Hyppää pääsisältöön

luottamus

 • Inhimillinen tekijä: Paras kaveri – lastenkodin johtajan kiltti koira

  03.03.2017 Elämä
  Missä lastensuojelu meni vikaan, jos lapsen ainoa turva oli lastenkodin johtajan kiltti koira? Vieraina opiskelija Eija-Eerika Hiironen, poliisi, kokemusasiantuntija Sami Isoniemi ja historiantutkija Pirjo Markkola.
 • “Parasta on kuulla päähenkilön kiitos”

  27.10.2015 Nyt tai ei koskaan
  Parven jäsen Jan on päässyt ratkaisemaan kaikkien päähenkilöiden haasteellisia tilanteita. Matka muiden parven jäsenten ja ongelmiaan pohtivien naisten kanssa on ollut palkitseva.
 • Miltä tuntuu, kun koko parisuhde onkin valhetta?

  20.10.2015 Marja Hintikka Live
  Miltä tuntuu, kun parisuhde ja koko elämä paljastuu valheeksi juuri silloin, kun on kymmenettä viikkoa raskaana? Pirjolle kävi näin - tämä on hänen tarinansa.
 • Mitä ajatuksia Lenitan jakso herätti?

  13.10.2015 Nyt tai ei koskaan
  "Olen itsekin syyllistynyt aika ajoin kontrollifriikkeyteen. Uskon että se kumpuaa alitajuisesta tunteesta, että maailma on turvaton paikka", kirjoittaa Katri Manninen blogissaan.
 • Minnuu EI H U V I T A !

  03.10.2015 Näkökulmat
  Minnuu ei huvita riippua jostain, terveys-mielessä. Minnuu ei huvita kipittää portaita mihinkään suuntaan. Minnuu ei huvita mennä ulos, eikä olla sisällä.
 • Yt-neuvotteluun kätkeytyy uhka ja uudistus

  26.09.2014 Elävä arkisto
  Yhteistoiminta- eli yt-neuvottelut kalskahtavat monen korvissa pelkästään pahalta. Duuniblues-ohjelmassa pureuduttiin siihen miltä yt-neuvottelut johdosta ja työntekijöistä tuntuvat ja miten niitä voisi helpottaa. Käytännön kokemuksia kuultiin Finnairilta, jossa neuvottelut olivat parhaillaan käynnissä.
 • Onko Raaka-Rolle-valmentajien aika ohi?

  24.09.2014 Elävä arkisto
  Urheilijan valmentaja on tyypillisesti mies, entinen lajin harrastaja ja usein myös oma vanhempi. Mediassa näkyviä valmentajia on nimetty kuvailevasti Raaka-Rolleiksi ja poppamiehiksi. Onko heidän aikansa jo ohi? Entä olisiko urheilumaailmassa sijaa näkyville naisvalmentajille?
 • Lama koetteli ihmisten oikeustajua

  18.03.2014 Elävä arkisto
  Vuonna 1993 Suomi rämpi laman kourissa ja A-studion kärkkäässä reportaasissa kysyttiin mureneeko kansan moraali poliitikkojen ja pankkien sotkuja seuratessa. Kannattaako kiltisti kouluttautua ja kivuta kohti keskiluokkaa, kun kaikki voi mennä alta kuitenkin?
 • Karvakuonot ja kartanon kummitus

  10.12.2013 Elävä arkisto
  Ransu, Riku ja Eno-Elmeri ovat saaneet tehtäväkseen kunnostaa Greta-tädin kartanon. Kummitteleeko Käpälämäen kartanossa vai ovatko pelottavat äänet ja kammottavat hahmot Karvakuonojen mielikuvituksen tuotetta?
 • Pettämissivustot saapuivat Suomeen

  23.10.2013 Elävä arkisto
  Lokakuussa 2011 Helsingin Kalliossa erään kerrostalon julkisivulle ripustettiin suuri mainos, sen mustavalkoisessa kuvassa nainen ja mies syleilivät toisiaan. Mainoksen vasenta reunaa hallitsivat suurin kirjaimin sanat: Oletko naimisissa? Elvytä intohimosi - hanki salasuhde. Ensimmäinen varatuille suunnattu deittisivusto oli saapunut Suomeen.
 • Greenpeace-kohu koitui Heidi Hautalan kohtaloksi

