Hyppää pääsisältöön

puna-apila

 • Luomu vai tavallinen maito? Satunnainen raati löysi vähän eroja – video

  08.02.2016 Yle Uutiset

  Luomumaidon kulutus on kasvanut tasaisesti, vaikka ravitsemustieteilijät eivät vahvista sen terveysvaikutuksia. Maidonkulutuksesta luomua on pari prosenttia. EU:ssa valmistellaan parhaillaan muutosta, joka sallisi myös luomumaitoon ehkä lisättävän D-vitamiinin.

 • Luonto tekee ihmisen onnelliseksi

  05.12.2011 Yle Uutiset

  - Luonto tuottaa iloa, onnea ja lohtua, mutta luonnon muuttuminen aiheuttaa surua ja haikeutta, summaa Kaarina Davis Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin kyselyn tuloksia. Luontokokemusten keruun tarkoituksena oli kannustaa ihmisiä kiinnostumaan lähiluonnosta.

 • Apilat ja siankärsämöt kukkivat vielä

  02.11.2011 Yle Uutiset

  Kasvukausi on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen pitkä. Monista luonnonkasveista, kuten puna-apiloista, siankärsämöistä ja leinikeistä voi löytää kukkia Savon korkeudella. Etelä-Suomessa krookusten kaltaiset kevätkukkijat sekä koristepensaat ovat saattaneet erehtyä kukkimaan jo toistamiseen.

 • Rovaniemen Sierilän perhoslaji äärimmäisen uhanalainen

  01.06.2011 Yle Uutiset

  Jos Rovaniemen Sierilän voimalaitos toteutuu, kuivilla niityillä viihtyvä apilakirjokääriäinen kuolee Suomesta. Kemijoki Oy on rahoittanut lajin etsimistä, mutta toistaiseksi perhosta ei ole löydetty muualta. Tutkijat eivät ole myöskään onnistuneet siirtämään lajia vastaavaan ympäristöön.

 • Rengon kukkamissikisan voitti ...

  20.07.2010 Yle Uutiset

  Kukkamissikisa on Rautavuoren vuotuisen niittytapahtuman yleisösuosikki. Rautavuori Hämeenlinnassa on Rengon komein niittymaisema. Matalakasvuisella osin kuivalla niityllä loistavat perinteiset niittykukat, korkealta laelta avautuu maalaismaisema. Mutta ei avautuisi ilman hoitoa.

 • Kokoomuksen ja SDP:n nokittelu sai nettiyleisön veren kiertämään

  15.03.2010 Yle Uutiset

  Sosiaalidemokraattien oppositiopolitiikan terästäytyminen on kiristänyt erityisesti kokoomuksen ja SDP:n välejä. Taistelu ensi vuoden eduskuntavaalien ykkössijasta ja pääministerin paikasta on jo täydessä vauhdissa. Nettiyleisö arvosteli molempia riitapukareita ja heidän nostamiaan poliittisia teemoja. Moni kommentoija arvosteli sitä, että puolueilla ei ole riittävän vahvoja keulakuvia.

 • Tupuna Vaissi piirtää sadun

  12.11.2009 Elävä arkisto

  Tupuna Vaissi kertoo ja piirtää sadun Miska-kissasta ja Joni Jonista.

 • Mitä ovat kasvikunnan tulokaslajit?

  26.02.2004 Oppiminen

  Mitä ovat kasvikunnan tulokaslajit?

  Tulokaslajit viihtyvät ihmisen muokkaamalla maalla. Siksi niitä esiintyy runsaasti asutusten läheisyydessä.