Hyppää pääsisältöön

asut

 • Keskiaika ja kissantassut

  01.10.2015 Puoli seitsemän

  Mitä voisimme oppia keskiajan ihmisiltä?

  Keskiaikaiset esi-isämme ovat ärsyttävän lähellä, mutta kuitenkin useimmissa tapauksissa tavoittamattomissa. Mitä me voisimme oppia keskiajalla eläneiltä ihmisiltä?

 • KoVe on uusi musta

  26.03.2015 Puoli seitsemän

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii!

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?

 • Kansallispuvusta nykymuodin luoja?

  25.03.2015 Puoli seitsemän

  Miten kansallispuvun voi tuunata nykyaikaiseksi?

  Koillis-Savon kansallispuku on jo itsessään näyttävä. Sillä voisi mennä vaikka Linnan juhliin. Haluan kuitenkin nähdä, että mitä stylisti Teri Niitti poimisi asusta ensi-ilta elokuvan punaiselle matolle.

 • Muotikatsauksen kengät eivät miellyttäneet selostajaa

  24.06.2014 Elävä arkisto

  Uusinta pariisilaismuotia vuonna 1962 esittelevän katsauksen selostaja ei perustanut kauden trendikkäimmistä kengistä. "Se jokin taitaa nyt olla liikavarvas, jota ruusuköynnöskään ei katseelta kätke", naisääni kommentoi isoilla ruusukkeilla varustettuja korkokenkiä. Lanvin-Castillon, Nina Riccin ja Diorin vaatteet välttyivät kenkiä kohdanneelta ivalta.

 • Löytyikö 1960-luvun naiselta viehätysvoimaa?

  08.05.2014 Elävä arkisto

  Naisten viehätysvoima

  Lyhytelokuvassa pohditaan naisten selviytymismahdollisuuksia 1960-luvun tiuhaan muuttuvan muodin sekä kauneusihanteiden ristiaallokossa. Haussa on sisäinen charmi, jota ei voi mitata mittanauhalla saatikka silmällä.

 • Laserskaterin legenda

  29.10.2013 Elävä arkisto

  Naamioitunut rullaluisteleva supersankari Helsingissä.

  Naamioitunut rullaluisteleva supersankari Laserskater on partioinut Helsingin katuja vuodesta 1996 alkaen. Mutta mistä luistelevan hyväntekijän legenda sai alkunsa? Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja Anna-Reeta Eksymä kokeili uraa supersankarina ja tapasi samalla tämän Suomen ainoan tosielämän supersankarin.

 • Hesperian sambakarnevaalissa oli ilo ylimmillään, vaikkakin keskellä talvea

  26.09.2013 Elävä arkisto

  Järjestyksessään neljäs Helsingin Hesperian talvikarnevaali keräsi vuonna 1982 reilusti osanottajia. Paikalla oli jopa kaksituhatta juhlijaa ja esiintyjiäkin reilusti toista sataa. Hotelli Hesperia oli muutettu todelliseksi "pienois-Rioksi", jossa latinorytmit raikasivat läpi yön.

 • Kisamaskotti muistetaan, vai muistetaanko?

  14.08.2013 Elävä arkisto

  Urheilumaskotit yleistyivät 1980-luvulla nopeasti.

  Yleisön kiihdyttäjä, omien sparraaja, markkinoinnin vetojuhta, se yksi hahmo, joka kisoista ainakin muistetaan. Urheilumaskotit yleistyivät 1980-luvulla nopeasti. Suurtapahtumien rinnalla myös vähemmän nostetta saaneisiin tapahtumiin kehiteltiin toinen toistaan erikoisempia hahmoja. Elävän arkiston kooste esittelee ikonisia markkinointivetureita, mutta myös nopeasti unohdettuja kentän laidalla märehtijöitä.

 • Maximuotia, metallinhohteista nahkaa ja antiikkisamettia

  27.02.2008 Elävä arkisto

  Pukevan tavaratalon muotinäytöksessä syksyllä 1970 tallennettu ohjelmakatkelma tarjoaa kiintoisaa ajankuvaa vuosikymmenensä vaatetrendeistä. Reippaan musiikin ja tanssin maustama show esitteli vaihtoehtoja niin uskalikoille kuin turvallisen peruspukeutumisen kannattajille.