  11.10.2013 Elävä arkisto
  Kehitysministeri Heidi Hautala joutui Greenpeace-kohun vuoksi sellaiseen pyöritykseen, että hän katsoi viisaammaksi erota. Hautala ilmoitti erostaan lokakuussa 2013 julkisuuskohun saattelemana.
 • Modernissa yhteiskunnassa jokainen on riippuvainen muista

  13.09.2013 Elävä arkisto
  Länsimaisen yhteiskunnan kehitystä leimaa kaksijakoisuus: samalla kun ihminen on voinut yksilöityä yhä pidemmälle, on hänen riippuvuutensa muista kasvanut. Modernissa yhteiskunnassa yhdeksi tärkeimmistä asioista nousee luottamus, sillä yksilön hyvinvointi on yhtä aikaa omissa sekä täysin ventovieraiden käsissä.
 • Pääjohtaja Heikki Marttisen ajolähtö Fortumista

  07.02.2013 Elävä arkisto
  Heikki Marttinen oli energiayhtiö Fortumin toimitusjohtaja 2000-luvun alussa, kun hän sai yllättäen potkut. Syytä irtisanomiseen hänelle ei koskaan kerrottu.
 • Salibandynaisille kaksi perättäistä MM-kultaa 1999 ja 2001

  30.11.2012 Elävä arkisto
  Naisten salibandymaajoukkue teki historiaa haastamalla voitokkaasti ruotsalaisten ylivallan lajin MM-kisoissa vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Ruotsissa 1999 Suomi otti ensimmäisen salibandykultansa, ja temppu toistui Latviassa kaksi vuotta myöhemmin.
 • Hyvä veli -verkostot yleisin korruption muoto Suomessa

  02.10.2012 Elävä arkisto
  Laskettelureissu sulle, tuottoisa diili mulle. Suomessa on tutkimusten mukaan vähän suoraa korruptiota, mutta rakenteellista piilokorruptiota on hankalampi tutkia. Tyypillinen suomalainen korruption muoto ovat hyvä veli –verkostot, jotka vaikuttavat muun muassa kuntien päätöksentekoon.
 • Suomalainen korruptio - olematonta vai vaikeasti havaittavaa?

  21.09.2012 Elävä arkisto
  Onko Suomi maailman vähiten korruptoitunut maa, kuten International Transparency -järjestö on todennut? Vai onko suomalainen korruptio niin läpinäkyvää, että se on läsnä kaikkialla hienojakoisesti kuin happi, kysyy lääkäri ja kirjailija Juhani Seppänen.
 • Elämä kantaa Nooraa ja pyörätuolia

  10.09.2012 Terveys
  Myönteinen ajattelu toimii. Omasta kokemuksestaan näin uskoo Noora Västinen. Lyhytkasvuisuus, luustonhaurastumissairaus ja pyörätuoli eivät ole estäneet häntä täyttämästä unelmiaan. Yksi tuoreimmista toteutuneista unelmista on viiden viikon mittainen interrail halki Euroopan.
 • Voimala: Uskottomuus

  20.07.2011 Elävä arkisto
  Neljättä lasta odottaessaan Auli Liimataisen maailma romahti. Aviomies kertoi, ettei halua enää tätä elämää, sillä hänellä oli ollut erityinen, naispuolinen ystävä jo puolen vuoden ajan.
 • Parisuhteen kevätremontti

  20.04.2011 Elämä
  Polkupyörän kevätkunnon lisäksi on hyvä tarkistaa parisuhteen tilanne. Pitkän talven aikana kumppani on voinut "muuttua" näkymättömäksi tai jopa ärsyttäväksi. On aika kaivaa esille se vanha ihastuksen kohde.  
 • Mihin loppusijoittaa ydinjäte?

  18.03.2011 Elävä arkisto
  Vuonna 1995 mikään maa ei ollut rakentanut ydinjätteen loppusijoituspaikkaa eikä mikään kunta ollut suostunut ottamaan sellaista alueelleen. Ekoisti-ohjelma kertoo ranskalaisratkaisusta ja suunnitelmista Suomessa.

Sivut