Hyppää pääsisältöön

kaljaasit

 • Sotakorvausalus Vega on lajinsa viimeisiä – rapistuneen kuunarin kunnostus kaipaa rahaa

  23.07.2015 Yle Uutiset

  Pietarsaaressa toivotaan valtiota mukaan kuunari Vegan ympärille perustettavaan museoon. Museohanketta ajavalla Vega-säätiöllä on rakennuspiirustukset ja muut suunnitelmat valmiina, vain rahoitus puuttuu.

 • Kaljaasi Ansion kyydissä Kalajoella – video

  13.06.2015 Yle Uutiset

  Kalajoella seilaa vanhojen piirustusten pohjalta rakennettu kaljaasi Ansio. Se purjehtii Rahjasta Maakallaan.

 • Haapasaari kävi kauppaa merenelävillä ja kivillä

  11.06.2015 Elävä arkisto

  Elämää Haapasaarella vuonna 1964

  Elämää Haapasaarella vuonna 1964

 • Kaljaasi Ihana nostaa purjeensa jälleen talkoiden voimalla

  02.05.2015 Yle Uutiset

  Selkämeren ja Itämeren alueilla seilaava Kaljaasi Ihana valmistui viisi vuotta sitten talkoovoimin. Töitä on tehty senkin jälkeen tuhansia tunteja ja yhteisöllisyys irrottaa laivan satamasta jälleen viikon kuluttua.

 • Kaljaasi Rosita kärsi vahinkoja tulipalossa

  25.05.2014 Yle Uutiset

  Aluksen kattorakenteet syttyivät tuleen, mutta pelastuslaitos sai palon nopeasti sammumaan.

 • Inga-Lillin päällikkö: Haveri johtui huolimattomuudesta ja oppilaiden hälinästä

  29.10.2013 Yle Uutiset

  Elokuussa Saaristomerellä sattuneesta karilleajosta annettiin tiistaina meriselitys. Kaljaasi kuljetti leirikoululaisia. Päällikköä epäillään myös ruorijuopumuksesta.

 • Marita aloitti muuttopurjehduksensa

  11.10.2013 Yle Uutiset

  Tänä aamuna porvoolainen kaljaasi Marita aloitti matkansa kohti uutta kotia eli Raumaa. Alus ei enää kunnoltaan ole entisten aikojen loistossa, mutta seilaa parhaillaan urheasti kohti määränpäätään.

 • Räsänen osti kaljaasin: "Sopisi Rauman kanaaliin"

  20.09.2013 Yle Uutiset

  Raumalaisyrittäjä Riku Räsänen on ostanut vuonna 1947 rakennetun kaljaasin. Kaljaasi Marita purjehtii Porvoosta Raumalle lokakuussa.

 • Ansio ihastuttaa Kalajoella

  30.07.2012 Yle Uutiset

  Kesäkuun alussa Kalajoella Rahjan satamassa vesille laskettu kaljaasi Ansio on ehtinyt tehdä toistakymmentä purjehdusta. Parikymmentä metriä pitkä, 5,5 metriä leveä ja noin 45 tonnia painava puulaiva on saanut osakseen ihailua ja kehuja.

 • Kaljaasi Ihana ihastuttaa jokirannassa

  26.08.2011 Yle Uutiset

  Kaljaasi Ihana tuo luvialaisen tuulahduksen Turun Kulttuuriregattaan. Se seilasi Turkuun Uudestakaupungista torstaina.

 • Ihanalla takanaan jo 150 purjehdusta

  26.08.2011 Yle Uutiset

  Luvialainen Kaljaasi Ihana on tänä kesänä tehnyt jo noin 150 purjehdusta. Matkustajia on ollut noin 3 000. Laiturissa Ihana on ehtinyt olla vain seitsemän päivää huoltotöiden aikana. Ihana seilasi Uudestakaupungista Turkuun suurten purjelaivojen regattaan torstai-iltana.

 • Kaljaasi Ihana lähtee lähes päivittäin merelle

  31.05.2011 Yle Uutiset

  Kaljaasi Ihana tekee huomenna neitsytpurjehduksensa. Talkoovoimin tehty Ihana on eilen katsastettu matkustaja-alukseksi ja parhaillaan sitä siivotaan huomista varten. Projektipäällikkö Tapio Santalan mukaan Ihanalla on edessä vilkas purjehduskesä. Alus tekee lähes päivittäin kaksi purjehdusta.

 • Ihana irtosi laiturista

  23.05.2011 Yle Uutiset

  Luvialaisen laivanrakennusperinteen ja talkoohengen voimannäyttö kaljaasi Ihana on tänään irronut laiturista ihka ensimmäisen kerran harjoituspurjehdukselleen. Varsinainen neitsytpurjehdus on kesäkuun ensimmäisenä päivänä, mutta miehistön koulutuspurjehdukset tehdään tämän viikon aikana.

 • Ihana valmistautuu neitsytpurjehdukseen

  10.05.2011 Yle Uutiset

  Kaljaasi Ihana valmistautuu neitsytpurjehdukseensa Luvian Laitakarissa. Purjehdus on saavuttanut projektisihteeri Suvi Taitosen mukaan kiitettävää suosiota, mutta neitsytpurjehdukselle mahtuu vielä mukaan. Ihana purjehtii jatkossa kaikki kesäkuukaudet.

 • Wapen uhkaa nukahtaa kaislikkoon

  24.09.2010 Yle Uutiset

  Pietarsaaren matkailun lippulaivaksi rakennettu Jacobstads Wapen uhkaa juuttua kotisatamansa matkailunähtävyydeksi. 1700-luvun piirustusten mukaan rakennettu alus on ollut pitkään remontissa kosteusvaurion takia.

 • Vesillä vuoden vilkkain aika

  24.07.2010 Yle Uutiset

  Helteinen heinäkuu on saanut viimeisetkin veneet vesille ja osassa satamista laiturit ovat täynnä. Suurimmat törttöilyt on jätetty maihin, mutta veneiden varusteissa on aina parannettavaa.

 • Ihana sai pitää nimensä Luvialla

  23.07.2010 Yle Uutiset

  Luvialla on vietetty talkootyön ja laivanrakennuksen juhlaa. Laitakariin kerääntyi sankoin joukoin väkeä seuraamaan kaljaasi Ihanan vesillelaskua. Laiva laskettiin vesille tykinlaukausten saattelemana. Ja kasteessa Ihana sai pitää nimensä.

 • Meri Satakunnan myyntivalttina Norjassa

  03.07.2010 Yle Uutiset

  Satakuntaa esittellään parhaillaan merellisenä maakuntana rannikkokulttuureineen Norjassa Viknassa Keskipohjolan Kulttuuripäivillä.

 • Solmun tärkeys

  28.05.2010 Yle Uutiset

  Koko elämä voi olla solmussa, mutta myös koko elämä voi olla yhden solmun varassa, tuumaa Juha Ohtonen.

 • "Kaljaasi Ihana oli pakko rakentaa"

  24.05.2010 Yle Uutiset

  Luvialaista merenkulkuperinnettä tallentava purjelaiva Ihana on valmistumassa. Talkoovoimin rakennettu kaljaasi lasketaan vesille heinäkuussa. Vapaaehtoiset ovat rakentaneet laivaa yli neljän vuoden ajan.

Sivut