Hyppää pääsisältöön

huilu

 • Jazzin show-mies Rahsaan Roland Kirk puhalsi sokean unet näkyviksi

  09.06.2017 Yle Teema
  Rahsaan Roland Kirk oli sokea jazzmuusikko, mutta myös alan visuaalisimpia ja näyttävimpiä show-miehiä. Yhden miehen big band. Sekä avantgardea että perinnetietoista. Paitsi vakavaa ja kantaaottavaa myös humoristista ja viihdyttävää. Poikkeuksellisen muusikon poikkeuksellista elämää tulkitaan Teemalla lauantaina 10.6. klo 20. Tämä on dokumenttielokuvan Suomen-ensi-ilta.
 • Pajupillin tekeminen on mukavaa puuhaa – näillä ohjeilla onnistut

  05.06.2017 Yle Uutiset
  Soivia pajupillejä voi myöhässä olleen kevään vuoksi tehdä vielä joitakin viikkoja, kun pajut ovat tuoreita. Pillin tekeminen on tarkkaa puuhaa, että sen saa soimaan.
 • Huilisti ja akrobaatti Jacintha Damström: "Tiesin 2-vuotiaana että haluan soittaa huilua ja 3-vuotiaana, että haluan harrastaa sirkusta."

  10.05.2017 Klassinen
  "Äidillä oli sääntö että meidän piti harrastaa jotain liikuntaa, missä koordinaatiota ja kuntoa vahvistettiin, sekä soittaa jotain soitinta." Jacintha tiesi jo ihan pienenä haluavansa soittaa huilua ja harrastaa sirkusta.
 • Vanhan musiikin tuntija Richard Egarr debytoi RSO:n kapellimestarina

  18.04.2017 RSO
  Cambridgen Academy of Ancient Music -orkesterin musiikillinen johtaja Richard Egarr vierailee RSO:n kapellimestarina 26.4. Musiikkitalossa. Vanhan musiikin erikoisosaajana tunnettu Egarr johtaa Bachin orkesterisarjat 1-4. Sarjan nro 2 huilusoolon esittää RSO:n soolohuilisti Yuki Koyama.
 • 19.4. Torstaisarja 9

  30.03.2017 RSO
  Dima Slobodeniouk, kapellimestari Yuki Koyama, huilu Jean Sibelius: Pelleas ja Melisande, sarja op. 46 Perttu Haapanen: Huilukonsertto, kantaesitys (Ylen tilaus) Arnold Schönberg: Pelleas und Melisande op. 5 OSTA LIPPU
 • 18.4. Keskiviikkosarja 14 / Satanen 6

  30.03.2017 RSO
  Dima Slobodeniouk, kapellimestari Yuki Koyama, huilu Jean Sibelius: Pelleas ja Melisande, sarja op. 46 Perttu Haapanen: Huilukonsertto, kantaesitys (Ylen tilaus) Arnold Schönberg: Pelleas und Melisande op. 5 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 18.4. klo 19.
 • Poikelus ja Hätönen valitsevat vieraidensa joukosta missikuningattaren – äänestä omaa suosikkiasi

  21.03.2017 YleX
  Äänestä omaa suosikkiasi ja ole mukana valitsemassa Miss Poikelus ja Hätöstä.
 • Emanuel ja Emmanuel alati vaihtuvissa tunnelmissa

  25.11.2016 Klassinen
  Berliinin filharmonikkojen soolohuilisti Emmanuel Pahud on yksi aikamme armoitetuimmista solisteista ylipäätään ja kuuluu siihen kategoriaan muusikoita, jotka operoivat jossain tavanomaisen yläpuolella. Viime vuosina useammankin levyn verran Ranskan vallankumousajan musiikkia tehnyt Pahud on saanut uutukaisellaan verrattoman yhteistyökumppanin Trevor Pinnockin johtamasta Potsdamin Kammerakademiesta. Carl Philipp Emanuel Bachin konsertot olivat aikansa parasta musiikkia ja saavat tässä vertaisensa tulkinnat.
 • Saara Aalto esittää yhden maailman tunnetuimmista lauluista – tällaisia My Heart Will Go On -covereita olemme jo kuulleet

  19.11.2016 YleX
  Titanic-elokuvan tunnussävelmä on inspiroinut cover-esittäjiä kohta jo 20 vuotta.
 • Kiteen Ruskatrööttä todisti taas: Musiikkiharrasteen aloittamiselle ei ole ikärajaa

  08.10.2016 Yle Uutiset
  Soitin ei kysy soittajansa ikää. Musiikkiharrasteen voi aloittaa aivan pienenä, tai vaikka oloneuvoksena. Jo kahdettakymmenettä kertaa järjestetty trööttä vetää vuosi vuodelta enemmän mukaan aikuisena soittamisen aloittaneita.
 • Hienoa duotyöskentelyä ja intiimiä sointia

