Hyppää pääsisältöön

maaseutukulttuuri

 • Kylillä kierretään jo viidettä kesää

  30.05.2017 Elämä

  Radio Suomi tempaa jälleen kuulijat mukaan kesäretkille.

  Kyläpanimolla tuoksuvat maltaat. Hiilet hohkaavat kuumuutta ahjossa sepän pajassa ja tallissa kilisee kengittäjän vasara. Metsän reunassa räpsyy riistakamera ja ja enduropyörän pärinä lähenee, vaikka vielä ei mitään näy… Lähde matkaan kiertämään suomalaista maaseutua!

 • Viimeinen syksy

  22.12.2015 Dokumentit

  Mylly-Helvin viimeinen syksy omalla maatilalla.

  Tikkalaan on tulossa syksy ja joutsenpari uiskentelee vielä Haukilammessa. Talven perunat odottavat nostajaansa. On sunnuntai ja Helvi Simonen on päättänyt pitää rokulipäivän. "Pitäshä sitä potakkoo nostoo mutta ku on pyhä, niin vähättelen", tuumaa Helvi ja pyörähtää tupaan poroveden keittoon.

 • Puoli seitsemän suuntaa katseet maakuntiin

  16.10.2015 Puoli seitsemän

  Puoli seitsemän Maakuntaviikko

  Ensi viikolla Puoli seitsemässä kasvatetaan maakuntien näkyvyyttä. Maakuntaviikon (20.-23. lokakuuta) teemalähetyksissä keskitytään eri päivinä Suomen eri osiin. Vieraat ovat tunnettuja maakuntiensa kasvoja. Otamme joka lähetyksessä suoria yhteyksiä maakuntiin sekä tutkimme lämpimän ironisesti suomalaisten heimojen ominaisia piirteitä.

 • Minä asun -sarja esitteli suomalaislasten päiviä toisille lapsille

  09.04.2015 Elävä arkisto

  Minidokumentit esittelevät samalla Suomen eri asuinalaueita.

  Yleisradion aluetoimitusten toteuttamat minidokumentit esittelivät Suomea lapsille lasten näkökulmasta ja eri paikkakunnilta. Ohjelmat ovat valmistuneet vuosina 1980 ja 1981.

 • Mitä huomenna, ukki?

  06.06.2011 Elävä arkisto

  Kun ukki saa töistä oloneuvoksen paperit ja jää eläkkeelle, on edessä muutto maalle sekä rutkasti vapaa-aikaa. Myös Marja oppii kesälomalla kaupunkiasumisen varjopuolista.

 • Kinkerit Luopioisissa

  17.05.2010 Elävä arkisto

  Sarkasten talossa pidetään perinteisiä kinkereitä. Ohjelmassa on virrenveisuuta, puheita, raamattuun tutustumista sekä kahvia ja pullaa.

 • Luonteri Surf, punkkia Juvalta

  11.12.2007 Elävä arkisto

  Juvalla kehitettiin 1990-luvun alussa punkrockista uusi maatalouden sivuelinkeino. Luonteri Surfin soittajat olivat pääammatiltaan maanviljelijöitä.

 • Uudet pyörät pyörivät

  23.07.2007 Elävä arkisto

  Tunturi-mopedin valmistusta ja esittelyä.

  1960-luvulla mopedi liittyi niin maamme katukuvaan kuin valtatiemaisemaankin. Maaseudun teillä ja poluilla se lyhensi pitkiä etäisyyksiä. Mutta ennen kuin pyörät oli saatu pyörimään, oli suoritettu monia työvaiheita.