Hyppää pääsisältöön

juominen

 • Näillä neljällä asialla teet lemmikkipupusi onnelliseksi

  12.03.2019 Eläinsairaala

  Kani tarvitsee heinää, vettä, ystävän ja tilaa.

  Heinää, vettä, ystävä ja tilaa — näihin neljään asiaan lemmikkipupujen hyvinvoinnin tiivistää Yliopistollisen eläinsairaalan eläinlääkäri Jenni Ranki, pupujen omistaja itsekin.

 • Inhimillinen tekijä: Tunnollisen naisen salainen elämä

  30.09.2016 Elämä

  Miksi alkoholista tulee naisen uskollisin ystävä?

  Miksi alkoholista tulee naisen uskollisin ystävä? Anne Flinkkilän vieraina toimittaja Riitta Castrèn, yrittäjä Stina Carpelan ja taideterapeutti, valmentaja Piia Sumupuu.

 • Näin se vain on

  19.05.2016 Yle TV1

  Minkälaisia kielteisiä seurauksia päätöksillä voi olla?

  Tanskalaissarja pohtii, minkälaisia kielteisiä seurauksia arjen ratkaisuilla ja päätöksillä voi olla.

 • Prisma: Humala vai tissuttelu?

  04.01.2016 Yle TV1

  Onko erilaisilla juomatavoilla merkitystä terveydelle?

  Tohtorit Chris van Tulleken ja Xand van Tulleken testaavat, miten erilaiset juomatavat vaikuttavat terveyteen.

 • Nael kummi – Heikki Kinnunen opettelee matkailijan viroa

  08.12.2014 Elävä arkisto

  Kahdeksanosaisen Nael kummi -sarja vuodelta 2002

  "Hakkame oppima eesti keelt!" Tällä kehotuksella näyttelijä Heikki Kinnunen avasi kahdeksanosaisen Nael kummi -sarjan (2002), jossa opetettiin viroa matkailijoille. Tutuiksi tulivat niin tervehdykset kuin ongelmatilanteissa käytettävät sanat. Sarja oli myös tekstitetty viroksi.

 • "Kukaan ei tiedä, millainen maa Venäjä on"

  30.09.2014 Elävä arkisto

  Venäläisiä tarinoita on katsaus Neuvostoliiton jälkeiseen Venäjään. Mammuttimaata tarkastellaan pietarilaisen keskiluokan näkökulmasta. Ohjelmassa esiintyvä sosiologi maalaa synkkää kuvaa 20-vuotisesta Venäjästä, jossa koulutus on ajettu alas, miehet kuolevat ennen aikojaan ja elantoa ei voi hankkia rehellisin keinoin.

 • Terveisiä suomalaisista perheistä, jotka voittivat vaikeudet

  25.08.2014 Elävä arkisto

  Suomalaisia perheitä, jotka selvisivät kriiseistä.

  Uskottomuus, velkakierre, masennus ja yhteisen ajan puute ovat vain muutamia kriisejä, joista avioero saatetaan laittaa vireille. Terveisiä perheestä -sarjassa tavattiin tavallisia suomalaisia perheitä, joissa oltiin voitettu kriisit ja päätetty pysyä yhdessä. Jokaisessa 21 jaksossa oman näkemyksensä parien tilanteesta antoi myös parisuhdeasiantuntija tai psykologi. Sarjaa esitettiin vuosina 2001 ja 2004, ja joissain perheissä vierailtiin kahteen otteeseen.

 • Ahlan wa sahlan! Arabialainen kulttuuri pähkinänkuoressa

  26.06.2014 Elävä arkisto

  Arabialainen kättely tutustuttaa arabialaiseen kulttuuriin helppona pakettina kolmen erilaisen arabimaan, Libanonin, Egyptin ja Tunisian kautta. Kuusiosaisessa sarjassa opitaan myös arabian rikasta kieltä. Ohjelma esitettiin televisiossa vuonna 2008 eli muutama vuosi ennen aluetta kohdanneita mullistuksia, niin sanottua Arabikevättä.

 • Kaljarekat lähtövalmiina, kun keskikalja vapautui

  12.11.2013 Elävä arkisto

  Keskiolut vapautettiin 1.1.1969

  Sadat kaljarekat odottivat yöllä lähtölupaa, kun keskikaljan myynti vapautettiin 1.1.1969. Eduskunnassa kaljahanojen aukaisemisesta käytiin kova vääntö. Uuden lain myötä Suomeen tuli kertaheitolla 20 000 uutta myyntipaikkaa oluen ystävien riemuksi.

 • Miesnäkökulma kiersi miesten mannekiini- ja voimakisoissa

  17.10.2013 Elävä arkisto

  Mieskuva muuttuu.

