Hyppää pääsisältöön

korvausvaatimukset

 • Sähköpyörä pyromaanina: käsikirjoitus

  08.11.2017 MOT

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

 • Sofi Oksanen vastaan Bazar – voiko kirjailijaa pakottaa kirjoittamaan?

  13.01.2015 Kulttuuri

  Oikeuskiistan koskee Ranskalaista päärynää

  Oikeusjutussa kirjailija Sofi Oksasen ja Bazarin välillä kiisteltiin tänään ensimmäisessä käsittelyssä Helsingin käräjäoikeudessa siitä, voiko sopimus pakottaa kirjailijaa kirjoittamaan. Oikeuskiistan rahallisesti suurin osa koskee suunnitteilla ollutta romaania Ranskalainen päärynä. Oksasen mukaan tällä hetkellä kirjaa ei ole kirjoitettu, mutta luomistyö ei ole päätöksenvarainen asia, ja siksi sen kirjoittamisesta ei tällä haavaa voi sanoa mitään.

 • 90-luvulla junia myöhästyttivät ratatyöt ja klemmari

  04.02.2011 Elävä arkisto

  Keväällä 1997 Etelä-Suomen junaliikenne pysähtyi paperiliittimen aiheuttaman tietokonevian vuoksi. Samana vuonna matkantekoa haittasivat myös ratatyöt. Pari vuotta myöhemmin Suomen kuluttajaliitto suositti VR:lle korvausten maksamista.

 • Lama ja oikeus

  20.01.2008 Elävä arkisto

  Säästöpankkien vahingonkorvausoikeudenkäynnit ovat Suomen taloushistorian pisin oikeudenkäyntien sarja: 14 vuotta loppuvuodesta 1993 alkuvuoteen 2008. Timo-Erkki Heinon Ykkösdokumentti tekee yhteenvedon veronmaksajille kalliiksi tulleista oikeudenkäynneistä.

 • Alpo Rusi vaatii suurkorvauksia

  27.08.2007 Elävä arkisto

  Suurlähettiläs Alpo Rusi vaatii Suomen valtiolta mittavia korvauksia henkisestä kärsimyksestä taloudellisista menetyksistä.

 • Kotipolttoista pontikkaa 60-luvulla

  05.03.2007 Elävä arkisto

  Toimittaja on päässyt vierailemaan Jyväskylän liepeillä sijaitsevalle salaiselle pontikkatehtaalle. Kerran kirkastettua vähän maistellaankin.

 • Pentti on talidomidinuori

  09.10.2006 Elävä arkisto

  Pentin äiti oli yksi niistä naisista, joille määrättiin talidomidi-nimistä rauhoittavaa lääkettä raskauden aikana. Seuraukset olivat kohtalokkaat.