huolestua.

 • Maksullisia tekstiviestejä lähettävät firmat vaanivat asiakkaita internetissä

  27.01.2011 Kuningaskuluttaja

  Verkon ilmaiset visat voivat tulla kalliiksi.

  Internetissä surffaillessa törmää usein ilmaisilta näyttäviin arvontoihin, testeihin tai kilpailuihin. Tosiasiassa nämä ilmaisilta näyttävät huvit ovat vain savuverho maksullisille palveluille.

 • Testissä kakkuvuoat

  27.01.2011 Kuningaskuluttaja

  Leipominen on taitolaji, jossa vaaditaan tarkkuutta, luovuutta ja tietysti hyviä välineitä. Katsojan pyynnöstä kolme kovaa jauhopeukaloa otti selvää onko kakkuvuoan materiaalilla väliä.

 • Avainlippu ei takaa täyttä kotimaisuutta

  15.01.2009 Kuningaskuluttaja

  Avainlippu on ollut käytössä 1970-luvulta asti. Se markkinoi tuotteen kotimaisuutta. Avainlipputuotteissa voi kuitenkin olla ulkomaisia raaka-aineita ja ne voidaan myös osittain tehdä muualla kuin Suomessa.

 • Itkuhälyttimet testissä

  13.11.2008 Elävä arkisto

  Uuden sukupolven itkuhälyttimissä riittää kantamaa, mutta miten kävi häiriöherkkyyden ja käyttömukavuuden kanssa Kuningaskuluttajan kolmen päivän testissä.

 • Kuka vastaa pesulapalveluiden virheistä?

  06.11.2008 Kuningaskuluttaja

  Palveluita pitäisi suosia, sillä ne työllistävät ja helpottavat omaakin elämää. Mutta aina ei palveluidenkaan kanssa pelaaminen ole kovin auvoista. Eräs esimerkki ovat pesulapalveluiden ongelmat.

 • Mitä tyynyt sisältävät?

  04.09.2008 Kuningaskuluttaja

  Kaupan tyynyhyllyn äärellä silmät leviävät. Tyynyjen pakkauksissa ja hyllynreunoissa mainostetaan toinen toistaan eksoottisempia pehmusteita.

 • Laki suojaa huonosti tavarantoimitusten viivästymisiltä

  17.01.2008 Kuningaskuluttaja

  Tavaroiden viivästyminen aiheuttaa pahimmillaan asiakkaalle kuluja, mutta useimmiten mielipahaa.

 • Onko rikkoutunut teflonpannu vaarallinen?

  20.12.2007 Kuningaskuluttaja

  Tefloniin tulee helposti naarmuja, jos käyttää metallisia työkaluja. Onko naarmuuntunut teflonpannu terveysriski?

 • Miksi uusi kenkä haisee?

  08.11.2007 Kuningaskuluttaja

  Ostajan mukaan uudet nahkakengät haisevat epämiellyttävän voimakkaasti. Myyjän mukaan kyseessä on ominaishaju. Onko se hajuasia, milloin kengät tuoksuvat liikaa?

 • Pelko myy kallista lisäturvaa

  01.11.2007 Kuningaskuluttaja

  Ryppyvoiteita, tietoturvapaketteja, iltapäivälehtiä, syöpävakuutuksia... Meille myydään monenlaista pelkoihin vetoamalla.

Sivut