Hyppää pääsisältöön

valokuva-albumit

 • Mitä aiot rakentaa kesällä? Osallistu tempaukseemme ”Minun kesäprojektini" ja lähetä meille kuva rakennusprojektistasi ennen elokuun loppua

  06.06.2019 Strömsö

  Lähetä kuva WhatsAppilla numeroon 044 421 4632.

  Aiotko rakentaa jotain suurta tai pientä – koirankopin tai terassin, saunan tai kukkalaatikon? Kirjoita muutama rivi WhatsAppilla numeroon 044 421 4632.

 • Kissat katsomossa – menestyselokuva Istanbulin kissat saavuttaa uusia kohderyhmiä

  05.10.2018 Yle Teema

  Istanbulin kissat on hitti myös kissakatsomoissa.

  Dokumenttielokuva Istanbulin kissat laajentaa Ylen katsojakuntaa. Joko sinun kissasi on nähnyt sen? Lähetä meille kissakatsomokuvasi!

 • Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju harrastaa scifiä

  09.01.2018 Kulttuuri

  Taina Myllyharjua on kiinnostanut aina kuvataide.

  Taina Myllyharjulla on monipuolinen kokemus monenlaisesta työstä. Häntä ei hirvitä tarttua reippaasti uusiin asioihin. Uransa aikana hän on ollut perustamassa ja kehittämässä eri puolilla Suomea useita taidemuseoita. Hän on pitänyt kaikesta scifiin liittyvästä nuoresta lähtien ja on edelleen myös suuri Star Trek -fani.

 • Arkkitehti Benito Casagrande on piirtänyt pysyvän jäljen Turun kaupunkiin

  09.12.2017 Elämä

  Arkkitehti Benito Casagrande kädenjälki näkyy Turussa.

  Arkkitehti Benito Casagrande on täynnä rakkautta. Jopa Casagrandentalon päädyssä komeilee teksti Omnia vincit amor eli rakkaus voittaa kaiken. Arkkitehti Benito Casagrandelle se merkitsee kolmen tason rakkautta. Talon historiaan liittyy paljon lähimmäisenrakkautta. Kotiseuturakkaus tarkoittaa hänelle elämäntyötään kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden talojen pelastamiseksi ja inhimillisen tason rakkaus tarkoittaa rakkautta Irma-vaimoon.

 • Evakot jäivät ilman ruokaa itsenäisyyspäivänä 1939

  01.12.2017 Elämä

  Evakot jäivät ilman ruokaa itsenäisyyspäivänä 1939.

  Kaarina Peltolan evakkomatka alkoi lähes 80 vuotta sitten, kun hän lähti perheineen Koivistosta talvisodan kynnyksellä. Kauhein muisto hänestä on se, kun evakot tulivat nälkäisinä Oriveden asemalle itsenäisyyspäivänä vuonna 1939, eikä heille annettu ruokaa.

 • Isä, ota mukaan!

  02.11.2015 Marja Hintikka Live

  Isänpäivätervehdys Konsta Leppäsen valokuvin.

  Kun lapsi syntyy, jäävät omat harrastukset usein ensimmäisinä pois päiväjärjestyksestä. Mutta kun aikaa kuluu ja lapsi kasvaa, voi jokin vanha harrastus löytyä uudelleen. Joskus harrastuksesta voi tulla myös vanhemman ja lapsen yhteinen. Marja Hintikka Live pyysi kahden lapsen isää, valokuvaaja Konsta Leppästä kuvaamaan isiä omissa tärkeissä harrastuksissaan, nyt yhdessä lapsen kanssa. Hyvää isänpäivää!

 • Kuusi kuvaa Krista Mikkolan elämästä

  27.08.2015 Elämä

  Krista Mikkola korostaa suoria kohtaamisia.

  Kansainvälisen taidemaailman suomalainen supernainen Krista Mikkola - taidehistorioitsija, kuraattori, Euroopan ja Välimeren nuorten taiteilijoiden Biennale -yhdistyksen emerita-presidentti - tuo taiteilijoita yhteen, ohjaa heitä löytämään oikeat foorumit ja parhaimmat kontekstit työlleen.

 • Kuusi kuvaa Jaakko Heinimäen elämästä

  21.08.2015 Elämä

  Mahtuvatko Jeesus ja Irwin samaan mieheen?

  Huumorin sävyttämistä tietokirjoistaan tuttu Jaakko Heinimäki on uskontoaiheisen tietokirjallisuuden Vexi Salmi. Ihmekös tuo, kun lapsuus meni Pelastusarmeijan lauluja ja Irwiniä hoilatessa. Mutta mikä on se rasteraamera, josta pikku-Jaakko lauloi? Selviääkö mysteeri milloinkaan?

 • Kuusi kuvaa Saara Cantellin elämästä

  06.08.2015 Elämä

  Saara Cantell halusi taikuriksi. Näin kävikin, tavallaan.

  Elokuvantekijä Saara Cantellia viehättää kaiken digitaalisen tekniikan keskellä se, miten paljon efektejä ja magiaa pystyy luomaan kekseliäisyydellä ja köyhän naisen kikkatekniikalla. Ensimmäiset trikkikuvansa hän otti 13-vuotiaana kaverinsa kanssa. Tytöt lavastivat mm. Herodeksen tyttären aamiaispöydän, jolla komeili Saaran irtileikattu pää vadilla. Katso hurja trikki ja muita kuvia Saara Cantellin elämän varrelta!

