Hyppää pääsisältöön

kultasepät

 • Tekstiilitaiteilija Anna Maija Aarras: "Neulalla ja langalla voi luoda taidetta."

  04.01.2020 Elämä

  Astma haastanut tekstiilitaiteilijan tekemisiä läpi elämän.

  Pitkän uran tekstiilitaiteilijan kapealla polulla kulkenut Aarras on rakastanut työtään intohimoisesti, vaikka astma on läpi elämän yrittänyt lannistaa ja rajoittaa taiteen tekemistä. Taide ja kiinnostus uuteen ovat kuljettaneet taiteilijaa niin Euroopan kuin Aasiankin maissa.

 • Carl Fabergé – jalokiviseppien kuningas

  08.06.2015 Yle Teema

  Kiehtova dokumentti virtuoosimaisen korusepän elämästä

  Kiehtova dokumentti virtuoosimaisen korusepän Carl Fabergén elämästä ja työstä, jonka ansiosta Venäjän hovin viimeisten tsaarien himoitsemista koriste-esineistä tuli maailman jälleenmyydyimpiä aarteita.

 • Miten timantin saa myytyä?

  15.09.2014 Kuningaskuluttaja

  Katsojamme omistaa kultaisen timanttisormuksen, jonka hän haluaisi muuttaa rahaksi. Netin jälleenmyyntipalstat, koruliikkeet ja panttikonttorit maksavat lähinnä kullasta, ja timantista vain vähän tai ei mitään.

 • Hopealangasta koreat käädyt

  30.11.2012 Elävä arkisto

  Korusuunnittelija Saara Hopea kertoo työstään.

  Korusuunnittelija Saara Hopean lapsuudessa ja nuoruudessa isän korupajassa työskenteli useita käsityöammattilaisia. Sittemmin taitajien määrä on vähentynyt samaan aikaan kuin käsityön osuus kultasepän alalla.

 • Ihana ja kirottu raha

  30.07.2012 Elävä arkisto

  Mitä tapahtuu, kun tilille kilahtaa 1,6 miljoonaa 19-vuotiaana? Millaista on kantaa sukunimeä, joka kertoo rahasta? Entä olisiko paluu oravannahkatalouteen mahdollista kuten ekoeläjä Marketta Horn haaveilee? Lottovoittaja, kultaseppä ja ekoeläjä kertovat suhteestaan rahaan.