Hyppää pääsisältöön

ennustajat

 • Itäkeskuksen hulinaan mahtuvat niin tuulipuvut kuin turkiksetkin

  03.01.2014 Elävä arkisto

  Dokumenttisarja Ostoskeskuksen helmet seuraa Itiksen väkeä.

  Vuonna 1999 esitetty dokumenttisarja Ostoskeskuksen helmet seuraa Itäkeskuksen tiloissa viihtyviä ihmisiä. Sarjan keskiössä on kolme liiketilaa työntekijöineen ja asiakkaineen: klassikkokirjoistaan tunnettu Itä-Helsingin Antikvariaatti, jos jonkinlaisia lemmikkieläimiä myyvä eläinkauppa Faunatar ja tanssin saloja opettava Tanssikoulu Ketonen.

 • Ihmiskunnan tuhoa on odotettu hartaasti jo tuhansia vuosia

  12.12.2012 Elävä arkisto

  Lopun ajan profetioiden mukaan maailman ja ihmiskunnan olisi pitänyt tuhoutua jo useasti. Ennusteet ovat osoittautuneet epävarmoiksi, mutta tuhon sanansaattajia on maailmanhistoriassa riittänyt viikingeistä ja Nostradamuksesta kotoisiin Kihovauhkosiin ja meidän aikojemme terrorilahkoihin asti.

 • Voiko kuka tahansa ryhtyä uskottavaksi ennustajaksi?

  14.04.2012 Tiede

  Kuka tahansa voi olla uskottava ennustaja, väittää professori Richard Wiseman. Se vaatii vain muutaman psykologiaan perustuvan tekniikan haltuun ottamisen. Prisma Studion toimittaja meni Wisemanin oppiin ja testasi, toimivatko nämä tekniikat oikeasti.

 • Voiko tulevaisuutta ennustaa?

  25.08.2010 Elävä arkisto

  Kolme tunnettua suomalaista ennustajaa antoivat arvionsa, miten Keke Rosbergille kävisi Nürburgringin osakilpailussa.

 • Vuosisadan talvi 1985

  19.03.2010 Elävä arkisto

  Pakkastalvea 1985 kutsuttiin "vuosisadan talveksi".

  Pakkastalvea 1985 kutsuttiin "vuosisadan talveksi". Kylmää piisasi siinä määrin, että vielä elokuussa tavattiin Pohjanmaalla jäätyneitä putkistoja.

 • Tv-säämies Paavo Salmensuu

  08.09.2009 Elävä arkisto

  Salmensuu oli Suomen ensimmäinen tv-säätieteilijä.

  Paavo Salmensuu oli Suomen ensimmäinen tv-säätieteilijä 1950- ja 60-luvuilla. Hänen tavaramerkkinsä oli suoravartinen piippu.

 • Selvänäkijät testissä

  18.07.2008 Elävä arkisto

  Kolme selvänäkijää ja yksi "leluennustelija" yrittävät arvata, kenen kuva on kuoressa, joka tv-lähetyksessä arvotaan avattavaksi.

 • Selvänäkijä John Sundström

  16.07.2008 Elävä arkisto

  John Sundström tulkitsee Raija Pellin ja Hannu Lumivuoren aurojen värit viihdeohjelmassa Paljonko on paljon tapaninpäivänä 1985.

 • Hermanni yrittää kosia Sylviaa

  18.02.2008 Elävä arkisto

  Hermanni on päättänyt tehdä Sylviasta rouva Hermanskan.

  Sirkuspelle Hermanni on päättänyt tehdä ennustajatar Sylviasta rouva Hermanskan. Sitten ei olisi enää reikiä sukissa ja rakkauden nuotiolla riittäisi lämmintä. Ensin pitäisi kuitenkin kosia.

 • Hermannin koirakuume

  18.02.2008 Elävä arkisto

  Yksinäisyyttä poteva Hermanni saa koirakuumeen.

  Yksinäisyyttä poteva Sirkuspelle Hermanni saa koirakuumeen. Taikuri Max taikoo ensi hätään jänöjussin, mutta suututtaa samalla jekkuilullaan Hermannin, joka jo uhkaa jättää koko sirkuksen.

 • Hermanni ja naurukone

  18.02.2008 Elävä arkisto

  Keksijänero Do Re Mi van Ampeeri on keksinyt naurukoneen.

  Keksijänero Do Re Mi van Ampeeri on keksinyt naurukoneen, joka uhkaa Sirkuspelle Hermannin naurattajanuraa. Kaiken kukkuraksi Sylviakin on erikoisen ihastunut laitteeseen ja ehkäpä myös ennustajatarta hännystelevään keksijään.

 • Hermanni ei saa unta

  18.02.2008 Elävä arkisto

  Hermannin päässä pyöri liikaa ajatuksia.

  Hermanni kärsi jo yliväsymyksestä, kun edellinen yökin oli jäänyt miltei nukkumatta painajaisten takia. Unessa Sylviakin oli ollut rosvoterroristien puolella ja ajanut Hermannia pois lentokoneesta.

 • Hermannin pyykkipäivä

  18.02.2008 Elävä arkisto

  Taikuri Max kaipaa Hermannilta psyykkaus- ja pyykkäysapua.

  Hermannilla on pyykkipäivä. Taikuri Max kaipaa Hermannilta sekä psyykkaus- että pyykkäysapua.

 • Aino Kassinen ennustaa

  30.11.2007 Elävä arkisto

  Helsinkiläinen selvänäkijä ennustaa.

  Helsinkiläinen selvänäkijä antaa tv:n ajankohtaisohjelmassa ennustuksen vuoden 1966 säistä, hallituspohjasta ja maailmanpolitiikasta.

 • Hermanni hoitaa kukkaa

  28.03.2007 Elävä arkisto

  Kukkaneiti vaikuttaa pelkäävän pimeää.

  Vaikka Hermannilla ei olekaan mikään erityinen päivä, tuovat Max ja Sylvia hänelle kukan. Koska kukkaneiti vaikuttaa pelkäävän pimeää, Hermanni pitää kukkaansa ulkona. Piha on kukalle kuitenkin vaarallinen paikka.

 • Mikrofoni vierailee tivolissa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Radioselostaja Markus Rautio ja näyttelijä Uuno Laakso kävivät Sariolan tivolissa. Leijonanluola saa Raution ihon kananlihalle.

 • Lappilainen renkipoika kävi maanalaisessa maailmassa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Enontekiöläinen Juhani Mattila kertoo 1940-luvun lopulla tehdyssä haastattelussa, kuinka nuorempana vieraili maahiaisten valtapiirissä. Hän näki myös ennusunen ensimmäisen maailmansodan syttymisestä.

 • Köyhän Karachin katuvilinässä

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Pakistanin suurin kaupunki Karachi oli Pekka Tiilikaiselle erikoinen kokemus, sillä kaduilla vilisi kaupustelijoiden ja povarien ohella myös korva- ja hammaslääkäreitä.