Hyppää pääsisältöön

mielenterveystyö

 • Oikeuspsykiatri Mika Rautanen: Sadan vuoden kuluttua nykyisiä hoitomuotoja voidaan pitää hulluina

  26.10.2018 Historia

  Entisajan menetelmät tuntuvat jopa pöyristyttäviltä.

  Oikeuspsykiatri ja kirjailija Mika Rautanen toteaa mielenterveyshoidon kehittyneen niin tiedoiltaan, keinoiltaan kuin asenteiltaan. Muutos jatkuu edelleen, mutta hoitoa ohjaavien arvojen on kestettävä aikaa.

 • Lastensuojelusta näkemystä ammattiin

  22.10.2015 Elämä

  Rankat lapsuuskokemukset voivat auttaa myöhemmin työelämässä

  Rankat lapsuuskokemukset voivat auttaa myöhemmin työelämässä

 • Liikunnasta mielenterveyttä

  29.07.2011 Elävä arkisto

  Liikunta on tärkeää myös psykiatrisessa hoidossa.

  Luonto ja liikunta ovat tärkeitä myös laitoksissa eläville ihmisille. Reportaasissa vuodelta 1977 käsitellään liikunnan ja kuntoutuksen merkitystä mielenterveyshoidossa.

 • Lääkitty mieli

  12.04.2011 Elävä arkisto

  "Onnellisuuspillereitä" syö yhä useampi.

  Joka viides suomalainen sairastaa jotakin mielenterveyden häiriötä. Hoitona ovat yhä useammin lääkkeet, joita käytetään mitä moninaisempiin ongelmiin. 1980-luvulla masennuksen lääkehoidon mullisti Prozac ja muut niin kutsutut onnellisuuspillerit, joiden käyttö on kasvanut jatkuvasti.

 • Lääkepurkin varjossa

  30.03.2011 Elävä arkisto

  Kun elämä satuttaa, yhä useampi turvautuu psyykenlääkkeisiin. Ovatko vaihtoehtoiset hoitomenetelmät jääneet pillerihuumassa huomiotta? Määritelläänkö elämään kuuluvat normaalit alamäet nykyään lääkittäviksi sairauksiksi?

 • Äiti, jonka sydän särkyi

  17.08.2007 Elävä arkisto

  Kun oma lapsi sairastuu vakavaan depressioon, joka lopulta johtaa kuolemaan, on äidinkin pakko oppia sietämään omaa avuttomuuttaan. Maarit Tastulan vieraana Punaisessa langassa on lääkäri, kirjailija Irma Kerppola-Sirola.

 • Anna-Leena Härkönen - sisaren itsemurha

  23.11.2006 Elävä arkisto

  Härkönen Maarit Tastulan vieraana Punainen lanka -ohjelmassa

  3. joulukuuta 2003 näyttelijä-kirjailija Anna-Leena Härkösen ovelle saapui rikospoliisi. Härkösen pikkusisko Killi oli hypännyt parvekkeelta ja kuollut.

 • Lähihoitaja/päihdetyö

  30.01.2006 Oppiminen

  Lähihoitajaksi aikova Tomi joutuu todelliseen tulikokeeseen. Tomia odottaa haastava työviikko naisten tukipiste Sallissa. Miten Tomi selviytyy naisten valtakunnassa?