  30.09.2016 Klassinen
  Taideyliopiston Sibelius-Akatemian oma levymerkki SibaRecords tekee ansiokasta ja korkeatasoista työtä julkaisemalla Akatemian opiskelijoiden ja opettajien äänitteitä. Laatustandardit ovat kiitettävän korkealla, ja jakelukin toimii Naxosin, iTunesin, Spotifyn ja muiden vastaavien kautta. Uutukainen viime keväältä, Sami Junnosen Laet lauloi yhdistää huilutaiturin ilmeikkään soiton kanteleen helähdyksiin isä- ja poika-Bachin sekä Junnosen ikätovereiden sävellyksissä.
 • Lasten musiikkiopinnot tyssäävät kunnan säästöihin – perhe miettii jo muuttoa muualle

  08.08.2016 Yle Uutiset
  Nelilapsisen Tenkun perheen esikoisen huilunsoiton opiskelu musiikkiopistossa on jäämässä haaveeksi, koska kotikunta Keminmaa on leikannut maksuosuuttaan opiston rahoituksesta. Säästöt iskevät niin kipeästi, että edessä voi olla muutto parempien opiskelumahdollisuuksien perään.
 • Kondiittorista poppariksi – monilahjakas Nelli Matula tekee musiikkia ja rakastaa leipomista

  27.07.2016 YleX
  Rähinä Recordsin uusin kiinnitys, 20-vuotias Nelli Matula, julkaisee ensimmäisen singlensä tänään keskiviikkona.
 • Kurkkulaulu vangitsee kuuntelijansa

  23.06.2016 Yle Uutiset
  Aidon kurkkulauluesityksen kuultuaan huomaa olevansa perehdytyskurssin tarpeessa ymmärtääkseen, kuinka hämmästyttävät soundit ihmisessä syntyvät. Sauli Heikkilä kiertää nomadin tavoin jurttansa kanssa ympäri Suomea opettamassa ja esiintymässä.
 • Rautavaaran Huilukonsertto soi idän ja lännen mystiikkaa

  03.06.2016 Klassinen
  Einojuhani Rautavaara on itse sanonut olevansa onnekas synnyttyään juuri Suomeen: hänen musiikkinsa musiikkinsa symbolit ja arkkityypit ovat löytyneet idän ja lännen välistä. Kohtaamisen soivista kuvista rikkaimpia on vuoden 1973 Huilukonsertto, jossa hivenen orientaalit asteikot, ortodoksiselta kirkkomusiikilta tuoksuvat vaskikuorot ja myöhempää enkelimusiikkia ennakoivat jousitekstuurit toimivat osana jälkiromanttista eklektismiä, jota kai postmodernismiksikin on kutsuttu.
 • Nyt puhuvat suomalaiset nokkahuilistit: tältä tuntuu, kun omaa soitinta parjataan

  04.05.2016 YleX
  Nokkahuilu on soitin, jota on hyvin vaikea ottaa vakavasti. Suomen nokkahuiluseuran hallituksen puheenjohtaja Eero Saunamäen mukaan siitä on syyttäminen ala-asteen musiikin tunteja.
 • 24 karaatin kultahuilu on ainoa laatuaan Suomessa – "Varjelen sitä neuroottisesti"

  16.04.2016 Yle Uutiset
  Sami Junnosen huilu on valmistettu häntä varten käsityönä Japanin Muramatsun tehtaalla. Arvokas soitin ja sen soittaja ovat odotettuja esiintyjiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kultainen huilu on kauniin ulkokuoren lisäksi ainutlaatuisen kuuloinen.
 • 11.12. Kamarimusiikkikonsertti 4 / The Art of Woodwind

  07.04.2016 RSO
  Joulukuun kamarimusiikkikonsertissa esittäytyvät RSO:n puupuhaltajat. Yuki Koyama, taiteellinen suunnittelu ja huilu Jorma Valjakka,oboe Christoffer Sundqvist, klarinetti Giuseppe Gentile, klarinetti Otto Virtanen, fagotti Jukka Harju, käyrätorvi Otto Virtanen: Mouvements dansants de Saint Stéphane Jean Françaix: Puupuhallinkvintetto nro 1 Jacques Ibert: Trois piéces bréves Leoš Janáček: Mládí OSTA LIPPU
 • 26.4. Keskiviikkosarja 14

  06.04.2016 RSO
  Richard Egarr johtaa Bachin orkesterisarjoja. J. S. Bach: Orkesterisarjat 1-4 OSTA LIPPU
 • 10.2. Perjantaisarja 9

  06.04.2016 RSO
  Hannu Lintu, kapellimestari Xavier de Maistre, harppu Xavier de Maistre soittaa Saariahon harppukonserton Suomen ensiesityksen solistina. Igor Stravinsky: Orfeus Kaija Saariaho: Trans harpulle ja orkesterille, Suomen ensiesitys (Ylen tilaus) Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 3 ”Eroica” Myöhäisillan kamarimusiikki: Luciano Berio: Sequenza soolohuilulle Claude Debussy: Sonaatti harpulle, huilulle, alttoviululle LOPPUUNMYYTY Katsele ja kuuntele suora lähetys 10.2. klo 19.

Sivut