Hyppää pääsisältöön

arviointi

 • Ylioppilastutkintolautakunnan sensorikokous – Abitreenit selvitti ketä siellä kokoontuu ja mitä siellä tapahtuu

  09.05.2018 Abitreenit

  Ylioppilaskokeiden tarkistusurakka alkaa sensorikokouksella.

  Ylioppilaskokeiden tarkistusurakka alkaa virallisella sensorikokouksella. Ketä siellä kokoontuu ja mitä siellä tapahtuu? Abitreenit pyysi Ylioppilastutkintolautakunnan kielivaliokunnan puheenjohtaja Raili Hildéniä kertomaan, mistä sensorikokouksessa on kysymys.

 • Jälkiarviointi – miten tavoitteet täyttyivät?

  13.06.2017 Yleisradio

  Yle kokoaa analyysin ja käy sen läpi tuotantoyhtiön kanssa.

  Ohjelman tai muun hankkeen julkaisun jälkeen tilaaja toimittaa tuotantoyhtiölle kirjallisen analyysin ohjelman onnistumisesta. Kärkihankkeille asetetaan etukäteen asiakkuustavoitteet, joiden toteutumista Ylen asiakkuustutkimus seuraa.

 • Ylioppilaskokeen matka koesalista tutkintoon arvosanaksi – ja saunan sytykkeeksi

  18.10.2016 Abitreenit

  Yleensä kokeen tarkastaa oma opettaja ja yksi YTL:n sensori.

  Kun ylioppilaskokeen palauttaa lukion liikuntasalissa kokeen valvojalle, konseptit matkaavat oman koulun opettajan ja Helsingin Suvilahden kautta kokeen tarkastavalle sensorille.

 • Lukiolaiset huomio, yo-kokeita arvosteleva sensorikin on vain ihminen!

  18.10.2016 Abitreenit

  3 sensoria kertoo, millaista yo-kokeiden tarkastaminen on.

  Harva tuntee yo-kokeiden arviointia, jonka tekevät Abitreenien yo-koelähetyksissäkin vierailevat ylioppilastutkintolautakunnan sensorit. Abitreenit raottaa salaperäisyyden verhoa, kun kolme sensoria kertoo kiireiden keskellä, millaista kokeiden tarkastaminen on.

 • Koevastausten katoaminen ei enää huoleta – sähköinen yo-koe muutti sensorien arvostelu-urakan

  18.10.2016 Abitreenit

  Sähköistymisen myötä kokeet arvostellaan nimettöminä.

  Ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet saivat kritiikkiä muun muassa siitä, että ne eivät hyödyntäneet tarpeeksi digitaalisuuden mahdollisuuksia. On kuitenkin muistettava, että ylioppilaskoe on muutakin kuin itse koe ja koetilanne. Yo-kokeiden arvostelusta sähköistyminen teki heti paremman, kertoo sensori Eero Salmenkivi.

 • Uusi oppiminen tuli kouluihin - 7 vinkkiä kotiväelle

  17.08.2016 Oppiminen

  Uuden OPSin mukainen oppiminen pitäisi näkyä myös kodeissa

  Uuden OPSin mukainen oppiminen pitäisi näkyä myös kodeissa

 • Ylen lausunto Yleisradion tehtävää arvioivalle parlamentaariselle työryhmälle

  26.02.2016 Yleisradio

  Julkisen palvelun ydin on taata kaikille sananvapaus.

  Parlamentaarinen Yle-työryhmä kuuli 26.2. Ylen toimitusjohtajaa Lauri Kivistä. Lausunnossaan hän korostaa julkisen palvelun tehtävän ydintä, sananvapauden takaamista kaikille.

 • Uudistuva yo-arviointi rohkaisee kirjoittamaan haastavampia aineita

  08.01.2016 Abitreenit

  Uudistuksen tavoitteena on vertailtavuuden parantaminen.

  Ylioppilastutkinnon arvioinnissa on käynnissä suurin muutos sitten reaalikokeen poistumisen. Uudessa arvioinnissa pisterajojen määrittelyssä huomioidaan yhden aineen sijasta kaikkien aineiden kirjoittajien pisteet.

