Hyppää pääsisältöön

panimoteollisuus

 • Lobbarit ilman rajoja: käsikirjoitus

  18.10.2017 MOT

  Lobbarit ilman rajoja-ohjelman käsikirjoitus

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus

 • Kasvaako pihassasi kannabiksen lähisukulainen? Näin otat humalan hyötykäyttöön!

  04.10.2017 Puoli seitsemän

  Hamppukasvi humalasta on moneksi.

  Humala köynnöstelee koristeena monessa vanhassa pihapiirissä. Paheellisista sukujuuristaan huolimatta tätä hamppukasvia on turha yrittää pössytellä. Oluenpanossa se sen sijaan on korvaamaton ja saa siitä myös maistuvan teen tai rauhoittavan jalkakylvyn!

 • Olutmerkkien lyhyt historia

  17.06.2015 Kulttuuri

  Olutkulttuuriharrastaja Mikko Hovi kertoo oluiden nimistä.

  Olutta on Suomessa pantu ja juotu tuhansia vuosia. Nykyisen kaltainen olutmerkkikulttuuri syntyi 1900-luvun alkupuolella. Kieltolain päätyttyä Alko kuitenkin kontrolloi olutnimistöä, eikä liian houkuttelevia merkkejä hyväksytty. Keskioluen vapautuminen vuonna 1969 laajensi olutmerkkien kirjoa.

 • Kirjoitetaanko lageroluen historia uusiksi?

  04.03.2015 Tiede

  Valtaosa maailmassa nautitusta oluesta on pohjahiivaolutta, lageria. Silti pitkään oli epäselvää, mistä sen valmistuksessa käytettävä hiiva on peräisin. Pari vuotta sitten amerikkalaistutkijat tekivät ratkaisevan löydön Etelä-Amerikassa ja sen perusteella pääteltiin, että oluthiiva matkusti Eurooppaan löytöretkeilijöiden mukana

 • Panimolätkän pelikirja: käsikirjoitus

  06.05.2013 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Tuoretta tietoa alkoholista

  06.05.2013 MOT

  Tutkimusmaailma tuottaa jatkuvasti uutta tietoa niin alkoholin terveysvaikutuksista kuin alkoholimainonnan vaikutuksista nuorten juomiseen. MOT kokosi linkkejä tuoreisiin tutkimuksiin ja tutkijoiden kirjoituksiin.

 • Panimolätkän pelikirja

  06.05.2013 MOT

  Jääkiekon MM-kisat ovat näytönpaikka paitsi pelaajille myös kansainvälisille olutjäteille. Ottelut kokoavat suuria yleisöjä, ja olutvalmistajat pyrkivät saamaan markkinointiviestinsä läpi niin pelaajien paidoista kuin kaukaloista sekä tv- ja lehtikuvistakin.

 • Olut jakaa kiekkopäättäjiä

  06.05.2013 MOT

  Suhtautuminen olutsponsorointiin jakaa kiekkopäättäjiä. SM-liiga ja Mestis suhtautuvat olutmainoksiin myönteisemmin kuin Jääkiekkoliitto. Näkemysero paljastui, kun TV1:n MOT-ohjelma selvitti kiekkopäättäjien näkemyksiä olutsponsoroinnista.

 • Kuka vuolikaan MM-kultaa vuonna 1995?

  17.05.2011 Elävä arkisto

  MM-kulta toi Suomelle myös katetta ja mammonaa.

  Jääkiekon MM-kulta vuonna 1995 toi maineen ja kunnian lisäksi myös katetta ja mammonaa. Saaliinjaolla ovat jo sekä sponsorit että tulevat kisajärjestäjät, totesi A-Plus-ohjelma kriittisesti.

 • Pohjois-Korea mainostaa olutta

  15.07.2009 Elävä arkisto

  Taedonggang-oluen mainos vuodelta 2007.

  Kommunistinen Pohjois-Korea ryhtyi vuonna 2007 pyörittämään valtiollisessa televisiossa luultavasti historiansa ensimmäistä olutmainosta.

 • Viulujulkkis Linda pääsi Playboyn kanteen ja sai ikioman siiderin

  11.01.2007 Elävä arkisto

  Viulisti Linda Lampenius oli 90-luvun kestojulkkis.

  Linda Lampeniuksella on vahva klassisen musiikin koulutus. 1990-luvulla hän siirtyi enemmän viihteelliselle puolelle, ja hänestä tuli kestojulkkis.