 • Kuusi kuvaa Laura Kolben elämästä

  25.07.2015 Elämä

  Kuusi kuvaa Laura Kolben elämästä

  Kuusi kuvaa Laura Kolben elämästä

 • Kuusi kuvaa Vappu Taipaleen elämästä

  29.06.2015 Elämä

  Vappu Taipale

  Vappu Taipale

 • Kuusi kuvaa Merja Ikkelän elämästä

  18.06.2015 Elämä

  Harmonikkataitelija Merja Ikkelän 60-luvun jogurttikiertue

  Kun harmonikkataiteilija Merja Ikkelä sai lapsena joulupukilta pienen haitarin, se oli menoa. Menestys oli taattu, kun hän sai opettajakseen legendaarisen Lasse Pihlajamaan. Nuorena Merja kiersi ympäri Suomea ja maailmaa ja voitti kilpailuja. Viime vuosina hän on tehnyt yhteistyötä mm.Katriina Honkasen, Susanna Haaviston ja Ulla Tapanisen kanssa.

 • Kuusi kuvaa pianotaiteilija Laura Mikkolan elämästä

  10.06.2015 Elämä

  Pianotaiteilija Laura Mikkola on maailmantähti

  Laura Mikkolan lapsuudenkodissa Haukilahdessa oli pianisti-äidin Steinway, jolla pieni taiteilijanalku pääsi harjoittelemaan. Koululaisena Laura harjoitteli himokkaasti tuntikausia päivässä, viikonloppuisin jopa viisi. Rakkaus musiikkiin oli polttava.

 • Pyhä hallusinaatio mikä kuva-albumi! Tässäkö kaikki Suomen Batmanit?

  05.06.2015 Kulttuuri

  Upea valokuvakooste Suomen Batmanejä vuosilta 1966–2015.

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo yli 150. Katso ja hämmästy!

 • Kaikki Suomen Batmanit, lähettäkää meille valokuvanne!

  29.05.2015 Kulttuuri

  Yle kerää valokuvia suomalaisista Lepakkomiehistä.

  Missä ovat Suomen Batmanit? Löytyykö arkistoistasi Batman-valokuvia? Kerätään yhdessä kaikkien aikojen Lepakkomies-albumi alkuperäisen Batman-sarjan paluun kunniaksi!

 • Kuusi kuvaa yliopistomies Kari Raivion elämästä

  21.05.2015 Elämä

  75-vuotiaan lääkäri Kari Raivion elämä valokuvina

  Minkälainen on lastenlääkäri Kari Raivion matka valokuvina 1950-luvulta tähän päivään? Hän lähti 700 asukkaan Vammalasta 1956 vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. Mitä vaihtovuosi sai aikaan? Entä miksi lääkäri Raivio valitsi lastentaudit ja nimenomaan vastasyntyneiden ongelmat? Osaksi sattuman kautta lääkäristä tulikin yliopistomies 1990-luvulla. Kari Raivio toi yliopiston johdossa rohkeasti esiin näkemyksiään – aina niistä ei ole pidetty. Mitkä asiat toimivat vastapainona työn teolle?

 • Kuusi kuvaa Vilppu Kiljusen elämästä

  14.04.2015 Elämä

  Ohjaaja Vilppu Kiljunen kertoo visuaalisesta elämästään.

  Ohjaaja Vilppu Kiljunen on ammattimainen visualisti. Työssä on pidettävä kaikki näyttämön elementit kasassa, kuvina omassa päässä. Lisäksi kuvissa soi musiikki.

 • Kuusi kuvaa Kazhal Ali Ibrahimin elämästä

  18.03.2015 Elämä

  Vuoden pakolaisnaisen tunnustuspalkinnon sai viime vuonna kolmen lapsen äiti ja bussinkuljettaja Kazhal Ali Ibrahim. Arkkitehtiunelmat saivat jäädä, kun konfliktit repivät Irakia ja oli paettava. Kotimaassa isällä oli rekkavarikko, joten isot autot olivat tuttuja. Ehkä siksi hän uskalsi hakeutua linja-autonkuljettajakurssille. Nyt työkokemusta on jo 10 vuotta ja ajo sujuu ahtaissa paikoissakin. Mitkä ovat Kazhal Ali Ibrahimin valitsemat kuusi tärkeää valokuvaa?

 • Juha Laukkasen kuusi kuvaa

  12.02.2015 Elämä

  Nukkenäyttelijä Juha Laukkanen tarinoi ympäri maailmaa.

  Nukkenäyttelijä Juha Laukkanen rakasti jo lapsen kuunnella tarinoita, joita hänen mummonsa kertoi. Sittemmin Juha itse on tarinoinut Nukketeatteri Sytkyissä ja esiintynyt ympäri maailmaa.

 • Lähetä meille surkeat keikkakuvasi - huonoin palkitaan!

  21.01.2015 Kulttuuri

  Niin mahtava keikka, mutta kameran kortilla näkyy jotain äärimmäisen pientä, ylivalottunutta, pimeää ja epäterävää. Nyt voit lähettää nämä surkeat otoksesi meille Stradaan, palkitsemme huonoimman.

Sivut