  Satu Ruotsalaisen (nyk. Pauri) juontama Miesnäkökulma kiersi vuonna 1995 erilaisissa hauskoissa miesten kilpailuissa. Kisoissa nähtiin keimailevia mallipoikia, maailman nopeimmin pöllejä sahaavia miekkosia sekä karvaisia ja vahvoja lumimiehiä.

 • Tietoisku: Suomalaiset syövät liikaa sokeria

  02.10.2013 Elävä arkisto

  Tv-kokit valistavat sokerin liikakäytöstä.

  Tv-kokit Jaakko Kolmonen ja Veijo Vanamo nautiskelevat tietoiskussa sokerisia herkkuja, vaikkei niin pitäisi tehdä.

 • Kuuhun ja takaisin - keskioluen tarina

  14.01.2013 Elävä arkisto

  Martti Lyyran dokumentti.

  Kieltolaki päättyi vuonna 1932, sen jälkeen on väkevin vääntö käyty miedoimman juoman paikasta. Martti Lyyran toimittama dokumentti Kuuhun ja takaisin kertoo keskioluen tarinan. Samalla ohjelma on sukellus suomalaiseen alkoholipolitiikkaan aikalaishaastattelujen, musiikin ja arkistomateriaalin kautta. Ne kertovat traagisesta keskikaljasodasta, joka oli mennä farssiksi.

 • Kärpäsenä katossa keravalaisen pubin viimeisillä päivillä

  20.12.2012 Elävä arkisto

  Rauhallinen dokumentti vuodelta 1988.

  Rauhallinen dokumentti vuodelta 1988 siirtyy keravalaisen kansanravintola Päivänpannun kanta-asiakkaiden pöydistä toiseen kuuntelemaan keskusteluja. Pöydissä pubia kehutaan katkeransuloisesti, sillä kantapaikka on saanut purkutuomion.

 • M.A. Numminen ja muut keskiolutbaarien viiksekkäät ystävät

  23.11.2012 Elävä arkisto

  Baarista baariin -lyhytdokumentti Tampereen pubeista 1992.

  Lyhyessä katsauksessa tamperelaisiin lähiöpubeihin tavataan keskioluen ja niitä tarjoavien pubien ystäviä. Mukana on esimerkiksi M.A. Numminen, joka kehuu keskiolutbaarien pelastaneen ihmisiä mielisairauksilta ja kuolemalta.

 • Miten olut ja limonadi päätyvät janoisten kurkkuihin?

  23.11.2012 Elävä arkisto

  Vuoden 1959 mainoksessa janoiset ihmiset pyyhkivät hikeä otsiltaan ja taustalla kuuluu veden kielelle saava janojuoman virtaaminen lasiin. Mainos näyttää oluen ja virvoitusjuomien valmistuksen vaihe vaiheelta opettavaisen selostuksen avittamana.

 • Ravintolapäivä on maukasta kansalaistottelemattomuutta hyvässä hengessä

  25.07.2012 Elävä arkisto

  Ravintolapäivän ensimmäinen vuosi uutisjutuissa 2011–2012

  Ravintolapäivä teki mahdolliseksi oman ravintolan perustamisen väliaikaisesti ilman koukeroista byrokratiaa. Aivan ensimmäisenä Ravintolapäivänä toukokuussa 2011 nousi kartalle kymmeniä tilapäisiä ravintoloita. Suosio kasvoi jokaisen Ravintolapäivän myötä, ja vuotta myöhemmin viidennessä Ravintolapäivässä pop up -ravintoloita oli jo yli 700.

 • Viinan vartija Alko

  03.04.2012 Elävä arkisto

  Alkon 50-vuotispäivien merkeissä tehty dokumentti.

  "Suomalaisen viinapolitiikan vartija, pohjolan kannattavin yritys, valtio valtiossa ja neljä tuttua kirjainta viinakaupan oven päällä." Alkon 50-vuotispäivien merkeissä 1982 tehty dokumentti valaisee Alkon ja suomalaisten viinankäytön historiaa.

 • Kuka vuolikaan MM-kultaa vuonna 1995?

  17.05.2011 Elävä arkisto

  MM-kulta toi Suomelle myös katetta ja mammonaa.

  Jääkiekon MM-kulta vuonna 1995 toi maineen ja kunnian lisäksi myös katetta ja mammonaa. Saaliinjaolla ovat jo sekä sponsorit että tulevat kisajärjestäjät, totesi A-Plus-ohjelma kriittisesti.

 • Omalääkärin vastaukset 14.12.2010

  10.12.2010 Akuutti

  Aiheina mm. migreeni ja nivelten yliliikkuvuus

  Aiheina mm. migreeni ja nivelten yliliikkuvuus

 • Erämaakoira

  24.11.2010 Elävä arkisto

  Tämä on erämaakoiraksi kutsutun Hanin kertomus isännästään: "Olen yrittänyt puolueettomasti, tilaustyönä, erämaakoiran näkökannalta, rakkaudella jne. kuvastella tämän kansan, so. isäntäni luonnetta."

Sivut