Hyppää pääsisältöön

klubit

 • Big in Finland – Stand up -kaksikko koluaa USA:n tunkkaisimmatkin klubit ja kohtaa lavakuoleman silmästä silmään

  19.12.2017 Ohjelmat

  Suomalaiskaksikko koluaa USA:n tunkkaisimmat klubit

  Miten suomalaiskoomikoiden huumori uppoaa amerikkalaisyleisöön? Nuoret stand up -koomikot Pietari Vihula ja Henric Chezek kokeilevat siipiään USA:ssa.

 • Rahvaanmusiikin kerho – klubeja kansalle!

  09.03.2015 Musiikki

  Tampereen Rahvis on ainutlaatuinen kansanmusiikkiklubi.

  15 vuotta sitten Tampereella perustettiin harvinainen kansanmusiikkiklubi. Se ei syntynyt alan järjestöjen tai kulttuurilautakunnan päätöksellä, ei liioin EU-projektina tai ministeriön kärkihankkeena. Rahvaanmusiikin kerhon polkaisi käyntiin kourallinen innostuneita ihmisiä. Ja ihmisille näitä klubeja tehdään edelleen!

 • Uuden Musiikin Orkesteri UMO sai alkunsa rakkaudesta jazziin

  20.02.2015 Elävä arkisto

  UMOn perustaminen vuonna 1975 oli merkkipaalu Suomi-jazzille

  Uuden Musiikin Orkesterin UMOn perustaminen vuonna 1975 oli merkkipaalu suomalaiselle jazzille, sillä siihen saakka Suomi-jazz oli sinnitellyt vailla virallisia tunnustuksia. UMO ponnisti osin Radion viihdeorkesterin riveistä ja alkuvuosina kumpikin orkesteri soitti vielä rinta rinnan. Osa-aikaisena big bandinä toimineesta UMOsta tuli kokopäiväinen ammattilaisorkesteri vuonna 1984.

 • Pietarin maan alla syntyi elinvoimainen undergroundkulttuuri

  28.01.2015 Elävä arkisto

  Viisi vuosikymmentä Pietarin undergroundkulttuuria.

  Markku Värtön viisiosainen sarja Pietari underground (2006) nostaa esiin kulttuurin, joka syntyi piilossa ja vastalauseena kaikelle sille, mikä Neuvostoliitossa ja Venäjällä on saanut olla näkyvää. Pietarin maan alla kukoisti elinvoimainen undergroundkulttuurien kirjo aina musiikista kirjallisuuteen ja performanssitaiteeseen. Pietarin undergroundiin tutustutaan viiden eri vuosikymmenen näkökulmasta 1950-luvulta 1990-luvulle.

 • Maailman ensimmäinen Sibelius-seura

  15.12.2014 Klassinen

  Monessenin tehdaskaupungissa toimi vilkas siirtolaisjoukko.

  Heinäkuun 8. päivänä 1915 kokoontui pieni musiikkia harrastavien suomalaissiirtolaisten joukko Monessenin tehdaskaupungissa Pennsylvaniassa, lähellä Pittsburghia. Heidän tarkoituksenaan oli yrittää keksiä keinoja suomalaisen musiikin edistämiseksi Uudessa maailmassa. Tapahtuma olikin jättävä merkkinsä sekä Amerikan historiaan että Jean Sibeliuksen musiikin amerikkalaisiin vaiheisiin.

 • Viiksekkäät herrat pubissa Lontoossa

  23.06.2014 Elävä arkisto

  "Vanha espanjalainen sananlasku sanoo, että suudelma ilman viiksiä on kuin kananmuna ilman suolaa." Lontoolaisessa pubissa kokoontui vuonna 1986 joukko herrasmiehiä, joiden mukaan tätä suolaa olisikin parempi olla mukana reilu kourallinen. Ylen viiksekäs kirjeenvaihtaja Kari Mänty raportoi paikalta.

 • Hyvä veli -verkostot yleisin korruption muoto Suomessa

  02.10.2012 Elävä arkisto

  Rakenteellinen piilokorruptio voi olla huomaamaton ongelma.

  Laskettelureissu sulle, tuottoisa diili mulle. Suomessa on tutkimusten mukaan vähän suoraa korruptiota, mutta rakenteellista piilokorruptiota on hankalampi tutkia. Tyypillinen suomalainen korruption muoto ovat hyvä veli –verkostot, jotka vaikuttavat muun muassa kuntien päätöksentekoon.

 • Pin Ups - suomalaiset supertähdet

  15.04.2011 Elävä arkisto

  Tuleva elokuvaohjaaja Pete Europa kunnostautui 1980-luvulla tyyliniekkana, underground-happeningien järjestäjänä ja trash-glam-yhtye Pin Upsin solistina.

 • Madonna puhuu

  04.08.2009 Elävä arkisto

  Madonnan haastattelut vuosilta 1985 ja 1999

  Rockradion Esa Koivio tapasi 25-vuotiaan Madonnan vuonna 1985. Vuosituhannen lopussa 40-vuotias megatähti antoi Tukholmassa haastattelun Lista-tv-ohjelmalle.

 • WinCapita - Suomen laajin rikosjuttu

  16.03.2009 Elävä arkisto

  WinCapita-sijoitusklubin toimien tutkinta alkoi keväällä 2008, oikeussaliin päästiin joulun alla 2009. Värväri, huijattu, toiveikkaat sijoittajat, kriitikot ja viranomaiset puhuvat.

 • Cliftersiä innoitti 60-luvun pop

  19.11.2008 Elävä arkisto

  Jiri Nikkinen lankesi The Beatlesin pauloihin kuusivuotiaana. Hänen Clifters-yhtyeensä vannoi 80-luvulla kuusikymmenluvun popin nimeen.