Hyppää pääsisältöön

nukketeatterit

 • Juha Laukkasen kuusi kuvaa

  12.02.2015 Elämä

  Nukkenäyttelijä Juha Laukkanen tarinoi ympäri maailmaa.

  Nukkenäyttelijä Juha Laukkanen rakasti jo lapsen kuunnella tarinoita, joita hänen mummonsa kertoi. Sittemmin Juha itse on tarinoinut Nukketeatteri Sytkyissä ja esiintynyt ympäri maailmaa.

 • Nukkeäiti Eevaliisa Holma-Kinnunen

  23.12.2014 Elävä arkisto

  Ransu-nuken tekijä Kasvo-ohjelmassa 1980.

  "Koko elämäni ajan minulla on ollut halu tutkia ihmistä. Ehkä kaikkein eniten omaa itseäni." Näin kertoi Ransu-nuken tekijänä tunnettu Eevaliisa Holma-Kinnunen Kasvo-ohjelman henkilöhaastattelussa vuonna 1980.

 • Ensimmäisessä lastenohjelmassa nähtiin Raninien tv-perhe ja Kasper

  26.10.2012 Elävä arkisto

  Niksulan TV oli ensimmäinen lastenohjelma

  Vuonna 1960 pyörähti käyntiin ensimmäinen suomalainen lastenohjelma, Raninien tv-perhe. Ohjelmassa nähtiin mm Irja ja Matti Raninin laatimia nukketeatteriesityksiä, joiden vakiotähtenä oli Kasper-nukke. Yleisölle tuli tutuksi Kasperin huudahdus Trai trai trallallaa! Myöhemmin ohjelman nimi muutettiin Niksulan tv:ksi.

 • Lastenohjelmat alkoivat Kasperista

  04.11.2008 Elävä arkisto

  Trai trai trallallaa! Ensimmäinen suomalainen lasten tv-ohjelma oli Raninien tv-perhe, jonka pyörittämiseen nimensä mukaisesti osallistui koko Raninin perhe. Vakiovieraina ohjelmassa nähtiin Kasper ja Eulaalia Kenkkunen.

 • Kasper I Iso

  24.10.2008 Elävä arkisto

  Kasper ja hänen isoäitinsä ovat matkanneet hevoskyydillä aina Etelä-Saksaan asti. Mutta kukapa muukaan Münchenistä löytyy kuin vanha tuttumme Eulaalia Kenkkunen?

 • Kasper-nukke Tallinnassa

  22.10.2008 Elävä arkisto

  Trai trai trallallaa!

  Trai trai trallallaa! Kasper matkustaa lahden yli Tallinnaan ja ystävystyy siellä teatterinukke Buratinon kanssa. Näin kun yhdes ollaan niin tullaan tuttaviks!