 • Parasta kohderyhmää

  25.03.2015 Kulttuuri

  Tuskin mitään tuotetta maailmassa lähdetään tekemään ilman segmentointia, kohderyhmäajattelua tai tarkkoja tutkimuksia asiakkuuksista, oli kyse sitten autoista, suklaapatukoista tai kevytlevitteistä.

 • Merkittävien palvelujen ennakkoarviointi

  11.01.2015 Yleisradio

  Tietyistä uusista palveluista on tehtävä ennakkoarviointi.

  Ennakkoarviointi on tehtävä sellaisista uusista palveluista ja toiminnoista, joilla on vähäistä suurempaa vaikutusta tarjolla olevien sisältöpalveluiden kokonaisuuteen.

 • Kuinka meemi punnitaan?

  02.09.2014 Blogit

  Vaikuttavuuden arviointiin on menetelmiä.

  Ad hoc - some-kampanjan vaikuttavuusarvioinnille ei ehkä ole tarvetta, mutta jos olisi, ei tarvitsisi tyytyä mutuun. Vaikuttavuuden arviointiin on menetelmiä.

 • Mistä kasvit tietävät paljonko kello on?

  15.12.2013 Tiede

  Tiedämme, että kukat aloittavat aamulla kukkimisen ja illalla vetäytyvät yöpuulle. Mutta mistä ne oikein tietävät paljonko kello on?

 • Yritin arvioida kolme tuntia - arvaa kuinka kauan minulla meni?

  29.11.2013 Tiede

  Prisma Studio testasi, kuinka vaikeaa pitkien ajanjaksojen arvioiminen on. Osallistu sinäkin, lähimmäksi arvannut palkitaan!

 • Näkökulma: Pisa ja minä

  25.11.2013 Tiede

  Vielä reilut kymmenen vuotta sitten Pisa oli vain vinksahtanut torni jossain kaukana Italiassa. Monella suomalaisellakin on albumissaan kuva, jossa vitsikkäästi nojaillaan vinoon torniin. Sitten tuli PISA, isoilla kirjaimilla.

 • Poika ja ilvesinnostus Hakupaloissa

  28.02.2013 Elävä arkisto

  Topi toivoi lempieläimeensä liittyviä tavaroita.

  Ilveksistä innostunut Topi Pakarinen pyysi Hakupalat-ohjelmassa 1998 lempieläimeensä liittyviä tavaroita. Kiinnostus tupsukorvaan oli alkanut koulun piirustuskisasta ja ilves-keräilykansio oli vasta aluillaan. Vuotta myöhemmin Topin kokoelmat karttuivat Konsta Hietasen lahjoittamalla Poika ja ilves -elokuvan materiaalilla.

 • Koti ja koulu

  26.09.2012 Oppiminen

  Koti ja koulu

  Koti ja koulu tekevät yhteistyötä monella tavalla. 6-osaisessa sarjassa mm. kokeillaan uusia yhteistyön muotoja ja arvioidaan vanhempainvartteja ja vanhempainiltoja.

 • Vamma vai ei?

  19.05.2010 Elävä arkisto

  Kaikissa meissä on vikaa. Jotkut viat näkyvät selvemmin, osa taas ei näy lainkaan. Tietämättömyys ja pelko erilaisuutta kohtaan leimaavat usein suhtautumista vammaisuuteen.

 • 1950-luku - teeskentelyn vuosikymmen?

  03.05.2010 Elävä arkisto

  Keväällä 1966 Seppo Virtanen ja Pentti Saarikoski määrittelivät eräässä tv-ohjelmassa 1950-luvun "teeskentelyn vuosikymmeneneksi". Eino Leinon Seura kokoontui pari kuukautta myöhemmin puntaroimaan kirjallista 50-lukua tämän teesin pohjalta.

 • Pirkko Mannolasta Miss Suomi

  05.02.2008 Elävä arkisto

  Matkatoimistovirkailija ja Suomen Trikoo Oy:n mannekiini Pirkko Mannola valittiin Miss Suomeksi helmikuun 2. päivänä 1958.

 • Nuoriso tietää

  21.08.2007 Elävä arkisto

  Radikaalit Björn Wahlroos, Jorma Ollila ja Lasse Lehtinen.

  Nuorison lausahduksia Ylen arkistosta vuosilta 1964–1973. Mukana ovat Timo-Erkki Heino, Björn Wahlroos, Jorma Ollila ja Lasse Lehtinen.

Sivut