Hyppää pääsisältöön

kulttuuriharrastukset

 • Taideharrastus tuo sisältöä elämään ja auttaa vaikeuksien yli

  18.06.2015 Elävä arkisto

  Monille taiteen tekeminen on myös tapa selvitä vaikeuksista.

  Ammattimaisen taiteen tekemisen ja kulttuurin rinnalla Suomessa sadattuhannet tekevät itse taidetta harrastuksenaan. Osa suhtautuu omaan taiteeseensa hyvinkin kunnianhimoisesti, osa kevyemmin. Monille taiteen tekeminen on myös tapa selvitä vaikeuksista ja käsitellä vastaantulevia ongelmia. Näitä asioita tutkailin vuonna 1999 nähdyssä tv-sarjassa Intohimona taide. Sarjaan haastateltiin yli 20 taiteen harrastajaa ja suurimmalla osalla taideharrastus vähintään joltain osin liittyi elämässä vastaantulleiden ongelmien käsittelyyn.

 • Kaikki taiteen harrastajat eivät halua ammattilaisiksi

  09.06.2015 Elävä arkisto

  Monille taide on rakas harrastus, josta ei haluta ammattia

  Moni taiteen harrastaja unelmoi voivansa tehdä taidetta työkseen, mutta moni tahtoo säilyttää sen tärkeänä harrastuksena. Tämä oli lähtökohta kesäsarjalle Intohimona taide, joka nähtiin kesällä 1999. Sen tekeminen oli sukellus toisenlaiseen Suomeen ja tutustutti useisiin ihmisiin, jotka tekivät omaa taidettaan täysin omilla ehdoillaan, ainoana motiivinaan palava halu.

 • Sinkku, unohda netti ja baarit – kulttuuri on se joka yhdistää

  05.10.2012 Elämä

  "Alku tietää lopun musiikissa, elämässä näin ei ole." Saisiko ote Arto Melleriä sinun sydämesi avautumaan? Parittomat-ohjelmassa rakkautta etsitään muun muassa pikarunodeiteillä.  

 • Taide oppimisen tukena

  03.07.2012 Oppiminen

  Silta koulun ja harrastusten välille?

  Voisiko koululla ja harrastuksilla olla enemmän tekemistä keskenään? SAKUstars on ammattiin opiskeleville tarkoitettu valtakunnallinen luovan osaamisen kilpailu.

 • Taiteella syrjäytymistä vastaan

  03.07.2012 Oppiminen

  Porissa nuorten kokemukset piirtyvät lyhytelokuviksi.

  Porissa nuorten elämä ja kokemukset piirtyvät lyhytelokuviksi.

 • Pääomasijoittaja Pentti Kouri

  22.01.2009 Elävä arkisto

  Kouri loi mittavan omaisuuden pörssikaupoilla.

  Kemijärvellä 12. helmikuuta vuonna 1949 syntynyt sijoittaja Pentti Kouri loi mittavan omaisuuden pörssikaupoilla 80-luvun lopulla. Hän tuli tunnetuksi ns. Kouri-kaupoista.

 • Kohenna terveydentunnettasi kulttuurilla

  23.10.2008 Terveys

  Kulttuurielämykset alentavat verenpainetta ja lievittävät stressiä. Taiteen parissa viihtyvät kokevat myös terveydentilansa paremmaksi kuin kulttuuririentoja vieroksuvat, esitetään Uumajan yliopiston tutkimuksessa.

 • Ihmisiä muurin varjossa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Elämän jälleenrakennusta muurin itäpuolella vuonna 1967

  Elämän jälleenrakennusta muurin itäpuolella vuonna 1967. Ohjelmassa tarkastellaan, miten elämä Berliinissä sujui. Kuusi vuotta Berliinin kriisin jälkeen tehdyn reportaasin aiheina ovat mm. kabaree, kirjallisuus ja asuntopula.