Myös Suomen sodan aikaisesta Koljonvirran taistelusta kertovaa luontopolkua on uudistettu.
"Krapulassa kotiin palaaminen on so last season."
Naurujoogaa, tantratyöpajoja, laulua ja vegaaniruokaa: Natural High Healing Festival kutsuu kävijät juhlimaan hyvinvointielämyksien parissa ja selvin päin. Digiaika ei tunnu vähentävän ihmisten tarvetta kokoontua yhteen, mutta vedetäänkö festareilla tulevaisuudessa viinin sijaan vihersmoothieita?
Opettele tekemään mojito ilman vaaleaa rommia.
Alkoholittomat drinkit ovat vähintään yhtä jännittäviä ja voimakasmakuisia kuin alkoholilliset drinkit. Näillä tyylikkäillä mocktaileilla tunnet itsesi juhlien James Bondiksi.
Suomalainen juo alkoholia viikonloppuisin kotonaan. Yleisin juoma on kaupasta ostettu olut ja sitä nautitaan 1–4 annosta kerrallaan. Usein seurassa on oma kumppani. Tällaisen kuvan suomalaisten juomatavoista piirtää Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen tänään ilmestynyt Näin Suomi juo -kirja.
Alkoholi on kokenut tupakan kohtalon: työyhteisöissä sille on vain niukasti sijaa. Jos juhla ja arki ovat toisistaan etäällä, ammatin henkinen kuormitus saattaa ajaa ihmiset ryyppäämään vapaa-ajalla.
Kolmosolut ei edes ole oikeaa olutta, sanoo vaasalaispanimon toimitusjohtaja.
Finland's National Institute for Health and Welfare THL reports that alcohol consumption in the country has declined by 15% since 2007. While it describes this finding as an exceptional, positive long-term development, THL says the Finns are still a long way from changing their drinking culture.
Alkukesästä löydetty uutuusjuoma pysyy kuluttajien suosiossa herkästi koko kesän ajan. Jos alkukesä on kylmä, ei kokeilunhalua löydy yhtä herkästi ja uutuusmaku jää hyllyyn.
Valtaosa suomalaisista kokee käyttävänsä alkoholia vastuullisesti. Myös nuorten juomakulttuuri on muuttunut.
Alkoholin antaminen lahjana on suomalaisten suosiossa, mutta maku on lieventynyt menneiden vuosikymmenten väkevistä miedompiin juomiin.
Lääkärin vinkit alkoholin kohtuukäyttöön.
A-klinikan johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki on auttanut monta alkoholin suurkuluttajaa kohtuukäyttäjäksi – pienin askelin. Kohtuukäyttöön siirtyminen vaatii ennen kaikkea tukea ja lujaa tahtoa. Syyllisyyden tunteen Simojoki kannustaa heittämään romukoppaan.
Alkoholilain tuleva uudistus ei näytä pysäyttävän Viron matkustajatuontia. Ylen Kova Talous -haastattelussa Panimoliiton Elina Ussa syyttää kaljarallista Suomen olutveroa.
Me olemme kotoisin maailman laidalta ja se näkyy edelleenkin meissä hyvin vahvasti, kirjoittaa Ikkunan kolumnisti Marko Kilpi.
Ohjelmia alkoholista kolmelta eri vuosikymmeneltä.
Elävä arkiston Tipaton tammikuu -ohjelmapaketissa ei olla täysin tipattomia vaan avataan eri näkökulmia alkoholiin kolmen ohjelman verran. Eri vuosikymmeniltä kootu dokumenttipaketti nähdään televisiossa tiistaina 17.1., perjantaina 20.1. ja sunnuntaina 22.1. Kaikki ohjelmat ovat katsottavissa myös Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.
Saksassa alkoholikeskustelua ei nosteta jouluna samalla tavalla esille kuin Suomessa. Suomalaistislaamo Kyrö Distillery vie Saksan joulutoreille mainetta niittäneen Napue-gininsä.
Alkoholiongelma voi vaikuttaa lähipiiriin niin kotona kuin työpaikallakin. Työpaikalla alkoholiongelmiin on puututtava, mutta usein ne kuitenkin jäävät huomiotta.
Miksi alkoholista tulee naisen uskollisin ystävä?
Miksi alkoholista tulee naisen uskollisin ystävä? Anne Flinkkilän vieraina toimittaja Riitta Castrèn, yrittäjä Stina Carpelan ja taideterapeutti, valmentaja Piia Sumupuu.
Turku haluaa olla Suomen ruokapääkaupunki. Nyt on nimetty kaksi ruokalähettilästä, jotka tarjoavat vinkkejä ruoka-alan toimijoille.
Suomessa sydäntauteihin kuolee moninkertaisesti enemmän ihmisiä kuin syöpiin.
Alkoholia vähän juoneiden kuljettajien määrä on kasvussa. Asiantuntijan mukaan kyse on eurooppalaistuneesta juomakulttuurista ja omista alkometreistä.